Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Feladta magát Sz. Iván, és tagad

Veszprém - Tagad a Marian Cozma elleni támadás harmadik gyanúsítottja. A férfi éjfél előtt adta fel magát a rendőrségen, kihallgatása éjszaka több órán keresztül tartott.
Emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés - ezekkel gyanúsították meg a rendőrök a veszprémi kézilabdás elleni támadás harmadik gyanúsítottját - mondta el a köztévé Napkelte című műsorában Drescher Ivor, a férfi ügyvédje. Az éjjel öt órán keresztül tartó kihallgatáson érdemi vallomást tett: tagadta a bűncselekményeket.

A férfit őrizetbe vették, az később derül ki, hogy átszállítják-e máshová Veszprémből. Az ügyvéd megfogalmazása szerint azért adta fel magát, mert "nem bujkálhat élete végéig".

A napok óta keresett férfi csütörtökön valamivel éjfél előtt ügyvédjével együtt jelentkezett a rendőrségen - közölte korábban Csányi Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Sz. Ivánt is Marian Cozma, az MKB Veszprém beállós játékosa elleni vasárnap hajnali támadással gyanúsítják. A sportolót az egyik veszprémi szórakozóhelyen szúrták le. Csapattársai, Ivan Pesic és Zarko Sesum életveszélyesen megsérültek: Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, mert teljesen szétroncsolódott, Sesum pedig arckoponya-törést szenvedett. Az ügy két gyanúsítottját még vasárnap este elfogták Ausztriában, 130 kilométerre a magyar határtól.

Tudta, hogy nincs esélye

Nem lepte meg a Veszprém megyei főkapitányt, hogy feladta magát a Marian Cozma-gyilkosság harmadik gyanúsítottja. Bolcsik Zoltán erről az Magyar Televízió NapKelte című műsorában beszélt. Szerinte a férfi feltehetően úgy gondolta, hogy nincs esélye az elrejtőzésre. Mint a főkapitány fogalmazott: az egész ország ismerte az arcát és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak ellene.

Bolcsik Zoltán elmondta: a férfi kihallgatása éjjel elkezdődött, és jelenleg is tart. Alaposan gyanúsítható azzal, hogy a cselekményben részt vett, ám szerepe még nem tisztázott. A csütörtökön megtalált terepjáró vizsgálata is folyik: a külső rész után pénteken az autó belsejét nézik át a szakemberek - mondta a főkapitány.

Az ügy két gyanúsítottját még vasárnap este elfogták Ausztriában, a harmadik férfi csütörtökön éjfél előtt adta fel magát.

Sztojka levele

A Fejér megyei rendőrök szereztek tudomást arról, hogy a veszprémi gyilkosság miatt keresett Sztojka Iván egy levelet írt Enyingen élő szüleinek - mondta el korábban Németh-Kész Mónika, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek. Az egyenruhások így kimentek a házhoz és átvették a szülőktől a levelet, majd azt azonnal továbbították a nyomozást folytató veszprémi rendőröknek. A szóvivő többet nem árult el, mivel a konkrét eljárást nem a fejér megyeiek folytatják.

Azt sem tudni tehát egyelőre, hogy mi szerepel a levélben. Sajtóhírek szerint azonban Sz. Iván arról ír benne, hogy nem ő szúrta le Marian Cozmát és fel fogja adni magát a rendőrségen.

Olvasóink írták

159 hozzászólás
 • 159. Agáta 2009. február 16. 09:00
  „Vicces, miután 5 napon át mindenütt Sztojka Ivánt írtak-mondtak, az arcképét is láthattuk minen fórumon, most egyszerre kitakarják az arcát és Sz. Ivánozzák. Valami jó nagy hiba van az adatvédelmi törvényben! Különben is, videofelvétel van arról, hogy a 3 bűnöző közül ki mit tett. Azt mondják, hogy nem Sztojka szúrt. Először beismerte, hogy ő "csak" ütött. CSAK! Nem mondták, hogy kit, de valószínű, hogy a 3 érintett sportoló közül valamelyiket, tehát ő is hozzá járult sérüléseikhez, vagy szegén Marian Cosma halálához.
  Ezt nyilatkozta: "megint rossz helyen voltam rossz időben". Érdekes, hogy milliók soha nem kerülnek a Rendőrségre, ők soha nincsenek rossz helyen rossz időben....
  Össze-vissza hazudik.”
 • 158. minimano 2009. február 15. 13:47
  „érdekes eddig az egyik közösségi portálon is rajta volt, de most már onnan is törölték, ja és minden nap fent volt, és nézte valaki, a képei alá írt ugymond szép dolgokat....nem kell eltakarni , hiszen mindenki tudja, hogy néz ki ez a bűnőző, és megérdemli a büntetést amit kiszabnak rá, de remélem ugy jár mint az áldozata Cozma...”
 • 157. tantóbácsi 2009. február 14. 10:12
  „155.,
  de (mámint rendőr. ny. zls.) honnan tutta?
  Mielőtt a rendőrséget fikázná, meg kéne gondolni, mit mondhat felelősen egy rendőr (bárki), az addig rendelkezésre álló tények ismeretében. Aki ezt jogászkodásként értelmezi, nézzen utána, mit jelent ez a szó.
  Plusz: senki se mondta, hogy a három gyanúsított nem lesz négy vagy húsz, esetleg kettő.
  Ha erre még külön föl köll hívni a figyelmet: az ügy még nincs lezárva.
  További jó szólovaglást.
  *
  andrisné kedves, kézcsókom a humorérzékének. Reményeiben nem csalatkozott.”
 • 156. andrisne 2009. február 14. 04:40
  „Tanító bácsi!
  Maga is tanulmányozhatná a helyesírási szótárt,mert az ahogy ír,nem hogy egyes,de egyes alá.A 8 éves fiam helyesebben ir,mint maga és tudja,hogy az "olyan"-t nem pontos j-vel irjuk.Remélem,igaziból nem tanító bácsi,mert akkor sajnálom azokat a nebulókat,akiket maga tanit!!!!!!!!!”
 • 155. Eagleeye 2009. február 13. 23:16
  „Tanító tata!

  Szar lenne ha ilyen apám lenne mint maga.
  A veszprémi főrendőr mondta, hogy csak 3, azaz három bűnöző hozható összefüggésbe a gyilkossággal.
  Mielőtt kioktat bárkit, nézzen utána.
  Nincs maga abban a helyzetben, hogy bárkivel megtegye.
  Véletlenül nem egy nyugdíjas rendőr maga, egy kis agyi érelmeszesedéssel?
  Jó jogászkodást a tettes, meg a gyanúsított közötti különbség eldöntésére.
  Jóccakát!”
 • 154. flexsnake 2009. február 13. 23:01
  „Aki nem érti hogy miért nem írható ki a neve és a képe nem rakható ki az keresse meg az adatvédelmet
  http://abiweb.obh.hu/abi/
  Tegyen panaszt és még azt is megküldik neki pontosan milyen jogszabályokról van szó.
  Ez mindig is így volt.”
 • 153. flexsnake 2009. február 13. 22:55
  „140. hozzászólás Conquer 2009.02.13. 18:58
  A szerepüket vizsgálták, gondolom most ivánka szerepét is. Az biztos hogy nem mindenki szúrt és talán az is biztos már hogy kinél volt a kés. Ha egy társaságban vagy és valaki megöl valakit attól te még nem leszel elkövető.
  Majd a vizsgálat kideríti hogy ki volt az elkövető ki vett részt benne vagy kinek milyen szerepe volt az ügyben.
  Halált okozó testi sértés gondolom, ha nem kifejezetten az élet kioltására irányult a cselekmény de majd ezt a jogdokik kitalálják.

  142. hozzászólás Conquer 2009.02.13. 19:05
  És kerestél már összefüggést a keresztények és a bűncselekmények között? Mert sok elkövető keresztény arányaiban a keresztények több bűncselekményt követnek el mint mondjuk más vallások tagjai. Csak ugye nincs összefüggés. Ugyanannyi mint a származás meg a bűncselekmények között. Hülyeség ez az arány dolog. Azért van a cigányok között sok bűnöző mert rossz környezetben nőnek fel, ezt látják, egymástól tanulják.
  Nem a pigmentek dolgoznak.

  146. hozzászólás igazságkereső 2009.02.13. 20:09
  Te olvasgasd hogy milyen szabályok szerint közölhető egy gyanúsított neve. Drasi előtt is így működött, sőt nem csak nálunk.”
 • 152. KamuNeni 2009. február 13. 22:49
  „Nem tom miert kell az ujsagoknak allandoan a bunozoket partolni. Sztojka Ivanrol van szo Enyingbol. Mindenkinek tudni kell es figyelni az ilyen szarokat allandoan es mindenkinek tudnia kell kitol kell tartani es kit kell figyelni. Mi a picsanak a bunpartolas?????”
 • 151. csutka 2009. február 13. 21:34
  „Csendesember!
  Ezt a topikot én is megkaptam kedden és be is másoltam ide az oldalra.Azóta is a hideg futkos a hátamon ha eszembe jut.Van benne valami igazság a születésekkel kapcsolatban,mert a közelmúltban hallottam egy miskolci statisztikát,mely szerint 2008-ban a miskolcon született babák 80%-a roma.Tehát 10 bébi közül 2 magyar 8 roma.A mi gyermekeink a mostani bizonytalanságban a második bébit sem merik bevállalni.”
 • 150. tantóbácsi 2009. február 13. 21:25
  „148., fijam, próbáld értelmezni a híreket, nem ojan nehéz az. Senki se monta, hogy CSAK három tettes van. Senki se mondta, hogy TETTES van. GYANÚSÍTOTTAK vannak. A rendőrség keresi a többit is.
  Na, mindegy.
  Hozd ki az ellenőrződet, meg küldd be az apádat. Szövegértésből egyes.”
 • 149. Szvatopluk 2009. február 13. 21:17
  „Avarkori Lelet,
  én még hamarabb ittvótam, úgyhogy teis húzzáhaza.
  Mer majd jó belédütöm a mogorva morva miskárolókést.
  Szvatopluk Béla”
 • 148. Eagleeye 2009. február 13. 20:34
  „Az egész rendőrség folyamatosan hazudik.
  A HÁROMBÓL EGYET SEM SIKERÜLT ELFOGNIUK.
  BÁRKI LÁTHATJA, HOGY LEGALÁBB 5-6 BŰNÖZŐ LÖKDÖSI KI SZEGÉNY MARIANT AZ UTCÁRA.
  ERRE FÖL KIJELENTIK A RENDŐRÖK HOGY 3 TETTES VAN.
  SZÉGYEN!”
 • 147. avarkorilelet 2009. február 13. 20:29
  „145, honfoglalómagyarok, húzzatok haza! Levédia, Etelköz, mifene... Vissza a büdös nagy őshazába! Kifelé az idegenekkel!
  Avarkori Lelet”
 • 146. igazságkereső 2009. február 13. 20:09
  „A nemzetközi körözést is Sztojka Iván néven adták ki, akkor most mi ez a nagy diszkréció? Szeme kisatírozva,
  neve monogrammal jelölve! Nem lehetne végre épeszűnek lenni és néven nevezni azt amit a nevén kell nevezni?
  Igazi magyar jellemvonás: soha nem arról beszélünk amit akarunk, hanem köntörfalazunk,hátulról jőve akarunk
  mindent megmagyarázni! Mikor jutunk már el végre az egyenes beszédhez?!! A hazudozásokat meg ideje lenne
  már végre abbahagyni! Nem volt bíró a letartóztatás kiadásához, holott épp a bíróságon dolgozott az ügyeletes
  bíró és a mobilja is be volt kapcsolva! Csak ennyit a Draskovics rendőrségéről!!”
 • 145. kesey 2009. február 13. 20:01
  „Cigányok,zsidók, arabok, húzzatok haza!
  Most jöttem rá miért utál minket egész Európa. Miattuk!
  Pedig mi egy jóravaló,SOKOLDALÚ nép VAGYUNK.Sokoldalú mert ugyan folyamatosan s...gget nyalunk, de mit is tehetnénk mert hát apáink is ezt tették az elmúlt pár száz évben, azért mi BÜSZKÉK VAGYUNK! Ugyan néha felejtünk, tudom rég volt már, a 80-as évek végén Bécsbe vándoroltunk hűtőládáért és egyebekért,( a cigány örült,ha egy rozsdás biciklije volt ) sorba fogadtak minket a táblák "Magyar ne lopj" , "Magyar ne szemetelj" .
  Mondom, néha FELEDÉKENYEK VAGYUNK !
  Ezek a szemét kisebbségiek mindannyian csak lopni, gyilkolni tudnak.
  Ugyan néha mi is megtesszük,milliókkal vagy milliárdokkal,néha pénzintézetekbe embereket gyilkolunk.gyermeket,feleséget,nagymamát ölünk,pedofilokká válunk,de ezt nem látjuk,mert ha kell VAKOK és SÜKETEK VAGYUNK.
  És ezek a szemét cigányok,zsidók,arabok,még kikérik hogyha általánosítunk!”
 • 144. .suhym. 2009. február 13. 19:46
  „2009-02-13 18:09
  Veszprémi körözés: cáfolják a főkapitány állítását

  Tételesen cáfolja a bíróság az országos rendőrfőkapitány azon állítását, miszerint azért nem tudták a vasárnap hajnali veszprémi gyilkosság gyanúsítottjai ellen a körözést időben kiadni, mert nem találtak Veszprémben bírót, aki kiadhatta volna az elfogatóparancsot.

  Bencze József országos rendőrfőkapitány az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának ülésén, melyen a testület a rendészeti minisztert hallgatta meg, azt mondta, hogy órákkal korábban is kiadhatta volna már a körözést a rendőrség múlt vasárnap a veszprémi gyilkosság elkövetői után, csak nem találtak rá az illetékes bíróra.

  A Veszprémi Városi Bíróság elnöke, Dr. Gyenizse Zsolt azonban tételesen cáfolta a körözés kiadásában való késlekedésre adott rendőrségi magyarázatot.

  Elmondása szerint az ügyeletes bíró elérhető volt, telefonja igazolhatóan be volt kapcsolva. Ráadásul - más ügyből kifolyólag - még a bíróságon is tartózkodott. Hozzátette: a bírói ügyeleti beosztást mind a városi, mind a megyei rendőrség, valamint az ügyészségek is időben megkapják. A beosztáson az ügyeletes bíró telefonszáma és címe is szerepel. Az ügyeletes bíró az eseményről a médiából szerzett tudomást, az első hivatalos megkeresését pedig az ügyészségtől kapta, a késő délutáni órákban. A rendőrség sem őt, sem a bíróság központi telefonját nem hívta, a portai telefonközpontba nem futott be tőlük hívás - mondta el a városi főbíró.

  Az elfogatóparancsot csak a hivatalos megkeresés után tudta kiadni a bíró, akinek később, már késő éjszaka újra be kellett mennie a bíróságra - akkor már rendőrautóval - hogy a harmadik európai elfogatóparancsot is kiadja.

  HavariaPress”
 • 143. Ferrari 2009. február 13. 19:29
  „Csendesember!
  Elég rémisztő jövőképet festett elénk az idézett írás.
  Azért kár a a romáknak ennyire elbízni magukat.
  Csak azért is, mert ha mi, Magyarok,már nem leszünk, akkor a cigányság is hamarosan kipusztul.
  Miből fognak megélni, ha nem lesznek a Magyarok, akik hétről hétre újabb segélyekkel támogatják őket?”
 • 142. Conquer 2009. február 13. 19:05
  „66. hozzászólás magyarok 2009.02.13. 08:49

  Na jó, ez amiket felsoroltál, az elmúlt 15(!!!) év magyarok által elkövetett gyilkosságai. Sorozatgyilkos cigányt én magam se nagyon láttam, mert az ahhoz is buta, hogy ne bukjon le az első után.
  De a cigányok hetente megölnek hordákban (és nem egymagukban, mert egy cigány nem cigány) egy-két magyart. Megint azok a fránya arányok... Arányaiban a cigányok között sokkal több gyilkos és rabló van, mint arányaiban a magyarok között. És itt ezzel van a baj.
  Egyébként a sorozatgyilkosoknak jobb helyen halál jár, nem életfogyt meg speciális körlet...”
 • 141. csendesember 2009. február 13. 19:05
  „A HÉTEN KAPTAM EGY ISMERETLEN SZERZŐ TOPICJÁT.- ´Én roma vagyok. Főiskolára járok. A következő a véleményem. Hiába lázadnak egyesek a cigányokkal kapcsolatban. Már késő ! Hosszú évtizedek alatt kiközösítettek bennünket ebben az országban.
  Ma már nem akarunk magyarok lenni. Volt idő amikor még azzá szerettünk volna lenni. Ma már romák akarunk lenni, a saját hazánkban, itt. Mint látható mi sokkal gyorsabban fejlődünk mint a magyarok. Lassan megteremtjük a magunk értelmiségét, és a magunk nyelvét beszéljük.Ebben az országban. Egyre többen vagyunk és egyre többen leszünk. Hosszútávon mi nyerjük meg a versenyt. Néhány évtized, és mi leszünk a többség.
  Nem fenyegetőzni akarok ezzel, csak megállapítom mint tényt.
  Eleinte még egymás mellett fogunk élni mi cigányok és magyarok.
  Lassan érvényt fogunk szerezni annak, hogy a cigány nyelvet is elfogadják hivatalos nyelvnek. Mi nagy család vagyunk, és nagyon nagy a közösségi szellem, az együvé tartozás érzése. Nagy a gyermekáldás. A magyarokról ez nem mondható el. Világos hogy mi fog történni.Lassan ,és biztosan mindinkább miénk, romáké lesz ez az ország. Mi,vigyázunk majd a magyar kisebbségre. Adunk nekik munkát a saját országunkban.
  Európa, és a világ olyan követelményeket támaszt ahhoz,hogy magyarország bekerülhessen európába, amelyek megteremtik a feltételeket hozzá, hogy mindez így legyen.
  Annyi nép eltűnt már a történelem során amikor az adott kor domináns hatalmai ebben érdekeltek voltak. A magyarokat sem fogja megsiratni senki.Miképpen a magyarok sem siratták meg a besenyőket annak idején. Ez a vita ezen a topicon ebben az értelemben tehát már értelmetlen.
  Nem csak a jelen, de már jövő is determinált ebben az irányban.
  "Béke veletek" NEM TÉRTEM MAGAMHOZ MIKOR ELOLVASTAM. LEHET , HOGY VAN MÉG BENNE IGAZSÁG IS????”
 • 140. Conquer 2009. február 13. 18:58
  „138. hozzászólás flexsnake 2009.02.13. 17:35

  Ha azokat ítélnék el, akik részt vettek benne, akkor most 30 cigány figyelne előzetesbe (a tettes, a többiek társtettesek és pszichikai bűnsegédek). De természetesen szeretett rendőrségünk megint bűnt pártol. Ahogy mondtam, nem emberölésért és több emberen elkövetett emberölés kísérletéért vonják őket felelősségre, mert akkor tuti lenne az életfogyt. Inkább súlyos meg életveszélyt okozó testi sértésért, mert hát ők nem akartak ugye ölni, de nem rajtuk múlt a halálos eredmény elmaradása, tehát az emberölés kísérlete megáll az ő esetükben is.
  Érdekes, feladta magát a cigger, reggelre meg már a Nap-keltében figyelt az ügyvédje. Expressz munka...”
159 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatási tilalom már több mint 60 kórházban

Már 63 kórházban lesz látogatási tilalom az influenzajárvány miatt hétvégén. Péntektől 12… Tovább olvasom