Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Felállhat augusztus végére a Nemzeti Eszközkezelő Társaság

Felállhat augusztus végére a Nemzeti Eszközkezelő Társaság, amely évente ötezer bérlakás vásárlásával fogja segíteni a törleszteni nem tudó devizaalapú jelzáloghiteleseket.
A kormány kedden határozott arról, hogy a működéshez szükséges források legkésőbb július 31-ig történő biztosítását követő 30 napon belül feláll a Nemzeti Eszközkezelő Társaság.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kabinet felkéri Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával dolgozza ki az eszközkezelő működési feltételeit július 31-ig. Matolcsy Györgynek ugyanezen időpontig kell gondoskodnia a Nemzeti Eszközkezelő Társaság működéséhez szükséges pénzeszközök biztosításáról a szükséges költségvetési források átcsoportosításával.

Az eszközkezelő felállításáért a határozat szerint a nemzeti fejlesztési miniszter felelős a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül.

Olvasóink írták

 • 5. papsajt 2011. június 29. 21:38
  „amely évente ötezer bérlakás vásárlásával fogja KESERÍTENI a törleszteni nem tudó devizaalapú jelzáloghiteleseket.

  A bankok meg röhögnek tovább.”
 • 4. spiler 2011. június 29. 13:46
  „CSAK FIDESZES DOLGOZHAT OTT VAGY KÖZMUNKÁSOK IS?”
 • 3. igazságkereső 2011. június 29. 08:32
  „Lehet,hogy nem is a Nemzeti Eszközkezelő Társaságot lenne indokolt felállítani, hanem a magyarországi bankokat kellene "helyre tenni", azaz állíttassa vissza a kormány velük a kétoldalúan aláírt és szerződés szerinti havi törlesztőrészletet! Tény, hogy a Magyar Bankszövetség rendesen megvezette a kormányt a közel-múltban aláírt és a bankokkal egyetértésben elfogadott -naná,hogy a bankok örömmel fogadták!- 180.-ft-on történő "fixálást" és a különbözet egy másik számlán történő vezetését 2015 januárig, amikor is meg kell kezdeni a külön gyűjtött összeg visszafizetését! Ekkora "disznóságot"kevés országban engednek meg maguknak a bankok - maga a kormány sem engedi ezt meg nekik! -hiszen a svájci frankot nem is látott forinthiteleikkel a bankok olyan tisztességtelen hasznot produkálnak maguknak,hogy az egyszerűen "pofátlanság"! Ráadásul még a lakásaikat, házaikat is elárverezik az ügyfeleiknek, tehát előre megfontolt szándékkal nyújtották a bankok a "svájci frank alapú" - óh, míly "édes elnevezése" a csalásnak!! -hogy annak virtuális árfolyamán a sokszorosát szedjék vissza az ügyfelektől, már aki még tudja ezt egyáltalán fizetni, ha közben nem vált munkanélkülivé,vagy emelkedett a fizetése netán!Hiszen a bankok jövedelemigazolás alapján döntötték el a nyújtható hitel összegét,tehát miből is kellene tudni fizetni a bankok által megduplázott havi törlesztőrészletet? Magyarországon a kormány miért is nem rendeli el a bankok felé az angolszász gyakorlatban nagyon jól bevált "walk-away" (odébbállási) jog gyakorlását?!A kormány és a banki szakemberek pontosan ismerik részleteiben is ennek gyakorlati oldalát!Miért is ez a hezitálás,amikor 2 nap múlva a bankok mögött álló "lakáshiénák" startra készen állnak, hiszen mindenféle limit az árverezést illetően csupán "gazdasági" szemfényvesztés, a kormánynak határozott törvényben kell megtiltania a bankok tisztességtelen hazárdjátékai következtében előállott, de általuk ebből nagyon-nagy hasznot húzó tevékenységeit! Van erre szándék és remény, vagy valóban kiraknak az utcára egy magát demokratikusnak, európainak mondott országban, nálunk több ezer embert a bankok aljas húzásai miatt?!!”
 • 2. dmonlájn 2011. június 28. 22:13
  „már másfél éve állítgatják, adjanak már neki viagrát!”
 • 1. Jozsoci 2011. június 28. 21:27
  „Én meg abban reménykedem, hogy még augusztus végénél előbb feláll!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leégett egy melléképület Nyársapáton

Kigyulladt és leégett a Pest megyei Nyársapáton kedden egy családi ház melléképülete, amelyben egy… Tovább olvasom