Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Felelősségre vonhatják a Bajcsy-Zsilinszky Kórház gazdasági igazgatóját

Budapest – Fegyelmi felelősségre vonást tart indokoltnak a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház gazdasági igazgatójával szemben az önkormányzat belső ellenőrzési osztálya.
A Fővárosi Közgyűlés egészségpolitikai és szociális bizottságának keddi ülésén ismertették az intézménynél lefolytatott revizori vizsgálatot, amely egyes közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatban bírálta Istvánovszki Krisztina gazdasági igazgató tevékenységét.

A dokumentum szerint a gazdasági igazgató „feladatát hanyagul, lelkiismeretlenül látta el, ezért vele szemben a fegyelmi felelősségre vonás indokolt". Példaként említették, hogy olyan javaslatot terjesztett a főigazgató elé, amely a közbeszerzési törvény megsértését jelentette.

Havas Szófia (MSZP) bizottsági alelnök a jelentéssel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy ha a gazdasági igazgató felelőssége felmerül, akkor a főigazgatóé is fel kell hogy merüljön, hiszen ő az aláírási, utalványozási jogkör gyakorlója. Mint fogalmazott, legalább kettős a felelősség.

Az ülésen szót kapott Kálmán Sándor főigazgató, aki elmondta, korábban több nézeteltérése volt közbeszerzési ügyekben a gazdasági igazgatóval, és nem fogadta el bizonyos döntéseit, előterjesztéseit. Hozzátette: végül éppen a gazdasági igazgató tett feljelentést a tulajdonos fővárosi önkormányzatnál vele szemben, mint mondta, a vizsgálat innen ered.

A bizottság elfogadta a tájékoztatót, majd Havas Szófia indítványára arról is határoztak, hogy az ügyet részletesebben meg kívánják ismerni, ezért később visszatérnek a revizori jelentésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárgyalt a kormányfő a rendvédelmi szakszervezetekkel

Kedd reggel hét óra után megkezdődött az újbóli egyeztetés Orbán Viktor kormányfő és a rendvédelmi szakszervezetek képviselői között. Tovább olvasom