Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Felfüggesztették tisztségéből Tiszaderzs polgármesterét

Felfüggesztette tisztségéből Tiszaderzs polgármesterét az ellene folyó eljárás befejezéséig a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság a napokban – közölte kedden az MTI-vel a döntéshozó testület szóvivője.
Sándor Géza hangsúlyozta: azonnali hatállyal életbe lépett, ám ideiglenes határozatról van szó. A polgármester sorsa ugyanis a vele szemben jelenleg is folyamatban lévő per ítélethirdetésekor dől majd el.

A döntés megerősítheti Herédy Dezső felfüggesztését, de vissza is helyezheti az elöljárót korábbi jogkörébe.

Az ügyben a következő tárgyalást október 19-én tartják – tájékoztatott Sándor Géza, aki szerint nem tudni, hogy aznap megszületik-e majd az elsőfokú ítélet. Ha igen, akkor az ellen még fellebbezhet a felfüggesztett polgármester.

Sőt, akár ítélet nélkül is megszűnhet az eljárás, amennyiben Herédy Dezső lemond mandátumáról, vagy az ellene keresetet beterjesztő képviselő-testület visszavonja beadványát – tette hozzá.

Herédy Dezső a történtek kapcsán az MTI érdeklődésére kijelentette: az ügy jelenlegi szakaszában nem kíván nyilatkozni. Úgy vélte azonban, hogy az eljárás nem elsősorban az ő sorsát, hanem a választók akaratának tiszteletben tartását, a demokrácia egy szeletét teszi mérlegre. Éppen ezért - mondta -, nem kíván szélmalomharcot folytatni ellenfeleivel, bár az ügy valószínűleg elhúzódik a következő választásokig.

A község képviselő-testülete idén kora nyáron fordult keresettel a megyei bírósághoz, kezdeményezve a polgármester jogviszonyának megszüntetését és kérve hivatalából történő felfüggesztését. A képviselők álláspontja alapján az elöljáró sorozatos törvénysértő tevékenysége és mulasztásai indokolták a lépést.

Herédy Dezső ellen ezzel párhuzamosan vádiratot nyújtott be a Szolnok Városi Ügyészség is folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és hűtlen kezelés gyanúja miatt. Mivel a polgármester 2009. április elseje óta Abádszalókon vállalt helyettesítő háziorvosi feladatot, a teendői ellátásában saját elhatározásból tartósan akadályoztatott faluvezető jogkörét közel két hónapja a pénzügyi bizottság elnökére, Fótosné Czeglédi Zsuzsannára ruházta át a tiszaderzsi képviselő-testület.

Olvasóink írták

 • 2. CID 2009. szeptember 22. 19:22
  „Na, még egy település, amiről megtudtam, hogy van.”
 • 1. achilleus 2009. szeptember 22. 17:50
  „A probléma krónikus:
  http://index.hu/belfold/0816tszdrzs/
  "Elkúrtuk kicsiben: a csődbe ment falu, * Magyari Péter
  2007. augusztus 16., csütörtök 23:50 | Frissítve: 2007. augusztus 17.
  Tiszaderzs, a csődbe ment falu, az egész köztársaság szimbóluma. Az előző ciklusban erőn felül költekeztek, most meg üres a kassza. Nincs fizetés, lekapcsolták a telefont, fenyeget a gázművek. A politizáló falusiak szörnyű pletykákat suttognak egymásról, de a 40 milliós "derzsi aréna" felépült."
  http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=127288 Torkos Matild: Magyar Hírlap, (2009. január 20.)
  "Herédy Dezsőt kiakolbólítani a polgármesteri székből ugyanúgy képtelenek ellenfelei, mint ahogy a jobboldali ellenzék sem képes megszabadulni Gyurcsánytól. "Volt itt már tüntetés ellenem meg a miniszterelnök ellen, ami úgy zajlott, hogy egyetlen férfi követelte az élettársa fizetését. Akkor is megjegyeztem, hogy a kormányfő ellen tüntetni illetlen dolog, ráadásul helytelen is, mert Gyurcsány Ferenc igen jó politikus, és jót akar. A baj csak az, hogy mindenki bele akar szólni a dolgába, így nem tudja megvalósítani az elképzeléseit" - mondta Herédy egy lapnak, nem titkolva el ama véleményét sem, hogy Tiszaderzs csődjének oka is csupán az, hogy "a jó gondolatait a testület rendre megvétózza, s így nem jutnak ötről a hatra"."”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A BKV vezetése nem tudott a végkielégítésekről

Nem volt információja a BKV-s végkielégítések mértékéről a fővárosi tömegközlekedési cég… Tovább olvasom