Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Feljelentést tesz az USA-ból kitiltottak megnevezéséért az Együtt-PM

Szigetvári Viktor szerint Polt Péternek hivatalból el kellett volna rendelnie a nyomozást.
Szigetvári Viktor az Együtt-PM ügyvezető társelnöke és Szelényi Zsuzsanna az Együtt elnökségi tagja hamarosan feljelentést tesz, annak érdekében, hogy az ügyészség derítse ki, kik azok, akik ellen az amerikai Egyesült Államok beutazási tilalmat rendelt el és ezek a személyek milyen korrupciós ügyhöz kötődnek.

Szigetvári Viktor erről szóló szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Szelényi Zsuzsanna országgyűlési képviselőként kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez, amelyben azt tudakolta, hogy van-e információja az ügyben és kért-e adatokat az amerikai hatóságoktól. Az Együtt-PM társelnöke idézte Polt Péter válaszát, amely szerint az ügyben akkor lehet elrendelni a nyomozást, ha bűncselekmény gyanúját alátámasztó adatok jutnak az ügyészség hivatalos tudomására.

Szigetvári Viktor kijelentette azt is, hogy a legfőbb ügyész "alibizett", mert nem jogsegélykérelem jellegű kérdést intézett az amerikai hatóságokhoz.

Úgy fogalmazott: Polt Péter nem az igazság kiderülését, hanem Orbán Viktor miniszterelnök hatalmi érdekeit szolgálja, mert hivatalból el kellett volna rendelnie a nyomozást.

Az ismeretlen tettes elleni feljelentésük azt fogja tartalmazni, hogy az Egyesült Államok a saját belső törvényei alapján, "nyilván megalapozottan" arra a következtetésre jutott, hogy néhány magyar állami felsővezetőt nem enged beutazni, az pedig megalapozza a gyanút - közölte.

Szigetvári Viktor arra is kitért, hogy ezt követően " vesztegetés feljelentésének elmulasztása miatt" egy újabb feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen. Ezt olyan hivatalos személy tudja elkövetni, akinek tudomása van valamilyen korrupciós ügyről - emelte ki. Hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök egyik múlt heti, brüsszeli nyilatkozata alapján jó okkal feltételezik: a kormányfőnek akár konkrét személyekről is tudomása van . Ez alapján viszont az államigazgatás több tagja is tudja, hogy kiket gyanúsítottak meg a korrupciós ügyben, de mégsem tettek feljelentést - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetősnek tartjuk az egészségügyet egy felmérés szerint

A magyarok több mint 70 százaléka szerint a hálapénzre azért van szükség, mert nélküle rosszabb… Tovább olvasom