Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Félmilliós bírság a romákat kizáró szórakozóhelynek

Félmillió forintos büntetést szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság egy fővárosi szórakozóhelyre, mert a biztonsági emberek nem engedtek be roma fiatalokat.
Az eset még 2007-ben történt, de csak most született döntés az ügyben. A fiatalok a budai Jam Pubba szerettek volna bejutni, de a biztonsági őrök azt mondták nekik, hogy már nincs szabad hely. Később a hatósági vizsgálat során azt állították, hogy zárt körű rendezvény volt, amelyre csak külön meghívóval lehetett bejutni. A fiatalok azonban látták, hogy a klubba - rajtuk kívül - bárki bemehetett. Egyikük a lapnak elmondta: azért sem értette a dolgot, mert korábban többször zenélt is a Jam-ben, és akkor nem volt probléma, hogy roma. A hatóság végül nem fogadta el a klub védekezését, és mind a klubot, mind a biztonsági szolgálatot félmillió forintra büntette. Gyarmati Edina, az Egyenlő Bánásmód Hatóság munkatársa a lapnak elmondta: nem egyedi az eset, Budapesten és vidéken is egyre gyakrabban fordul elő, hogy színes bőrűeket vagy romákat nem engednek be szórakozóhelyekre. A bírság ezekben az esetekben akár 6 millió forint is lehet, sőt a jegyző egy időre be is zárathatja a helyet.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. +36 2009. január 08. 11:51
  „Ismeretlen elkövetők kocsikat törnek fel Móravárosban!
  A Kurva Anyjukat nyomogatnák éjjelente a kocsik helyett!”
 • 41. flexsnake 2009. január 07. 20:34
  „A legtöbb normális helyen kiszűrik még belépés elött a vélhetőleg beilleszkedni képtelen,agreszív egyéneket.Ha csak azért mert az illetőnek fekete a feje, muszáj beengedni az nem hátrányos megkülönböztetés hanem olyan előjogokkal való felruházás ami mássá teszi.Vagyis attól hogy büdös, bunkó feka nigger cigány aki késsel szúrkál, balhézik, köpköd
  még nem kell beengedni csak azért mert kisebségieknek csontig benyaló köcsögök ezt kitalálták.Továbbra is mindenhol így fog működni minden, ha nemtetszi a pofája akkor nem engedik be, jól van ez így.Ha nem akkor inkább bezár az a hely minthogy veszélyeztesse normális fiatalok testi épségét.”
 • 40. dodó 2009. január 06. 17:18
  „Jegyezzük meg magunknak erôsen ezeket a szerveket:

  * Egyenlô Bánásmód Hatóság (hol is volt ez a hatóság, amikor a magyar leány jegyvásárlásánál az "egyenlő bánásmód követeleményének megsértése" érvényesült????)

  * NEMZETI (tehát magyar is!) és Etnikai (tehát magyar is!) Kisebbségi Jogvédô Iroda (NEKI)

  * Országgyűlési Biztosok Hivatala Ide rohangászik manapság az önérzetében sértett utcai bűnözô réteg és NEKIK látványosan eljárnak és megtorolnak...

  Tán használnunk kellene ugyanezen fegyvereket (bocsánat, hivatalokat és szerveket) épp ellenük, vagy aki a magyarokat nemzeti, etnikai hovatartozás szerint NEM egyenlô bánásmódban részesíti, kirekeszti, terrorizálja, nemzeti jelképeiket megcsúfolja, rágalmazza, stb.

  Amennyiben ezek a szervek csak egyes "etnikumok" szolgálatában hajlandók működni, úgy épp maguk valósítják meg a kirekesztô, apartheid magatartást és erre nagyon rá kell szállni, világgá kürtölni, jogi eljárásokat foganatosítani ellenük.”
 • 39. LLL 2009. január 06. 16:03
  „és mi van, ha tényleg zárt körű rendezvény volt? :)”
 • 38. Grabowsky 2009. január 06. 15:44
  „Felhívnám a figyelmet: Móravárosban az elmúlt egy hét alatt több betörés történt, senki ne gondolja hogy cigányok voltak az elkövetők, a hajnalban vállukon hangfalakat, fűnyírót, satöbit hurcoló cigányok egyik ismerősüket költöztették valószínűleg.

  Ja, hogy éppen az általuk cígelt cuccok szakasztott másait keresik a betörések kapcsán?
  Kikérik maguknak! Ez kérem fatális véletlen...”
 • 37. antikos 2009. január 06. 14:18
  „ne vagyok rasszista, de kib.szott.l elegem van a cigányokból és az őket ajnározó, lakáj médiából. Aki minket átvert a palánkon mindig cigány vagy félcigány volt. A cigány soha nem fog változtatni életmódján, sőt röhög rajtunk magyarokon, akik lehetőséget teremtünk nekik!!! A feleségem vállalkozása szolgáltatásokkal foglalkozik. Basszus mindig a cigányokkal van a probléma!!!! Mindig varriálnak, trükköznek, stb. Ja és nem akarnak fizetni, több esetben nem is fizettek. Megszületett a szankció feléjük, különböző kifogásokkal (ravaszan kitalálva) elküldöm a halál nemiszervére őket. Hál istennek annyira uninteligensek, hogy nem értik a probléma lényegéből fakadó nem a bőr színüknek szóló utálatot... Megjegyzem amióta a drasztikus intézkedéseket bevezettük azóta nincs problémás ügyfelünk!!! hál istennek!!!
  A másik, ha én tisztelem egy nép kultúráját, megkövetelem, hogy az enyémet is tiszteljék!!! Kő keményen betartatnám ezeket!!!”
 • 36. zoli123 2009. január 06. 14:06
  „Amelyik szórakozó helyen megjelennek a cigányok, az a szórakozóhely halálra van itélve......
  Benne dolgoztam az éjszakában egy pár évet.”
 • 35. sugárbányász 2009. január 06. 12:11
  „Még nem olvastam, hogy mekkora birságot szabtak ki annak a cigánynak aki azt írta ki:magyarmentes övezet.És ezt ma magyarországon meg merészelik tenni. Biztos hogy nem hatalmi támogatással?”
 • 34. Moagim 2009. január 06. 11:45
  „A modern, demokratikus jogállam alapja, alkotmányosan védett értéke a magántulajdon. Ezek szerint tehát megmondhatom, ki mehet be a kocsmámba és ki nem?
  Véleményem szerint itt nem arról van szó, hogy a bőrszín miatt nem engedtek be valakit. Elég csak arra hivatkoznom, erre a nagyon egyszerű példára, hogy hányszor lehetett már olvasni utcai plakátokon: XY diszkóban Dj Akárkicsoda, belépés lányoknak ingyenes. Akkor most háborodjon fel a férfitársadalom? Ez ugyanúgy kirekesztés, mint amit ezek a fiatalok "éltek meg". Az már más kérdés, hogy ők a jól ismert "csakazértmercigányvagyok" frázissal válaszoltak, perre mentek, s szép kis nem vagyoni kártéritést zsebelhettek be.”
 • 33. Mathiasking 2009. január 06. 11:39
  „Én, mint tulajdonos inkább fizetek, de a hozzám betérő vendég érezze "cigány mentes övezetben" jól magát. Ezt bárki hajlandó megfizetni. Az biztos!”
 • 32. +36 2009. január 06. 10:51
  „Harlembe miért nem járnak a fehérek szívesen? Talán hülyék? Nem tudják, hogy törvény adta joguk, hogy oda járjanak?

  Vagy a fekete gengszterek nem tudják, hogy a rablás bűncselekmény???

  A világon mindenhol kialakulnak a kínai, arab, lengyel negyedek. N.Y-ban is volt magyar negyed valaha.
  Egyedül Budapesten !!! Egyedül a világon!!! Nincs kínai lakóközösség!!!
  A magyar befogadó nemzet. Szereti, imádja a külföldieket.
  Az itt tanuló afrikaiak is tudják ezt..... Magyarországon nincs fajgyűlölet.

  Azt nem szerettük, hogy az izgága 15 éves arabok molesztálják a lányokat. Üveggel verekednek stb.

  Kell még részleteznem? Vagy le kell írnom? Nem utáljuk a cigányt ! Lásd.: zene. normális cigány haverja barátja, szomszédja is van , lehet bárkinek!

  De az amit megengednek maguknak a nagy pofájú, minősíthetetlenül gyalázkodó, anyázó, fejünket levágni akaró, rendőrért kiáltó cigány gyerekek vagy azok szülei az utcán, az iskolában AZ NEM TETSZIK !!!
  És ha ezek nem cigányok lennének hanem albánok pl. akkor az albánt sem szertném abban a kocsmában látni ha nem tud alkalmazkodni. Ők kurták el évszázadok alatt és nem mi!”
 • 31. 751510 2009. január 06. 10:46
  „De most már rajtad a sor.”
 • 30. 751510 2009. január 06. 10:44
  „Ha hozzád hasonlóan én se hoznék fel érveket, nem fogynék ki belőlük.”
 • 29. vau 2009. január 06. 10:42
  „751510 - ez jó volt elfogytak az "érvek"?”
 • 28. vau 2009. január 06. 10:42
  „thunder. szerintem elég szürkeárnyalatosak a jpeg-ek a fejedben :)

  mellesleg amikor a cigányok lépnek fel a magyar kirekesztés ellen, az hangulatkeltés, és semmi szükség rá ugye? amikor pedig kirekesztenek valakit a származása miatt az szükséges óvintézkedés. A feketéket az USA-ban ma is a bűnözőkkel azonosítják. A kurdokat faji alapon irtják a törökök. A hutukat a tuszik, és viszont. Az albánt a szerbek és viszont. Sorolhatnánk az évezredes sérelmeket napestig. Egyetlen probléma sem oldódott meg a kirekesztés által. Akik ezt jogosnak tartjátok, nem megoldani akarjátok a gondokat, de, hogy mit akartok, azt nem tudom. Sem nem emberséges, sem nem keresztény a hozzáállásotok. és nem rinyálni, ha magyarságotok miatt inzultus ér valahol. Ők úgy gondolják, a magyarok alja nép, és így oldják meg. Szerintük egy kiadós verés jár a magyarnak. Így kezelik a magyarkérdést. Semmi sírás rívás. ha agyba-főbe vernek magyarokat, az is egy megoldás. mondjuk szerbiában, vagy szlovákiában. Ezen az alapon, ami Dunaszerdahelyen történt, az pont a megfelelő módszer alkalmazása volt.”
 • 27. 751510 2009. január 06. 10:37
  „Ha téged a bőrszín zavar, akkor ne vádaskodj rasszizmussal.”
 • 26. thunderstorm 2009. január 06. 10:33
  „én RGB és szaturacio alapjan dontok. ciganyt amugy sem kell beengedni, bejon az magatol is. ejszaka. nekem volt mar hozza szerencsem.”
 • 25. vau 2009. január 06. 10:30
  „+36 nem járok, de ez az én döntésem, nem a tulajé.”
 • 24. vau 2009. január 06. 10:28
  „nos igen a bőrszínükkel van a baj. ha nem veszel komolyan az meg a te bajod. ha egy cigányt nem engedsz be akkor azért nem teszed, mert te szeméylesen ismered, és tudod, hogy bűnöző, vagy azért, mert látod a színét?”
 • 23. +36 2009. január 06. 10:25
  „vau

  te jársz olyan helyre ahol nem szeretnek? mert a nem romát bizony nem szeretik a cigány kocsmában.
  mivel a nem cigány kocsmáros nem szereti ha a vendégei félelemből nem járnának többé a helységbe ezért jobban teszi ha megelőzi a bajt és megpróbálja távol tartani a kiszámíthatatlan más kultúrával szórakozó réteget.
  ez akkor is így lesz és így marad ha 10 millió lesz a bírság. ha ezzel nem értesz egyet akkor engedd be a lakásodba is ha becsöngetnek.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc: Jó a költségvetés

Jó a költségvetés, a kormány legnehezebb időszakban, a gazdasági válság ellenére is egyensúly közeli pályára viszi a gazdaságot - nyilatkozta a kormányfő az ATV-nek. Tovább olvasom