Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Felvételi ponthatárok már kedd éjjel az interneten

Várhatóan kedden késő éjjel már olvashatók a felvételi ponthatárok az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda honlapján, a www.felvi.hu-n; az OFI informatikusai több szervert is munkába állítottak, hogy ne legyen fennakadás a portál működésében.
A számítógépes rendszerrel kedden reggel megkezdtük a munkát, és amint az ellenőrzés és a feldolgozás befejeződik, várhatóan késő estére vagy éjjelre, a ponthatárok felkerülnek az OFI honlapjára, a www.felvi.hu weboldalra. Ott az érdeklődők keresőprogram segítségével, intézmények és szakok szerint böngészhetnek az adatok közt - közölte az információs szolgálat egyik, neve elhallgatását kérő munkatársa.

Hozzátette: a iroda nem számít fennakadásokra a portál működésében, mert a hét vége óta több szerverrel is kibővítették a rendszert az informatikusok.

Közölte: az adatokat éjféltől veheti át a többi internetes portál, az országos napilapok pedig csütörtökön közlik a ponthatárokat.

Az OFI korábbi közleménye szerint az idén felvételizők, ha regisztrálják magukat az OFI honlapján, elérhetik "Az Én Felvim" elnevezésű, személyre szabott internetes felületet is: itt ki-ki a maga jelentkezései szerint válogatva találja meg saját elért pontjait és a felvételéhez szükséges ponthatárt.

Az OFI az adatokat sms-ben is elküldi annak a 147 ezer felvételiző közül annak, aki a jelentkezési lapján hozzájárult a mobiltelefonon történő tájékoztatáshoz. Így tehát, ha valaki több helyre is beadta a jelentkezését, több sms-re is számíthat.

A tájékoztató szerint a felsőoktatási intézmények a ponthatárok megállapítását követő egy héten belül postázzák a hivatalos felvételi döntésről szóló levelet.

A jelentkezőket az "A" jelentkezési lapon megjelölt sorrend szerinti első olyan intézménybe veszik fel, ahol teljesítették a követelményeket, azaz a pontjaik meghaladják vagy elérik a megállapított ponthatárt. Nem nyerhetnek azonban felvételt azok, akiknek nincs meg a jogszabályban meghatározott minimális, többletpontok nélkül számított 72 (felsőfokú szakképzés esetén 60) pontjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrádadíjak összehasonlítása

Tovább olvasom