Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Fesztiválhangulatú közlekedésbiztonsági nap Kaposváron

Csaknem kétszáz motoros részvételével látványos közlekedésbiztonsági napot tartott a kaposvári rendőrkapitányság szombaton a somogyi megyeszékhelyen.
A motorosok érdekében és védelmében szervezett fesztiválhangulatú, motoros felvonulással, veterán motorok kiállításával, szimulátoros bemutatókkal, ügyességi versenyekkel és játékos közlekedésbiztonsági feladatokkal tarkított rendezvénnyel a kaposvári rendőrök arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy komoly felelősség hárul az utakon mind nagyobb számban és egyre erősebb motorokkal közlekedőkre.

A cél, hogy minél kevesebben szenvedjenek balesetet - hangsúlyozta Kemény Gábor, a kaposvári rendőrkapitányság vezetője, akinek a kezdeményezésére tavaly "Ennyi" szlogennel indult baleset-megelőzési kampány.

Korábban az autós, illetve a gyalogos közlekedés veszélyeire felhívó rendezvényeket szerveztek a kampány jegyében, most a motorozás, a motorosok kerültek előtérbe. A szombati, több száz érdeklődő részvételével megtartott figyelemfelhívó program folytatásaként a rendőrök hamarosan elméleti oktatást is tartanak a motorosoknak.

Szita Károly (Fidesz), Kaposvár polgármestere egy háromkerekű motoron utasként érkezett a rendezvényre és két, egyenként félmillió forint értékű defibrillátort adott át a kaposvári rendőröknek. A helyi kapitányság - az országban elsőként - összesen három készüléket kapott a kaposvári közlekedésbiztonsági tanács jóvoltából, kezelésüket negyven rendőr sajátította el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisorsolták a KENÓ nyerőszámait

A Szerencsejáték Zrt. munkatársai kisorsolták a KENÓ nyerőszámait. : Tovább olvasom