Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Fidesz-KDNP nagygyűlés a Kossuth téren

Orbán Viktor szerint az EP-választáson újra meg kell küzdeni azokkal, akik veszélyesek Magyarország érdekeire.
17:20 - Orbán: ismét csatába kell mennünk!

Az európai parlamenti választáson újra meg kell küzdeni azokkal, akik veszélyesek Magyarország érdekeire - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton Budapesten, a Parlament előtt tartott Fidesz-KDNP nagygyűlésen.

A politikus miniszterelnöki eskütétele úgy fogalmazott, akiknek itthon nem sikerült elgáncsolni Magyarország megújítását, azok, most Brüsszelben akarják ugyanezt. Ismét csatába kell mennünk, az ünneplés napjai itt és most véget érnek, ébresztőt kell fújnom - hangoztatta Orbán Viktor.

A kormányfő szerint "a bukott baloldal" mindig kész arra, hogy Magyarország ellen uszítson. Olyanokat se engedjünk Brüsszelbe, akik "fejjel mennének a falnak", akik azt mondják, Magyarország helye nem Európában van - tette hozzá.

Az MTI felvételei.

17:15 - Szájer: az egész nemzetet akarjuk bevinni az Európai Unióba

Szájer József szerint Magyarország nem kilépni akar az Európai Unióból, hanem az egész nemzetet bevinni a szövetségbe.

A Fidesz európai uniós politikusa a Fidesz-KDNP szombati budapesti nagygyűlésén arról beszélt: akkor tudják hatékonyan biztosítani a miniszterelnök és a parlament országépítő munkáját, ha erős hátország épül ki. Minél nagyobb felhatalmazást kap a Pelczné Gáll Ildikó vezette Fidesz-KNDP-s európai parlamenti lista, annál több erő lesz megvédeni a magyar munkahelyeket, a rezsicsökkentést, a bankadót, a magyar földet, az Erzsébet utalványt, a plázastopot, a magyar akácot és a pálinkafőzés szabadságát - sorolta a politikus.

Az EP-képviselőjelölt kijelentette: elvárják, hogy az unió ne szóljon bele olyan ügyekbe, amelyeket helyben hatékonyabban meg tudnak oldani, s helyette olyan mindenkinek fontos feladatokkal foglalkozzon, mint a független európai energiapolitika.

16:50 - Semjén: a következő ciklus végére meglesz az egymillió új állampolgár

A következő ciklus végére meglesz az egymillió új magyar állampolgár, akik tudják ez a nemzet a nemzetük, ez a haza a hazájuk - ígérte Semjén Zsolt, a kormányfő helyettese, a KDNP elnöke a miniszterelnöki eskütétel után a Kossuth téren tartott Fidesz-KDNP nagygyűlésen.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes kitért a Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, a héten ért incidensre és azt mondta: pár nappal ezelőtt "néhány figura" megtámadta a határon túli magyar vezetőt, aki a külhoni magyarság egyik legjelentősebb személyisége, és akinek a délvidéki magyarság köszönheti a kulturális autonómia megvalósulását. Neki köszönhetik az ottani honosítás levezénylését, és azt, hogy a délvidéki magyarok ott ülnek a belgrádi parlamentben, hogy megszüntették velük szemben azt: a magyarok bűnös nép, és nem kaphat kárpótlást.

Ezt az embert támadták meg provokátorok vagy őrültek, vagy esetleg mindkettő, akik őt leginkább "a nyilas házmesterekre" emlékeztetik - mondta Semjén Zsolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopott alkatrészek miatt késnek a vonatok a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vonalon

Vasúti jelző- és biztosítóberendezéshez tartozó alkatrészeket loptak el Karcag közelében. Tovább olvasom