Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Fidesz: az MSZP politikusai ˝a gyilkosok pártjára állnak˝

Az újévi szigethalmi késelés, illetve a hétfői ózdi gyilkosság kapcsán a parlament rendészeti bizottságának összehívását kezdeményezi a Fidesz.
A parlament rendészeti bizottságának összehívását kezdeményezi a Fidesz az újévi szigethalmi késelés, illetve a hétfői ózdi gyilkosság kapcsán - mondta Kocsis Máté, a bizottság elnöke, aki egyúttal kijelentette, hogy az MSZP politikusai "a gyilkosok pártjára állnak".

A bizottsági elnök csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a jövő hétre kezdeményezi a parlament rendészeti bizottságának összehívását, hogy megvitassák és további válaszokat adjanak az olyan brutális bűncselekmények visszaszorításának kérdésére, mint amilyen például az újévi szigethalmi késelés vagy a hétfői ózdi gyilkosság.

A kormánypárti képviselő visszautalt az elmúlt napok brutális bűncselekményeire, és egyrészt fontosnak nevezte, hogy a rendőrség néhány órán belül elfogta az elkövetőket, másrészt azt mondta: a politikusok feladata ilyenkor az, hogy megvédjék az embereket az ilyen bestiális bűncselekményektől, és javaslatot tegyenek az ilyen esetek visszaszorítása, megelőzése érdekében. Az is feladat természetesen, hogy az ilyen elvetemült bűnözők ne legyenek szabadlábon - tette hozzá.

A Fidesz ezért nagyon veszélyesnek tartja - folytatta -, amit az MSZP volt és jelenlegi politikusai csinálnak, vagyis hogy feszültséget szítanak, indulatokat gerjesztenek, utcai politikai gyűléseket szerveznek, és félreérthető nyilatkozatokat tesznek, ezzel ugyanis elbizonytalaníthatják a bűnüldöző szerveket, és így "akarva akaratlanul a gyilkosok pártjára állnak".

Kocsis Máté felszólította az MSZP egykori és mostani politikusait: ahelyett, hogy az utcára mennek, és ahelyett, hogy elbizonytalanítják a bűnüldözőket, mutassanak felelős magatartást.

Visszautasítja Kocsis Máté szavait az MSZP

Visszautasította Kocsis Máté csütörtöki nyilatkozatát Török Zsolt MSZP-szóvivő. A szocialista politikus az MTI-nek azt mondta: a Fidesz kommunikációs igazgatója "Bayer Zsolt szintjére süllyedt".

A parlament rendészeti bizottságát elnöklő Kocsis Máté sajtótájékoztatón közölte, hogy a testület összehívását kezdeményezi az újévi szigethalmi késelés és a hétfői ózdi gyilkosság kapcsán. Ezután úgy fogalmazott: az MSZP volt és jelenlegi politikusai nyilatkozataikkal "a gyilkosok pártjára álltak".

Az MSZP szóvivője erre úgy reagált: a szocialista párt és támogatóinak nevében kikérik maguknak "ezt az alpári hangnemet". "Ezzel a vádaskodással Kocsis Máté még volt pártjában, a MIÉP-ben sem lenne menő" - fűzte hozzá Török Zsolt, aki szerint a fideszes képviselő "Bayer Zsolt szintjére süllyedt".

A MSZP-szóvivő arra kérte Kocsis Mátét, hogy fejezze be a "pániknyilatkozatokat", amelyeket szerinte az magyaráz, hogy Fidesznek, 2010-es ígéretével szemben, nem sikerült két hét alatt rendet tennie az országban. Hozzátette: emiatt Kocsis Máténak, a rendészeti bizottság elnökének is el kell számolnia a lelkiismeretével.

Török Zsolt megjegyezte, hogy az MSZP elítéli a szigethalmi késelést, ahogy azt is, amit Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap újságírója "megengedett magának". Bayer Zsolt a szombati Magyar Hírlapban megjelent írásában a szigethalmi késelésre utalva azt írta: a cigányság egy része állat, alkalmatlan az együttélésre.

Olvasóink írták

 • 10. igazságkereső 2013. január 11. 09:10
  „Az MSZP politikusai teljesen hiteltelenné váltak az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése óta. Vissza kellene vonulniuk, nem pedig frusztrálni a magyar lakosságot, de úgy látszik önkritika hiánya okán ezt nem képesek felfogni, tudomásul venni! Inkább el kellene számolniuk végre a 2004-2010 közötti időszak alatt eltüntetett milliárdok helyzetéről.Nagyon sokba került ez az időszak a magyar lakosságnak,talán a visszapillantó tükröt is ideje lenne végre elővenniük!!”
 • 9. kipkop 2013. január 10. 21:00
  „8. florian72 2013.01.10. 20:44
  Új szóvivője van az mszp-nek?”
 • 8. florian72 2013. január 10. 20:44
  „A MSZP-szóvivő arra kérte Kocsis Mátét, hogy fejezze be a "pániknyilatkozatokat", amelyeket szerinte az magyaráz, hogy Fidesznek, 2010-es ígéretével szemben, nem sikerült két hét alatt rendet tennie az országban. Hozzátette: emiatt Kocsis Máténak, a rendészeti bizottság elnökének is el kell számolnia a lelkiismeretével."

  ENNYI !!!!”
 • 7. Mozimasiniszta 2013. január 10. 18:58
  „gyilkosokat pártfogolni, a hazaárulás után logikus lépés...”
 • 6. kipkop 2013. január 10. 18:53
  „Az mszp szóvivője már évekkel ezelőtt mélyre süllyedt, amikor diplomát vizionált saját magának!”
 • 5. queenmargareth1 2013. január 10. 18:44
  „lerendezték kedves pénzért és szembeköpték a magyar és EU-s törvényeket és szabadlábon gyilkolhat!és egy ilyen embert elengedett és nem azért, mert itt sokba került a koszt kvártély gondolom valahol belül sejted.”
 • 4. kontrapista 2013. január 10. 18:19
  „2.queenmargareth1
  Akkor mások "hmmm"-mögnének, ha a baltásnak évtizedekig fedezzük a kosztját, fűtését, orvosi ellátását, mindezt az adófizetők pénzéből.
  Az azerbajdzsániak és az örmények rendezzék és a dolgaikat nélkülünk !”
 • 3. szentmiki 2013. január 10. 18:08
  „mi ebben a meglepő...”
 • 2. queenmargareth1 2013. január 10. 18:05
  „ezt most hallottam a rádióban. Vajon ki volt, aki kiadta a baltás gyilkost?!na, ki is volt:..hmmm.”
 • 1. csergemerge 2013. január 10. 18:00
  „Mindkét félnek sokkal visszafogottabban kellene nyilatkoznia.
  Ez az egész nyilatkozatháború sokak szemében valóban a gyilkosok tettét relativizálja.
  Pedig gyilkosságra nincs mentség.
  "Aki szelet vet, vihart arat"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy métert zuhant két munkás Szekszárdon

A két férfi a Babits Mihály Művelődési Ház felújításánál dolgozott. Súlyosan megsérültek. Tovább olvasom