Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Fidesz: legyen emléknap a nándorfehérvári győzelem napja!

A nándorfehérvári diadal nemzeti emléknappá nyilvánítását kezdeményezte mai parlamenti felszólalásában a fideszes Lezsák Sándor, felhívva a figyelmet arra, hogy július 22-én lesz a történelmi esemény 555. évfordulója.
A törökök elleni győztes küzdelmet a nemzetközi összefogás pozitív példájának nevezve megjegyezte, ez akár a keresztény európai közösség emléknapja is lehetne. Jelezte, hogy határozati javaslatot nyújt be más képviselőtársaival közösen a parlamenthez az emléknappá nyilvánítás érdekében.

Rétvári Bence egyetértett azzal, hogy fontos megemlékezni a történelmi sorfordulókról, különösen a pozitív példák esetében.

Olvasóink írták

95 hozzászólás
 • 95. deszkás 2011. február 24. 16:41
  „PISTIKE27! Addig is vidd a nemzeti zászlót feltéve ha tudod melyik az igazi.”
 • 94. pistike27 2011. február 23. 11:37
  „kedves 85 ön inkább tinta vörös, hogy mennyi gyermeke van a vörös uralomnak, milyen gyönyörüen össze hangólták mondókájukat, érdekes a " KISZ " volt vezetőiket nem dicsérik, miért nem ajálnak legalább egy Gyurcsány ünnepet pl. a napot mikor az MSZP megbukott . hiszen a magyar nép akkor mondta ki véleményét és azáltal ismerte el az MSZP nagy és felbecsülhetetlen érdemeit, ez nagyobb győzelme az Istenadta népnek mint a Nándorfehérvári győzelem, erről is megfog emlékezni a történelem úgy mint ahogy megemlékszik Trianonról olyan dicséreteket fognak e napról irni a történelem irók amilyet önök ma nem tudnak elképzelni, nemfér be az elbutitott agyakba. :tisztelettel csak bátran gyalázzák továbra is Orbánt, a választók kimondják véleményüket a következő választásokon Orbánról és önökről is”
 • 93. történész 2011. február 23. 08:39
  „Karos

  Ne haragudj de a mostani balgaságot is a nép rendezi. Orbán addig feszíti a húrt amíg hallgatsz..és tudja jól a nép balga, hallgat, várja,hogy mondja meg más, menjen el tüntetni más.A politikának az a kontrollja,hogy mikor érzi a feszültséget akkor vált,ha okos, és odadob egykét fuidcsit áldozatnak.Mit teszünk mi? Jól elkomcsizunk és sajna hitegetjük magunkkal azt a mostani párt elvvel, hogy ezért is I, István,Rákosi,Kádár a felelős Nem ezért a mostani dolgokért már a mostaniak "is "a felelősök, még akkor is ha az új önkéntes komcsik mást mondanak.”
 • 92. szpirigonzálesz 2011. február 23. 07:45
  „Legyen.”
 • 91. kalkutta 2011. február 22. 22:52
  „Nándorfehérvár? Hunyadi? Nem ez a fontos. Hanem a nemzeti, nemzeti, nemzeti, nemzeti nemzetvezetés. És a nemzeti egyetértés amit mi diktálunk. Nem értesz egyet? Akkor a nemzet, mint nemtelent, kivet magából. Nem leszel nemzetes úr vagy asszony. Nemezt akartátok?”
 • 90. N.P. 2011. február 22. 21:47
  „Cinea 2011.02.22. 20:42

  Persze! Én is így tanultam, de a tények mást mondanak. Ez nem olyan nagy baj, mert nekünk magyaroknak azért ez Hunyadit és Nándorfehérvárt jelenti!”
 • 89. Cinea 2011. február 22. 20:42
  „17. N.P. 2011.02.22. 11:49

  A déli harangszóról nekünk azt tanították anno, még az átkosban, hogy arra emlékeztet mindennap, hogy egy ilyen nagy embert is, mint Hunyadi, aki hatalmas diadalt aratott, képes egy pici vírus elpusztítani. (asszem pestis vagy mi)”
 • 88. queenmargareth 2011. február 22. 19:55
  „bocs félre, vírust kaptam:)”
 • 87. queenmargareth 2011. február 22. 19:54
  „87. radikális 2011.02.22. 19:52
  Igen tudom, ezért IS nem értek egyet ezzel a nagy kereszténységgel! Mit értettél végre?”
 • 86. zero 2011. február 22. 19:53
  „Nagyon helyes .Remélem aznap sem éhezek”
 • 85. queenmargareth 2011. február 22. 19:40
  „Kedves Karos. Nem néztem le Őket!!!Egyszerűen ez most a legkevésbé fontosabb, oké, emlékezzünk meg,de ne kerüljön pénzbe szerintem ők sem szeretnék, hogy azért éhezzünk mert ünneplünk...”
 • 84. tintasbarns 2011. február 22. 19:34
  „Orbán pusztulása is legyen emléknap.”
 • 83. Karos 2011. február 22. 19:31
  „Mindenkinek legyen egy véleménye. Nekem is megvan, másnak is. Így a jó.
  De arra figyeljünk oda, hogy miközben kifejtésre kerül, ne dobjunk sarat és negatív felhangot olyanokra, akik már rég halottak és megszolgáltak azért, hogy a nevük tisztelettel legyen említve.
  Mindössze ennyit akartam elérni. Maradtam Tisztelettel.”
 • 82. queenmargareth 2011. február 22. 19:27
  „lehet, hogy eltaposnak, lehet, hogy nem...sok ország, nép túlélte a kereszténységnélküliséget!!!vagy kihalunk, mint a hunok. Igen, Szt. I-t beleerőltették, magyarázhatjuk így is...de nézhetjük azt is, hogy kb 300 évig bírtuk elnyomások nélkül...szeretném jól érezni magam, de ezek a fölösleges intézkedések nevetségesek. Eddig mit tettek? abortusz, média tv, hülye fejesekkel, hogy hagyjuk a történelmet..
  Szeretnék változtatni és amit tudok megteszek.89-ben etettek folyamatosan: toroljuk meg a zsidók bántalmazását. Hittünk a jóban, erre, mit kaptunk? Eladott országot.Tudja pl, hogy mekkora gyapottermesztés volt itt? 60-as években?Áh, hagyjuk, nem értek ezzel a döntéssel egyet. Ezután lehet, hogy júl. 4-e jön.....”
 • 81. Jáki 2011. február 22. 19:27
  „Legyen munkaszüneti nap is!”
 • 80. Karos 2011. február 22. 19:14
  „Kedves Ángélus Királyné :)
  A hazánk nem árulhat el minket. Nem csak a jelen a "haza". De a múlt és a jövő is!
  Az évtizedek balga döntéseit mi, a nép is generáltuk. Ugye már 89 óta szavazhatunk, hogy is legyen. Ki szavazott, Hát MI! Ki választotta ezt? Hát a többség, tehát MI!
  A Haza nem tud elárulni Téged, mert az egy kollektív fogalom. Ami nem csak területileg van határolva, de a szívedben kell érezni. Nem érzed? Elárulva érzed magad?
  Könnyebb másokra fogni a hibákat, mintsem Te magad változtass a dolgokon?
  Báránybőrbe bújt felfogás ez, s mint így, álszent.
  Ne a mögötte rejlő okot nézd, hogy miért most kell mindezt "népünnepélyre" emelni. Keressük az okokat? Panaszkodunk? Ha arra figyelnél, hogy élj, és jólérezd magad a lehetőségeidhez mérten, nem lenne baj ebben az országban.
  Az idea szép, és tetszetős. Igenis emlékezzünk meg azokról akik miatt ma egyáltalán élhetünk még itt, Európa "szívében".

  És csak a törénlemi részhez - ha akkor nem "állunk be a sorba" és pogányok maradunk. Eltapostak volna minket. Nemhiába volt 933 és 955 intő példa.”
 • 79. queenmargareth 2011. február 22. 18:59
  „79. Karos 2011.02.22. 18:45
  a hazánk elárult minket ez az álszentesség, tudod?
  Azzal, hogy mindent ünneplünk, nem leszünk jobb hazafiak. Nem ezek a döntések kellenek most!!!
  És, ha végigolvasta a kommenteket, annyi ünnepünk lehetne....most csak ezt találták, mert 555? mi lesz a következő? 321 évvel ezelőtt....
  És ezért most karóba húznak, de ha Koppány nyert volna, minden másképp alakul, mint ez a keresztényi marhaság...Idegeneket behívni, magyarokat leöletni, a koronáért.....”
 • 78. Karos 2011. február 22. 18:45
  „Az a baj, hogy a sok álértelmiségi ide gyűlik, és a saját beszűkült nézeteit vallva, nindent mindenbe belemagyaráz, és okoskodik. Politika célzatú ez az indítvány? Felőlem az is lehet.
  De szép. Valamiért zúgnak azok a harangok délben, és a népek nem igazán tudják is hovatenni, hogy miért. Nos egyszerű válasz lenne. Én igenis megtenném az EU egyik ünnepének - de legalább Magyarországénak.
  Könnyen prédikáltok most innen, hogy tegyük meg akkor ezt is, azt is. Hogy járvány volt és azért győztek.
  Azok ott akkor hittek valamiben, odamentek, harcoltak érte, meghaltak sokan - de nyertek.
  Nem hiszem hogy itt bárkinek is joga vagy akár még érdeke - hogy bemocskolja törénelmünk ezen nagyszerű pillanatát.
  Itt lenne az ideje, hogy ne csak köpködjetek, hanem büszkék legyetek arra, hogy magyarok vagytok. Nem az a kérdés, hogy a hazád most mit nyújt Neked, mit AD! És hogy hol mit tudsz lenyúlni.
  Te mit teszel érte? Mert ha jelenleg semmit, akkor maradj csöndben szerintem.
  Mert akikről itt szó van, azok tettek.

  Ez egy vélemény, nem kell vele vitatkozni.”
 • 77. queenmargareth 2011. február 22. 18:37
  „ne haragudjatok, de ez nevetséges....akkor is!!!”
 • 76. succmorgo 2011. február 22. 18:35
  „Én egy igazi balos vagyok, ennek ellenére minden fontosabb évforduló, esemény amely történelmünkhöz kötődik eszembe jut az aktuális napon. Nem ordítva HAZZZZZAFFFFFYASKODOM, hanem csendben emlékezem. Visszautasítom azt hogy az "elvtársak" ezt is elnyomnák, csak a "népnemzetiek" emlékeznek. Ez vaskos lódítás. Van említve Gyurcsány, valamint VISZKIS dobozok. Én arra lennék kíváncsi hogy az ORBÁN (OLSEN) banda mikor kerül vádlottak padjára a GRIPPEN-ügy miatt. Ja, ilyenkor már szelektív a hallásunk ugye?”
95 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma véget ér az alkotmánykoncepció vitája

Az Országgyűlés ma lezárja az új alkotmány szabályozási elveiről szóló határozati javaslat… Tovább olvasom