Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz: tízezer családon segíthet az eszközkezelő az idén

A költségvetésben 33 milliárd forint áll rendelkezésre e célra.
Csaknem tízezer családon segíthet a nemzeti eszközkezelő az idén, miután a parlament elfogadta azt a törvénymódosítást, amelynek eredményeként a hiteladósok szélesebb köre léphet be a programba - közölte Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta, a kormányoldal már eddig is mindent megpróbált megtenni azért, hogy segítsen a nehéz helyzetben lévő családokon. A hétfői törvénymódosítást is azért fogadta el a parlament, hogy minél több család helyzetén könnyítsen - tette hozzá.

Zsigó Róbert felidézte az eszközkezelő működésének lényegét, vagyis hogy a társaság felvásárolja az adósok ingatlanát, majd lehetővé teszi, hogy az érintettek kedvezményes bérleti díjjal továbbra is ott lakhassanak.

Tájékoztatása szerint ezt eddig 600 család vette igénybe, a jogszabály-módosítással azonban az idén csaknem tízezer családon tudnak segíteni. A költségvetésben 33 milliárd forint áll rendelkezésre e célra - jegyezte meg a Fidesz szóvivője.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter előterjesztése alapján azon devizahitelesek előtt is megnyílik az eszközkezelő programjában való részvétel lehetősége, akiknek tavaly adódtak fizetési nehézségeik. Az ügyfélpanaszokra hivatkozó indoklás szerint ugyanis több adós azért nem igényelhette az eszközkezelő támogatását, mert 2012. január 1-jén még nem állt fenn a fél éven túli tartozása.

Emellett az eszközkezelő Budapesten és a megyeszékhelyeken legfeljebb 20, egyéb településeken maximum 15 millió forint forgalmi értékű ingatlanokat vásárolhat meg bajba jutott tulajdonosaiktól: mindkét esetben 5-5 millió forinttal nő az eddigi értékhatár.

A törvénymódosítás célja, hogy 2014-re feltölthető legyen a korábban meghatározott 25 ezres ingatlankeret, másrészt hogy a rendszer igazságosabbá váljon.

Olvasóink írták

 • 8. rózsakert 2013. április 24. 08:24
  „7.X_Y 2013.04.23. 19:26

  Én látom és valóban így is igaz ez ott, de az éhenhalni készülő (minden kommentjük szinte erről szól) nép nem----így elgondolkodtató egyik ismerősön véleménye : sajnálatra is csak az méltó , aki tesz valamit és még sem halad előre!

  kicsi időközi választások....a kedvenckéjük nyer sorban , akkor miért is panaszklodnak?Nem értem őket !”
 • 7. X_Y 2013. április 23. 19:26
  „5. rózsakert 2013.04.23. 15:21

  Mindenki annyit ér amennyi pénze van. Akinek nincs - az semmit...”
 • 6. Ebgondolat 2013. április 23. 16:01
  „És mi a helyzet a rezsicsökkentéssel? Hiszen a rezsicsökkentést láthatatlan erők folyamatosan támadják, így a rezsicsökkentést minden nap meg kell védeni. Mert a rezsicsökkentés kizárólag a magyar családok érdekében történik, ugyanis a magyar családok is megérdemlik, hogy kapjanak könnyítést, így kiélvezve, hogy agyarország jobban teljesít. Erre szolgál a rezsicsökkentés. De a rezsicsökkentést minden nap meg kell védeni, mert láthatatlan erők folyamatosan támadják. Mert a rezsicsökkentés kizárólag a magyar családok..........”
 • 5. rózsakert 2013. április 23. 15:21
  „ezt imádom...új focistadion pöstön, az 70-90-milliárd...de 10ezer család a harmadát éri....van ám értékrend!

  megszavazták-élvezzék és éljék meg !”
 • 4. roxper 2013. április 23. 14:29
  „Ha jól számolom ez fejenként 3.3m forint, ebből mit tudnak megvenni?! :(((”
 • 3. grafika88 2013. április 23. 14:06
  „Vajon kik mennek az Ócsai luxus rezervátumba ?? 80 családból...jó ha 20 költözik ! Na ott is sok-millió--milliárd ft ment fideszközeli sógor--koma--jóbarát zsebébe !”
 • 2. grafika88 2013. április 23. 14:04
  „<moderálva> némethné ...akit ritkán lehet látni, beszélni sohasem --vajon miért utalt 74 magyar vállalkozásnak ..DE MIND külföldön jegyzett be ..offshort cégnek :100--többszázmilliós visszanem térítendő EUS pénzt ???”
 • 1. NP1 2013. április 23. 14:02
  „Az Ócsai Lakógettó elsöprő sikere után ezt el is várjuk a Zemberek Kormányától!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyíregyházi iskolaügy - Egyezséget javasolt Balog Zoltán

Egyezségi javaslatot dolgozott ki a perben álló felek megegyezése érdekében a nyíregyházi görög… Tovább olvasom