Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Folyamatosan készül a KDNP választási programja

Részben önálló programmal, ám a Fidesszel továbbra is szövetségben készül a következő országgyűlési képviselői választásra a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) - közölte Mészáros József, a párt alelnöke miskolci sajtótájékoztatóján csütörtökön.
A KDNP nem szavakban és ötletrohamokban áll elő választási programjával, hanem kötetekben adja ki programjavaslatait - mondta az alelnök, hozzátéve: egyebek mellett már elkészült a családi adózásról, a nyugdíjbiztosításról, a földtörvényről, valamint a választási jogról szóló javaslatuk.

Elmondta: lényegében elkészült az egészségbiztosításról szóló anyag, és készül a közoktatásról, a cigányságról szóló törvényjavaslat. Tehát a KDNP-nek igenis van választási programja - szögezte le Mészáros József, megjegyezve: ezek több tekintetben találkoznak a Fidesz elképzeléseivel, a legnagyobb ellenzéki párttal pedig továbbra is szövetségben indulnak a következő választáson.

A KDNP felkészült a választásokra, programjai lényegében azonnal bevezethetőek, hiszen mindegyik "kodifikált" törvényjavaslat, és szemben a jelenlegi kormány gyakorlatával, a mi javaslataink mögött áll hatásvizsgálat, háttértanulmány is, azok a jogalkotás betűjének, szellemének egyaránt megfelelnek - hangoztatta a párt alelnöke.

A Kereszténydemokrata Néppárt úgy ítéli meg, hogy az országnak végre olyan kormányra van szüksége, amely átgondolt, hosszú távú cselekvési programot fogalmaz meg, ennek pedig elsősorban a "megalázottak és megszomorítottak" helyzetének javításáról kell szólnia - mondta.

Mészáros József annak a véleményének is hangot adott: azt szeretnék, hogy olyan ország működjék nemsokára, amelyre a mostani fiatal nemzedék büszke lehet. Ehhez olyan patrióta gazdaságpolitika kell, amely esélyt ad a vállalkozóknak, kenyeret és munkát azoknak, akiknek ez jelenleg nincs, valamint a hazai vállalkozásokat, hazai tőkét támogatja.

Értelmes, átgondolt gazdaságpolitikai stratégiával, lépésről-lépésre ez megvalósítható, néhány év alatt a mostani gödörből ki lehet mászni. A magyar gazdaságban vannak tartalékok, nincs olyan nagy baj, amelyen ne lehetne úrrá lenni - mondta a KDNP alelnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanószereket, lőszereket semmisítettek meg Letenyén

Egy külföldi rendszámú autóban robbanószereket és lőszereket találtak csütörtökön kora este a… Tovább olvasom