Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Folytatják tanulmányaikat a Debreceni Egyetem Japánban tanuló diákjai

Debrecen - Nem szakítja meg tanulmányait a Debreceni Egyetem (DE) három Japánban tanuló cserediákja, akik az intézménynek jelezték: jól vannak és minden segítséget megkapnak a helyi hatóságoktól és az egyetemektől - közölte a DE Külső Kapcsolatok Igazgatósága szerdán az MTI-vel.
Jelenleg kétoldalú cserekapcsolat keretében a Debreceni Egyetem egy hallgatója a Chiba Egyetemen, további kettő pedig a Hirosaki Egyetemen folytat tanulmányokat.

A Hirosaki Egyetem már a katasztrófa napján tájékoztatta a debreceni intézményt arról, hogy a földrengés epicentrumától 300-400 kilométerre lévő városban is érezték a földmozgást. Kár nem keletkezett, senki nem sérült meg, az átmeneti áramszünet után pedig már helyreállt a megszokott élet.

A két hallgató a Debreceni Egyetemet levélben tájékoztatta, amelyben közölték, hogy mindenképp maradnak Japánban. "Az egyetemen minden aktuális információhoz hozzájutunk, ezen felül pedig a híreket is figyelemmel kísérjük. A tokiói magyar nagykövetségnek már jeleztük, hogy jól vagyunk" - fogalmaztak, kiemelve, hogy az egyetemi személyzet és a hatóságok is mindenben segítségükre vannak. Hozzátették: az utórengéseket már nem érzik és a kedvező széljárás miatt sugárzásnak sincsenek kitéve.

A Chiba Egyetemen tanuló hallgató szintén jelezte: bár nyugtalanítja a helyzet, egyelőre nem tér haza. A három tanuló a tervek szerint augusztus végéig marad a szigetországban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalai Annamária: a médiatörvény EU-konform

Az új médiatörvény nem terjeszkedik túl azon, amit az európai uniós irányelv megjelenít - mondta Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke. Tovább olvasom