Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Fórum a fenntartható fejlődésről és a klímahatásról

Fontos, hogy a fiatalok megértsék a klímaváltozás elleni küzdelem jelentőségét - hangsúlyozta Margot Wallström, az Európai Bizottság alelnöke szombaton Budapesten a fenntartható fejlődősről és a klímaváltozásról rendezett fórumon.
Margot Wallström, az Európai Bizottság klímaváltozás elleni küzdelme kampányának keretében jött Budapestre.

A fórumon Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsa (NFFT) tiszteletbeli elnöke szólt arról, hogy Magyarországon egy évvel ezelőtt megalakult az NFFT, amely jelentést írt a magyar helyzetről, és a tanács február végéig elkészíti a klímatörvény normaszövegét.

Margot Wallström a budapesti fórumon hangsúlyozta: a fenntartható fejlődés a jövőről szól, a politikai döntéshozók feladata ennek megfelelően gondolkodni. Utalt arra, hogy decemberben Koppenhágában klímacsúcost tartanak, ahol a klímaváltozás elleni küzdelem, a fenntartható fejlődés ismét előtérbe kerül. Megtanácskozzák a fejlett és a fejlődő országok teendőit.

Szili Katalin úgy vélekedett, szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy eredményt lehessen elérni a klímaváltozás elleni küzdelemben, és rendszerben kell kezelni a gazdasági, társadalmi, ökológiai feladatokat.

Szomorúnak nevezte az NFFT tiszteletbeli elnöke, hogy a kiotói konferencia óta eltelt 12 év alatt növekedett a károsanyag-kibocsátás. Jónak tartaná, ha Európában lenne egy olyan szervezet, amely figyelné a klímaváltozás elleni küzdelemre és a fenntartható fejlődésre irányuló különböző stratégiák megvalósulását.

A fórumon részt vevők hozzászólásaiban elhangzott, hogy az egyének vásárlási döntéseikkel tudnak hatást gyakorolni a klímaváltozásra. Érdemes lenne a termékeken jelezni, hogy az előállítás milyen hatást gyakorolt a környezetre. Felvetődött, hogy a reklámokban a környezettudatos magatartást is sugallni kellene.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvadult kutya támadt egy kislányra

Megtámadott és több helyen megharapott egy 6 és fél éves kislányt egy kutya szombaton Perkátán -… Tovább olvasom