Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Fővárosi Közgyűlés - Vita két tisztázatlan szavazás miatt

Budapest - Kisebb vita alakult ki a Fővárosi Közgyűlés szerda délutáni ülésén két tisztázatlan szavazás miatt; a teremben két jobbikos politikus ült, mégis mindhárom jobbikos képviselő gépéről szavaztak két voksolásnál is.
Az esetre Tüttő Kata, az MSZP frakcióvezető-helyettese hívta fel a közgyűlés figyelmét.

Tarlós István főpolgármester a történtekkel kapcsolatban párhuzamot vont egy másfél évvel ezelőtti esettel, amikor Horváth Csaba (MSZP) gépéről érkezett úgy szavazat, hogy a képviselő nem volt a teremben. Utalt arra, hogy akkor azzal magyarázták az esetet: egy papírlap csúszott a szavazógépre. A történteknek akkor nem volt következménye.

Horváth Csaba, az MSZP frakcióvezetője szerint megengedhetetlen, hogy egy képviselő két szavazatot adjon le. Felidézte: az Országgyűlésben ezt igen komolyan veszik, ha "két kézzel szavazáson" érnek valakit, annak súlyos következményei vannak.

Tarlós István párhuzamára reagálva pedig azt mondta: a főpolgármester által idézett eset annyiban tér el a mostanitól, hogy akkor ő a büfében tartózkodott, és a mellette ülő Devánszkyné Molnár Katalin összekeverte a két szavazógépet, ám csak egy gombot nyomott meg.

A főpolgármester a jövőre nézve azt javasolta, vegyék be a szervezeti és működési szabályzatba, hogy legyen súlyos következménye annak, ha egy képviselő más helyett szavaz.

A vitatott voksolásoknál Czeglédi János nem ült a helyén a Jobbik frakciójában.

Olvasóink írták

  • 1. történész 2010. december 15. 19:32
    „Tarlós úr !

    Igaza van épp ezért szóljon a gazdának,hogy a pénz síbolásokat se büntesse, mert ugye így volt ez az Ezüst hajó,Kaja Ibrahim stb esetében is...akkor sem büntettek.
    Tehát lopni csalni mindenkinek szabad mert mondván ::az előzőek is ezt csinálták. Az talán eszébe sem jut ,hogy ezért vesztették el a választást..Hmm ....érdekes felfogása van..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezek az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépés szabályai

Döntött a kormány azokról a szabályokról, amelyek az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépéshez kapcsolódnak. Tovább olvasom