Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Gárdista-demonstráció: elengedték az előállítottakat

A budapesti rendőrség top 10-es körözési listáján szerepelt egy férfi a tegnap előállított 216 ember közül. Őt kivéve, mindenki elhagyhatta a rendőrséget.
A gárdista demonstráción előállított emberek többsége még az éjszaka elhagyhatta a rendőrséget, egyesek ellen bűncselekmény és szabálysértés miatt indítottak eljárást - tette közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapján. Négy esetben bűncselekmény miatt alkalmaztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést, ezekben az esetekben hivatalos személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás. Egy 35 éves budapesti férfit őrizetbe vettek, ellene a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.

A BRFK tájékoztatása szerint 205 emberrel szemben különböző szabálysértések - garázdaság, közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség, valamint személyi igazolvánnyal kapcsolatos szabálysértés - miatt indult eljárás. A rendőrség közlése szerint ők még az éjszaka elhagyhatták a rendőrséget.

Öt embert azért állítottak elő, mert semmiféle irattal nem tudták személyazonosságukat igazolni, további két embert pedig azért, mert igazoltatásuk során megállapították, hogy ellenük érvényes elfogatóparancs van hatályban, egyikük a BRFK top 10-es körözési listáján szerepelt.

A közleményben emlékeztetnek rá, hogy a szombaton a fővárosban korábban elrendelt fokozott ellenőrzés, valamint az Erzsébet téren feloszlatott demonstráción történt rendőri intézkedések során összesen 216 embert állítottak elő a rendőrök.

A rendőrség közlése szerint a Magyar Gárda feloszlatása és a fővárosi rendőri fellépés szigora miatt tüntettek szombaton a Borsod megyei Ózdon és Edelényben, a rendőrkapitányságok előtt, atrocitás nem történt. Ózdon mintegy félszáz ember spontán gyűlt össze a városi kapitányság előtt, a tüntetők éjjel egy óráig tartózkodtak a kapitányság előtt, a rendőrség biztosította a rendet, atrocitás nem történt - mondta Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője. Arról is beszámolt, hogy szintén hasonló okokból gyűlt össze körülbelül nyolc ember Edelényben, a városi rendőrkapitányág előtt, ott a tüntetők valamivel korábban távoztak a helyszínről.

Olvasóink írták

66 hozzászólás
 • 66. flexsnake 2009. július 06. 20:47
  „,,Miközben a rendőrök felsorakoztak a felszólításra nem mozdulók előtt, már lehetett hallani hogy a gárdisták köréből szitkozódások hangzanak el. Így próbálták meg hergelni a rendvédelmi erőket akik erre nem is reagáltak. Beavatkozásra azután érkezett parancs, hogy már-már tűrhetetlen hangnemben hazaárulóztak és szidtak mindenkit. Mikor az első gárdistákat megfogták és kiemelték, meglepődés ült ki az arcokra. Nem mondható el ez a soron következő kiemeléseknél ahol a rendőrök felé rúgtak, több alkalommal ,ahogyan a sajtósok által felvett anyagon is látszik ütöttek a rendőrök felé. Nem egy békés ücsörgésről volt szó. Ez provokáció volt mind a demokrácia felé, mind a közrend felé."

  Szemtanú”
 • 65. flexsnake 2009. július 06. 20:41
  „A rendőrség túlságosan humánusra vette az intézkedést. Máshol már a ....anyázásért agyonverték volna őket.
  Gárdás ruhában anyázták a rendőröket, nem valami ,,provokátorok". És e közben vonya ott vigyorgott. Nem marad el a felelőségre vonása, tessék felkészülni rá.”
 • 64. Léni 2009. július 06. 14:09
  „gardista 62.
  A fegyvertelen magyar gárda /nem véleltenül irtam kisbetűvel!/ mivel szokott szerinted lőgyakorlatot
  rendezni?”
 • 63. garbon 2009. július 06. 11:41
  „Felöltöztetem a tyúkomat gárda ruhába azt is feloszlatja a rendőrség. Nagy szégyen és szegénységi bizonyítványt állít ki magáról aki még a ruhában is ellenséget lát. Hova jutottunk 20 évvel a rendszerváltás után?”
 • 62. gardista1122 2009. július 06. 10:48
  „Nyolcszázmilliót kapott az In-Kal az államtól
  2009-07-06 10:02

  * Küldje el ismerősének!

  Miközben a média egy része és a kormánypártok a törvényesen bejegyzett és fegyvertelen Magyar Gárdával riogatják az embereket, egy valóban felfegyverkezett és szintén fekete ruhás biztonsági szervezet zavartalanul kapja a zsírosabbnál zsírosabb állami megbízásokat. Az izraeli gyökerű In-Kal Security, amelyet sokan csak az MSZP "magánhadseregének" neveznek, 2002 óta legkevesebb 840 millió forintnyi közpénzt kapott.”
 • 61. papsajt 2009. július 06. 10:06
  „http://www.youtube.com/watch?v=DOZeorTYc_w”
 • 60. szabados12 2009. július 06. 09:54
  „Itt úgy látszik összekeverik a kormányt a bírósággal, a rendörséget egy politikai párttal. A rendörök teljes jogga számolják fel egy, a független magyar bíróság által betiltott félkatonai szervezet akcióját, mégha ez egy sor forrófejü hozzászólónak nem is tetszik. Hasonló módon kell hogy megakadályozzák a Munkásörség vagy a szélsöbalos autonómok tüntetéseit is. Pont. Mérlegelési lehetöség nincs. Betiltott eröszakszervezetek ne akciózzanak köztereken!
  Ha egy párt milícia hazafinak nevezi magát, nem változtat azon, hogy egy részük körözött bünözö. A Jobbikot is jellemzi, hogy milyen alakokból verbuválja össze rohamcsapatát.”
 • 59. achilleus 2009. július 06. 09:37
  „Hajtépés
  Utoljára frissítve: 2009. július 6., 08:46
  (....) De nemcsak Lendvaiék a bűnösök, a hatalmi rendszer apró fogaskerekeit is alaposan szemügyre kell majd venni a fordulat után. Itt van például a "demokratikus" és "magyar" rendőrség, amely a hét végén hihetetlen brutalitással számolta fel a gárdisták demonstrációját. Akik ott voltak, azt mondják, a rendszerváltozás előtti időket idéző ideologikus köd szállt a rendőrök agyára, ütöttek-vágtak, akit csak értek. Ezt sem sokáig csinálhatjátok már. Hamarosan rend lesz ebben az országban, és akkor névről névre halad majd az igazságszolgáltatás, s mindannyian sorra kerültök. Így aztán, ha rendőr lennék, pláne magyarokat csépelő rendőr, most kicsit halkítanék az indulataimon. Máskülönben (...) (Szentesi Zöldi László, magyarhirlap.hu)”
 • 58. taki 2009. július 06. 09:32
  „Bencze tábornok milyen felhatalmazás által nyilatkozta ki, hogy egy konkrét ruházat viselése kimeríti a garázdaság tényállását? Ha nem ő találta ki, akkor ki súgott neki?

  Békés és spontán tüntetés esetén a békésen demonstrálók védelmét nem e a rendőrségnek kell ellátnia?

  Nem az lett volna a rendőrség feladata, hogy a békés demonstrálók mögött (az egyes, fellelhető videókon is jól látható) üveget dobáló emberek csoportját kiszorítsa a területről, ezáltal is védve azokat, akik a véleményüket békésen és spontán kívánták kinyilvánítani (a melegek felvonulásán szinte minden másságát hírdető kezét "fogta" egy rendőr)?

  Földön ülő embereket csak azért, mert összekapaszkodna k, szabad e tonfával ütlegelni, vagy közvetlen közelről könnygázzal folyamatosan "eláztatni"?

  A kényszerítő eszközök alkalmazásánál szabadon választott sorrend van, avagy vonatkozik e a rendőrre az arányosság elvének betartása?

  Csak pár kérdés, amit mindenki tegyen fel magában és vonatkoztasson el attól, hogy milyen párt, milyen szervezet, vagy milyen rendőrök, milyen emberek. A "garázda ruházatban" ülők milyen jogsértést követtek el azon kívül, hogy próbáltak szabadon és békésen véleményt kinyilvánítani.

  Amennyiben jogszerűtlennek nyilvánítják a rendőri beavatkozást, az oszlatást, kit fognak felelősségre vonni és hogyan? Hozzáteszem, akik a végrehajtói állományból a helyszínen végrehajtották a feladatot, végre kellett hajtaniuk. De ezeknek a feladatoknak a végrehajtására valakik kiadták az utasításokat.”
 • 57. papsajt 2009. július 06. 09:19
  „"54. Logaritmus "

  Miután a rendőrök megkezdték az akciót,ami provokációnak is tekinthető.
  És lefogadom hogy provokátorok is vegyültek a tömegbe, szokás szerint. Nem gyanús,hogy körbevették őket, de a 250 főből csak 217 lett egyesével eltávolítva?!?”
 • 56. gardista1122 2009. július 06. 09:16
  „Logaritmus,estefelé megjelent négy álarcos suhanc - ök dobálták az üvegeket! Gárdisták mondták sose látták öket!Tehát ne általánosits!! Egyértelmüen provokátorok voltak:”
 • 55. gardista1122 2009. július 06. 09:14
  „A nap poénja, egy Sün benne van az atombiztos kamerás kocsiban. Körülbelül annyira védett, mint az Objektum. Oldalról, hátulról rács, szemből semmi. Egy Sün röhög, miközben hátulról kiszúrják a kerekét. Hát igen, egyszerre ....... meg ébernek lenni nem egyszerű dolog, még rendőrberkekben sem. Nemsokára megjelent a gránátos kocsi is. De emberek, a tér tele volt családos emberekkel, turistákkal, nézelődőkkel! Szegény Gergényi, ha ma megkapja a jelentést, biztos nem fog aludni. Hogyan szét lehetett volna gránátozni az embereket!”
 • 54. Logaritmus 2009. július 06. 08:59
  „"...miközben nem csináltak semmit."

  Igen. Üres üvegeket dobálni a rendőrökre az semmi.”
 • 53. taki 2009. július 06. 08:40
  „Reggel 6 óra volt. Vona Gábort rég kiengedték a börtönből. Bencze József, országos rendőrkapitány már ébren volt. Egyébként is rosszul aludt. Tudta, hogy hamarosan megszólal a telefonja, a rendészeti miniszter fogja hívni.

  Egyszer csak a mobilja kijelzője villogni kezdet; ,,Drazsé".

  - Jelentkezem Miniszter Úr - szólt bele félénken, mert tudta, valamit elrontott az este, de mindenképpen ő lesz a hibás. Így szokott lenni.

  - Mit csináltál, te szerencsétlen?! - ordított a vonal túlsó végén Draskovics Tibor.

  - Jelentem, a parancsot hajtottam végre, feloszlattam a betiltott gárda tüntetést!

  - Feloszlattad?! - sziszegte Drazsé - a földön békésen üldögélőket?! Lefújtátok őket, miközben nem csináltak semmit! Ott volt a világ összes kamerája, te nyomorult!

  Hát igen - gondolta a rendőrkapitány, de aztán eszébe jutott valami:
  - Jelentem, az Orbán Viktor is azt mondta, hogy két pofonnal elintézi őket...

  - Az Orbán olyan rég óta politikus - mondta Drazsé - hogy már azt hiszi, azt mondhat, amit akar... - Ekkor viszont bele nyílalt valami az agyába, még a keze is lebénult, a szeme pedig elkerekedett. - Úr Isten... - suttogta szinte magában.

  - Parancsol, miniszter úr? - Nyögte Bencze.

  - Elvittétek a Vonát... a Vonát begyűjtöttétek! Végünk van, cseszd meg!

  - De hát Ön mondta, hogy meg kell védenünk a demokráciát, meg, hogy le kell győzni a szélsőségeket. - próbálkozott a rendőrkapitány.

  - Igen, de a Vonához egy újjal sem szabadott volna hozzáérnetek! Nem megmondtam?! Hőst csináltatok belőle... - mondta Drazsé túlvilági hangon. - Basszátok meg... Ebből miniszterelnök lesz... Az Orbánból is az lett, a Demszkyből meg főpolgármester... Azokat is mi vittük el húsz éve.

  - Jelentem, majd a jövő szombatra bejelentett tüntetésükön elintézzük őket! - próbálkozott a rendőrfőnök.

  - Mit akarsz ott csinálni, te répa?! Szétlövöldözöd a fejüket, mint 2006-ban?! - mondta lemondóan Draskovics. - Nézd meg, mi lett abból is. Nem győzzük a kártérítéseket fizetni... meg 15% szavazott rájuk... Az lenne a legjobb, ha oda se mennétek. Munkahelyetek már úgyse sokáig lesz. - vágott oda.

  - Hogy-hogy? - képedt el a főrendőr.

  - Úgy, hogy létrehozzák a csendőrséget, titeket meg felszámolnak jogutód nélkül. Mint egy offshore céget. - Jutott eszébe a frappáns hasonlat.

  - Na de rendvédelemre szükség van! - próbálkozott Bencze.

  - Arra igen - vágott közbe a miniszter- de nem rátok! Annyira bénák vagytok, hogy még egy vízágyú beszerzést sem tudtok normálisan elintézni! Mondtam, hogy ne az unión kívüli menekültek lázadásaira hivatkozzatok, mert nem fog bejönni! Még szerencse, hogy izraeliek a beszállítok... Szarban vagyunk Józsi! - sóhajtott Draskovics és igazából már nem is haragudott. A jövőjét tervezgette. Együtt hallgattak. Bencze József dandártábornok, országos rendőrfőkapitány azon gondolkodott, hogy esetleg még a 2010-es választások előtt kéri nyugdíjazását.

  Mindketten tudták, hogy a másik mire gondol. Kifogytak a szavakból.

  - Szevasz Józsikám, vigyázz az egészségedre! - Búcsúzott Draskovics. - Szevasz Tibikém, köszönt el a tábornok, hiszen ők egyébként barátok voltak.

  Magyarok ezrei ébredtek büszkén és boldogan.

  Vona Gábor bekukkantott a még alvó kisfiához.

  Gyenge Zsolt
  .....”
 • 52. Hmmm... 2009. július 06. 08:00
  „Az biztos, egyszeruen es siman nem varhato megoldas. Az orszag ketfele szakadasa nagyon mely problemakbol ered. Ezek pedig a az utobbi evek kormanyzasanak eredmenye, amin ugy tunik, meg mindig nem akarnak valtoztatni. Vezetoink elfelejtik, egy orszag problemai nem magyarazhatoak gazdasagi problemakkal. Valami mas is van a dolgok mogott! Egyebkent a gazdasag idaig valo fajulasa is a ennek a mulasztasnak koszonheto. A lenyeg, az orszag valos erdekeit kell figyelembevenni aminek gazdasagi es erkolcsi oldala egyarant van!
  Vigyazat, a szelsosegek ugyanezt fogjak eredmenyezni, csak mas "elojellel".
  Egy higgadtabb, de szigoru helyreallitasra lenne szukseg.”
 • 51. taki 2009. július 06. 07:52
  „"Fűben ülni tilos! Akinek mégis eszébe jutna csoportosan, békésen a bajtársaival, a barátaival ücsörögni, megpihenni, az készüljön fel, mert azonnal elhangzik ellene a sündőrségi csatakiáltás: Sün! A következmény: trappoló droidok, automata ütlegelés, közvetlen közelről, vakításig gázspray spricc, majd pedig elhurcolás, bilincsbe verve, hogy végül ne a fűben, hanem a cellában csücsülhessen az ember.

  Ilyen országban élünk! Miközben mindennapossá válnak az olaszliszkai, a kiskunlacházai, a veszprémi esetek - hogy néhányat említsek az elmúlt időszak brutális gyilkosságai közül -, addig a rendőrség ülő emberek tömegoszlatását kezdi el rendszeresíteni, csak mert egy összezsugorodott, hatalmát féltő politikai klikk utasítására valami bírónő szerint azok keltenek ma félelmet állítólag Magyarországon, akik felhívják a figyelmet a közbiztonság romlására, akik megoldást sürgetnek, akik védelmet biztosítanak a rettegésben élőknek, akik szolidaritást vállalnak az elesettekkel.

  Ma fontosabb a törvénytisztelő, tisztességes embereket hajkurászni, terrorizálni, letiporni, megverni, bebörtönözni, mint inkább helyreállítani az országban a szétmálló közbiztonságot. Egy kis balhéra, egy kis erőszakra, egy kis tömegoszlatásra mindig van rendőr, de hol voltak mikor Siófokon egy 200 fős bűnözői cigánybanda vonult fel, hogy félelmet keltsen a környék vállalkozóiban és lakóiban, kinyilvánítva területi igényét???

  Lehet, hogy éppen a sünformációt gyakorolták azok ellen, akik szerint a cigánybűnözők siófoki vonulása csak a jéghegy csúcsa...?

  Furcsa paradoxon, hogy a rend állítólagos őrei folyamatosan a rendpártiság ellen lépnek fel a lehető legbrutálisabban.

  Nem tudom, ki hogy van vele, de én szeretném tudni, hogy a ,,magyar" rendőrség, amely az ország minden sarkából verbuválta össze viszkető kezű pribékjeit, mennyit költött arra, hogy békésen ücsörgő, becsületes emberektől ,,védje" meg Budapestet??? Mennyi pénzt pazaroltak a magyar adófizetők pénzéből arra, hogy a bűnözői hullám megállítása, a közbiztonság stabilizálása helyett szétverjék azokat az embereket, akik valóban szolgálnak és védenek?

  És hogy kik ezek az emberek, akik ellen a regnáló hatalom és annak rendőrsége összefogott, ilyen törvénytelenül, ilyen brutálisan? Kik azok az emberek, akiket a legszívesebben eltörölnének a nemzet kopott vöröshóhérai, politikai bűnözői, miközben sok magyar számára ezek az emberek jelentik az utolsó védőőrsöt? Ők a Magyar Gárda tagjai, nem valami posztkommunista hatalmi csoportosulás eszközei, mint a jelenlegi rendőrség, hanem olyan bátor férfiak és nők, akik kiállásukkal, bátorságukkal, bajtársiasságukkal valóban a magyar nemzetet szolgálják és védik!

  Ezzel szemben mit jelent ma rendőrnek lenni?

  Mikor újra és újra megnézem azokat a képeket és videókat, ahol a rendőrök közvetlen közelről fújnak gázsprayt a földön ülő, egymásba kapaszkodó, egymást hősiesen védő Gárdisták szemébe, eszembe jutnak a háborús bűnösök, akik becstelen tetteiket letagadva mindig arra hivatkoztak, mindig azzal védekeztek, ha a vádlottak padjára kerültek, hogy csak parancsokat teljesítettek. Így látom ma a ,,magyar" rendőröket is. Lelketlen zsoldosok, akikben egy szemernyi becsület, jóérzés, szolidaritás sem volt, hogy megtagadják feljebbvalóik törvénytelen, az emberi jogokat sértő parancsaikat! Ha pedig majd a vádlottak padjára kerülnek, mert már bizonyosan közeleg ennek is az ideje, elmondják majd ártatlanul pislogva a bűnösök mindenkori védőbeszédét: ,,Mi csak parancsot teljesítettünk!"

  Nos, aki képes egy földön ülő vagy fekvő embernek az arcába egy egész palack gázsprayt nyomni, úgy, hogy az tehetetlen vele szemben, az nem ember, az nem rendőr, hanem csak egy aljas pribék! Nem menti fel bűnei alól az sem, hogy ,,csak" parancsot teljesített! Ez nem mentség, hanem bizonyíték arra, hogy egy programozott droid, mely képes lehet bármilyen embertelenségre, ha utasítják rá!

  Na kitől is kell akkor most félnünk? A sündroidoktól, akik lelketlenül teljesítenek erőszakos parancsokat, vagy a Magyar Gárdától, akik testvérként kapaszkodtak össze és ülve demonstráltak egymásért, fennmaradásukért illetve mindannyiunkért, hiszen a Gárda a magyar emberekből, a magyar emberekért szerveződött, nem pedig egy bukott hatalom zsoldjáért!
  "

  http://ellenkultura.info/magyar-garda-kontra-sundroidok/”
 • 50. golgota 2009. július 06. 07:36
  „" Ezúton kívánok büntető feljelentést tenni a másodfokú bírói határozattal feloszlatott Magyar Gárda Egyesülettel és Magyar Gárda Mozgalommal kapcsolatos 2009. július 4-én elkövetett hivatali bűncselekmények miatt a Btk. 225 §-ába ütköző hivatali visszaélés bűntette, a Btk. 226. § 1. bekezdésébe ütköző bántalmazás hivatalos eljárásban bűntette, a Btk. 228. § 1. bekezdésébe ütköző jogellenes fogvatartás bűntette miatt az alábbi tényállás alapján."

  A feloszlatott Magyar Gárda Mozgalom tagjai által az Erzsébet téren 17 órakor elkezdett békés ülődemonstrációt nem volt jogalapja feloszlatni, ugyanis az Alkotmánybíróság 75/2008. számú határozatában kimondta, hogy a nem várt esemény miatt rövid időn (72 órán belül) bekövetkező békés demonstráció a rendőrség által nem oszlatható fel. Az AB feltételek mindegyike teljesült
  * a demonstrációra 72 órán belül, előre nem tervezett helyen, a rendőrségi nagy számú kordonozások és kiszorításokat követően összeverődött vegyes összetételű a helyszínt a rendőrség lezárásai miatt a helyszínt hosszabb ideig elhagyni nem tudó tömeg részvétele mellett került sor
  * a demonstráció a Magyar Gárda tagjai részéről egyértelműen békés volt (csendes ülődemonstráció), valamint a mellettük kialakuló tömeg részéről is békés volt mindaddig, amíg a rendőrség erőszakot alkalmazva fel nem lépett a demonstrálókkal szemben.
  A rendőrség fellépése a Magyar Gárda békés ülődemonstrációt tartó tagjaival szemben szokatlanul brutális, mind a szakmai, mind pedig az emberi normákat durván sárba tipró módon valósult meg.
  A rendőrségnek tehát a fentiek alapján nem volt jogalapja a rendezvény feloszlatására, valamint a résztvevők személyi szabadságának korlátozására, ezért mind a helyszínen jogtalanul intézkedő rendőrök, mind pedig az erre utasítást adó feletteseik ellen büntető eljárás megindítását kezdeményezem a Btk. 228. § 1. bekezdésébe ütköző jogellenes fogvatartás bűntette miatt.
  A rendőrség a békés tiltakozó demonstráció helyszínéről több embert is előállított ,,félelemkeltő lufik" miatt. Ezzel kapcsolatban megjegyezni kívánom, hogy aki egy fekete léggömbtől, amire fehér arcot festettek félelmet érez, az pszichiátriai kezelésre szorul. A lufik miatti személyi szabadságot korlátozó rendőri intézkedések miatt mind a helyszínen jogtalanul intézkedő rendőrök, mind pedig az erre utasítást adó feletteseik ellen büntető eljárás megindítását kezdeményezem a Btk. 228. § 1. bekezdésébe ütköző jogellenes fogvatartás bűntette miatt.

  Budapest, 2009. július 5.

  Volner János”
 • 49. Nostradamus 2009. július 06. 06:58
  „A 48-as hozzászólással teljesen egyetértek. Semmiféleképpen nem teljesítenék ilyen parancsot. Egyébként meg én évek óta azért nem megyek Pestre semelyik nemzeti ünnepünkön a kislányommal, mert félek, igenis félek, hogy a droidok lefújnak gázspray-vel meg vízágyúval. Ezek tesznek rá, hogy nő vagy gyerek....És ne gyertek nekm azzal, hogy a gárdisták miatt ilyenek.....nem. Ezek nekimennek pénzért a jó édes anyjuknak is. Láttam én is vágatlan felvételeket, és ugyan nem szoktam így beszélni, de lekurvaanyáztam volna őket én is, ha a földön húznak, csak mert egy bizonyos, nekik nem tetsző ruhában ülök a füvön.
  Namármost, ha félelmet keltenek bennem, logikus, hogy fel kéne őket oszlatni. Ha már "nagyjaink" példáját követnénk...”
 • 48. gardista1122 2009. július 06. 06:32
  „Ezzel szemben mit jelent ma rendőrnek lenni?

  Mikor újra és újra megnézem azokat a képeket és videókat, ahol a rendőrök közvetlen közelről fújnak gázsprayt a földön ülő, egymásba kapaszkodó, egymást hősiesen védő Gárdisták szemébe, eszembe jutnak a háborús bűnösök, akik becstelen tetteiket letagadva mindig arra hivatkoztak, mindig azzal védekeztek, ha a vádlottak padjára kerültek, hogy csak parancsokat teljesítettek. Így látom ma a ,,magyar" rendőröket is. Lelketlen zsoldosok, akikben egy szemernyi becsület, jóérzés, szolidaritás sem volt, hogy megtagadják feljebbvalóik törvénytelen, az emberi jogokat sértő parancsaikat! Ha pedig majd a vádlottak padjára kerülnek, mert már bizonyosan közeleg ennek is az ideje, elmondják majd ártatlanul pislogva a bűnösök mindenkori védőbeszédét: ,,Mi csak parancsot teljesítettünk!"

  Nos, aki képes egy földön ülő vagy fekvő embernek az arcába egy egész palack gázsprayt nyomni, úgy, hogy az tehetetlen vele szemben, az nem ember, az nem rendőr, hanem csak egy aljas pribék! Nem menti fel bűnei alól az sem, hogy ,,csak" parancsot teljesített! Ez nem mentség, hanem bizonyíték arra, hogy egy programozott droid, mely képes lehet bármilyen embertelenségre, ha utasítják rá!”
 • 47. gardista1122 2009. július 06. 06:29
  „Aztán aki tüntetne mellettük, pl:latex-beszállítóik, vagy a gyülisek megnézni bírják-e a kiképzést?

  Kedves Droidok!
  Ha a HAZAFIAK ilyen kemények ülve, mi lesz ha felállnak és harcolnak?

  Mi lesz 2010-ben ha kihúzza addig a panoptikum-szökevényekből és kisúttörőkből verbuvált kormány?

  Kihúzták a gyufát a Gárda megszüntetésével a "kedves honatyák".

  Majd most! Gondoljátok, megmutatjuk mi is, a meleg büszkeség menetét védve, mert hát a jog az jog!

  Nekünk pedig jogunk van itt élni, deviánsok nélkül, valamint jogunk van fellépni az elnyomó "hébercsicska" rendszer ellen.

  Szabadságot Budaházynak és a HAZAFIAKNAK!

  Balog László
  tanár”
66 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: az MSZP nincs abban a helyzetben, hogy kioktasson

Az MSZP nincs abban a helyzetben, hogy demokráciából, jogállamiságból és tisztességből kioktassa a… Tovább olvasom