Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Gőgös ül be Botka helyére a Parlamentben

Az MSZP-s Gőgös Zoltán áprilisban az országos listán a 44. helyen szerepelt.
Gőgös Zoltánnak adta ki a Botka László lemondásával megüresedő országgyűlési mandátumot a Nemzeti Választási Bizottság szerdai ülésén.

Botka László áprilisban az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP közös országos listájáról szerzett parlamenti mandátumot. A politikust október 12-én ismét megválasztották Szeged polgármesterévé, az új összeférhetetlenségi szabályok szerint azonban parlamenti képviselő nem lehet egyúttal polgármester is, ezért Botka László múlt héten csütörtökön lemondott az országos listán szerzett parlamenti mandátumáról.

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint, ha egy országos listán mandátumhoz jutott képviselő lemond, a mandátumot - az országos listán eredetileg szereplő jelöltek közül - a párt (közös lista esetén az érintett pártok) által megnevezett jelöltnek kell kiadni.

Az MSZP választmánya szombaton úgy döntött, hogy a Botka László lemondása miatt megüresedő parlamenti helyet Gőgös Zoltánnak, a párt elnökhelyettesének kéri kiadni. Gőgös Zoltán áprilisban az országos listán a 44. helyen szerepelt.

Az NVB szerdán határozatot hozott arról, hogy a jelölőszervezet kérésének megfelelően a mandátumot Gőgös Zoltánnak adja ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon

Fürjes Pál korábbi polgármester támadta meg a helyi választási bizottság eredménymegállapító… Tovább olvasom