Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Graffitik a Kaszásdűlői HÉV-megállón

Graffitiművészek Óbuda-Békásmegyer jellegzetes épületeit, a többi között a Gázgyárat, az aquincumi vízvezetéket és a Megyeri hidat festették fel a Kaszásdűlői HÉV-megálló utasvárójára.
A III. kerületben működő Itt Élünk Egyesület Kaszásdűlő takarításakor határozta el, hogy az összefirkált HÉV-megállót művészi graffitifestéssel "varázsolja újjá". Egyeztetve a BKV Zrt. képviselőivel, a fővárosi és a III. kerületi önkormányzattal pályázatot hirdettek meg a helyi újságban a megálló festésére. A felhívásra 3-4 pályamű érkezett - mondta el Borbély László elnök a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón szerdán Budapesten.

Sági Bálint és Hős Endre munkáját találták a legjobbnak a III. kerületi önkormányzat, az egyesület és a BKV képviselői a második forduló után. A graffitiművészek a győztes munkát 3 éjszakán át festették az utasváró falára, a kontúrokat egy régi írásvetítő segítségével vitték fel a falra, majd szórópisztolyokkal kiszínezték és árnyékolták a rajzokat. Így került a felületre a Fő tér, a Gázgyár, a főplébánia, az aquincumi vízvezeték, az esernyős szobrok, a lakótelepi házak, HÉV-szerelvény és a Megyeri híd. A végén védőréteggel vonták be, hogy hosszú ideig megóvhassák a rongálástól. Az egyesület egyébként vállalta, hogy 1 évig gondozza az állomást. A "kicsi egyesület", megszerezve a "nagyok", az önkormányzat és a közlekedési vállalat jóváhagyását, kitalálta és meg is valósította elképzelését - hangsúlyozta Borbély László.

Színesebb és szerethetőbb közeggé válnak azok a területek, amelyek eddig elhanyagoltak voltak - fogalmazott Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, hozzátéve: bízik abban, hogy több ilyen civil kezdeményezés lesz majd. Emlékeztetett arra, hogy a Színes város projektben a Flórián téri aluljáróban is dolgoztak graffitisek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrongálták a füzesabonyi Trianon-emlékművet

Ismeretlenek megrongálták a frissen felállított Trianon-emlékművet Füzesabonyban - tájékoztatta a… Tovább olvasom