Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Gyúlékony anyagot dobtak több lakóházra

Gyúlékony anyagot dobtak több siófoki lakóházra csütörtökön.
A reggeli órákban érkezett bejelentés, hogy Siófok dél-keleti városrészében egy lakóingatlanra gyúlékony anyagot tartalmazó üveget dobtak. A kiérkező rendőrök több ingatlannál is találtak hasonló tartalmú üveget - mondta Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófelelőse az MTI-nek.

Beszámolója szerint a rendőrség munkatársai a helyszíni intézkedések során fedeztek fel a bejelentett mellett további három lakóingatlannál is hasonló, gyúlékony anyagot tartalmazó üveget, amelyek közül akadt, amelyik kisebb kárt is okozott. Személyi sérülés nem történt, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az esetek körülményeit.

Bíró Gábor az indítékra, az említett kár és a gyúlékony anyag mibenlétére vonatkozó kérdésekre egyelőre nem kívánt válaszolni, hivatkozva a folyamatban lévő vizsgálatra.

Olvasóink írták

 • 3. Otaku 2010. március 19. 13:33
  „"A támadók ugyanakkor kellő helyismerettel rendelkeztek, hiszen az eldugott utcákban otthonosan mozogva választották ki a célpontokat. A gyújtóbombák kezdetlegessége mellett mindenesetre az sem vall profi elkövető(k)re, hogy a négy molotov-koktélt nehezen megközelíthető utcák házaira dobták, ami adott esetben a menekülésüket is megnehezítette volna."

  De természetesen a csúnya rássszistákok voltak, ahogy Németh Zsolt, a Siófoki Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke máris megállapította :)

  "a környéken minden családot közelebbi-távolabbi rokoni szálak fűznek össze."

  na, ezen hangosan felröhögtem ;}}}}”
 • 2. dodó 2010. március 18. 16:01
  „Egymással rokon cigány családokat ijesztettek meg Siófokon
  2010. március 18. 14:57 (HunHír.Hu)

  Noha az érintett cigányok természetesen rettegnek, mert meg akarták ölni őket a rászisták, azért nem olyan egyszerű a képlet, mint amit a mindenből hasznot húzni akaró simlis kisebbségiek előadnak. A Molotov-koktélnak csak nagyon nagy rosszindulattal nevezhető szerkentyűk éjjel durrantak, senki sem sérült meg anyagi kár sincs.

  Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen azt mondta: a gyúlékony anyagot tartalmazó üvegekkel történt támadás tényén túlmenő, további részletek egyelőre nem nyilvánosak. Jön a választás, erős a Jobbik a cigánysújtotta vidéken, kell egy kis átlátszó műbalhé. Még az is lehet, hogy pízé maguk a cigányok hajigálták házaikra az üveget. Hiába nyüszítenek a kirekesztő kisebbségiek, senki sem hiszi el ezeket a meséket. Ha meg igaz lenne, s meghalt volna egy-két roma, akkor sem lenne országos gyász, elhihetik. Nem azért gyűlöli a többség a cigányokat, mert asszonyaik sok szoknyában járnak, hanem azért, mert többségük bűnöző, vagy legalább megélhetési, de minimum deviáns agresszív mesélő kötözködő.”
 • 1. flexsnake 2010. március 18. 11:56
  „kampányol az egyik párt”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosdóba zárkóztak a csempészek a vámosok elől

Mosdóban próbált elbújni a pénzügyőrök elől egy ukrán és egy magyar férfi, akik cigarettát… Tovább olvasom