Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Gyurcsány felelősségre vonását követeli a Jobbik 2006 ősze ügyében

A Jobbik a 2006. őszi budapesti események miatt követeli a terrorcselekmény miatti gyanúsítást, majd a vádemelést is Gyurcsány Ferenc és "társaival" szemben.
Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő és Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő közös, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye felidézi, hogy múlt pénteken nyújtotta be az ügyészség a vádiratot a 2006. őszi budapesti eseményekkel összefüggésben 14 volt, illetve jelenlegi rendőrtiszttel szemben. A vádlottak között van többek között Gergényi Péter akkor budapesti, Bene László akkori országos rendőrfőkapitány és Dobozi József, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat akkori parancsnoka.

A Jobbik szerint üdvözlendő a felelősségre vonás, "de még mindig kevés". Ráadásul a volt rendőrparancsnok vádlottak ellen - például Bene László - döntően a felelősségre vonás elmulasztása miatt emeltek vádat, különös hangsúllyal a MTV-székházostromra. A Gergényi Péter elleni vádemelés nem terjed ki a 2006. október 23-i véres rendőri akciók miatti felelősségre, annak ellenére, hogy ezen a napon a fővárosi rendőri erők műveleteit szintén ő irányította.

A közvélemény elvárja a bíróság gyors, nyilvánosság számára átlátható és pártatlan eljárását a mielőbbi érdemi határozathozatal érdekében, miután már így is megengedhetetlenül sok idő telt el a véres események óta - hangsúlyozza a két politikus.

Kiemelik, "a legnagyobb baj", hogy nincs a vádlottak között egyetlen akkori politikai vezető, így Gyurcsány Ferenc sem, őt még ki sem hallgatták. A számos rendelkezésre álló bizonyíték és jelentés ellenére a terrorcselekmény miatti felelősségre vonás még várat magára, de a felelőssége szóba jöhet katonai bűncselekmények felbujtójaként is, akkori megnyilatkozásai és szerepvállalása alapján - ismertetik.

A terrorcselekményt a törvény tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel bünteti. Ezzel kapcsolatban több feljelentést is benyújtottak - ismerteti a közlemény. Ezáltal mindenki, aki részt vett a tömeges rendőri jogsértésekben, akár felhívást adott rá, terrorcselekmény miatt vonható felelősségre. Követeljük tehát a terrorcselekmény miatt gyanúsítást, majd vádemelést is Gyurcsány Ferenc és társaival szemben, illetve az összes felelős volt rendőrparancsnok elleni vádemelést is - írják a jobbikos politikusok.

Olvasóink írták

 • 10. zero 2013. február 15. 18:34
  „7. Nos emlékeztek Kádár sírjának meggyalázására? Én igen Te Nagy Imre kivégzett miniszterelnök újratemetésekor, 1989. június 16-án a Hősök terén tartott megemlékezésen Mensáros László, Rékasi Károly és Orosz Helga 235 kivégzett nevét olvasta fel a tömegnek - de már ekkor világos volt, hogy a lista valójában hosszabb.”
 • 9. anyahajókabinajtóhajtogató 2013. február 15. 10:01
  „Egyetértek a Jobbikkal.”
 • 8. Cillit_bang 2013. február 14. 21:13
  „Ferencet felhívta a belügyminisztere:
  -Miniszterelnök út rálőttek a Teve utcai rendőrpalotára!!!
  Erre Ferencünk:
  -Mi van???? Már éjjel fél 1????”
 • 7. klj-54 2013. február 14. 20:13
  „Van aki kocsma helyett könyvtárba járt.
  Van aki emlékezik is arra amit elolvasott.
  Van olyan ember aki az elolvasottakat hozzá tudja hasonlítani a mai helyzethez.
  Az analógiákat össze lehet vetni.
  Sajnos a történelem néha önmagát ismétli.
  Ugyanaz a folyamat zajlik, mint az 1867-es kiegyezés után?
  Kezd kialakulni az új polgárság és kezd kialakulni a proletariátus, akinek már csak a tudása és a munkaereje maradt?

  Ha gonosz akarnék lenni akkor azt írnám, hogy a jelenlegit az 1660-as Anglia korainak írnám, amikor is Cromvell holttestét kiásták és azt meggyalázták!

  Mire alapozom ezt a szörnyű feltevést?
  Nos emlékeztek Kádár sírjának meggyalázására?
  Ehhez még olvasni való : "ISBN 768 615 5289 01 9 "
  Kapható a jobb könyvesboltokban!”
 • 6. történész 2013. február 14. 19:32
  „3. zero

  Ez már bizonyítvány ám !
  Nem gondolod,hogy most sokkal nagyobb a baj és ezek a verő drukkerek békében vannak ??nagyon jól mondja Klj-54.rendelésre ment a balhézás.
  Ehhez nem kell párt katonának lenni, meg hiába is a végén csak csont fog jutni érte...érted...Megint kezditek a fél országot elhurcolni választások előtt..talán ez már káros is lehet a pártnak?”
 • 5. Mozimasiniszta 2013. február 14. 18:55
  „3# ! most szopikálta az ujjából...”
 • 4. Mozimasiniszta 2013. február 14. 18:53
  „<moderálva>”
 • 3. zero 2013. február 14. 18:40
  „Ezt miből álapitod meg ?”
 • 2. klj-54 2013. február 14. 18:39
  „Ha már a felelősségre vonásnál tartunk:
  Cui prodest?
  Vélelmezhetően Orbán, illetve a környezetéből valaki-k szervezték meg a láthatóan megszervezett terrorcselekményt a tévénél és úgy általában.
  A felbujtót miért is nem akarja tévedésből sem kideríteni a Polt Péter vezette ügyészség?”
 • 1. queenmargareth1 2013. február 14. 18:26
  „jól van már, menjetek már haza.annak idején felkapaszkodtatok a fidesz mellett semmivel nem vagytok jobbak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a Budapesten felszámolt bordélyházak üzemeltetői

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a héten Budapesten felszámolt bordélyházak… Tovább olvasom