Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Gyurcsány levélben fordult Sólyom Lászlóhoz

Nem gondolja úgy, hogy most is meg kellene szólalnia? - ezzel a kérdéssel fordult levélben Sólyom László volt államfőhöz Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök.
"Ön engesztelhetetlen ellenfele volt személyemnek és kormányomnak. Súlyos fenntartásait a demokratikus normákra és az erkölcsre hivatkozva fogalmazta meg. Régi vitánkat nem szeretném újra kinyitni, ismerjük egymás álláspontját. Utólag is tudomásul veszem az Ön elvi álláspontját, viszont ebből adódik pár megkerülhetetlen kérdés" - kezdi a Sólyom Lászlónak címzett, az MTI-hez pénteken eljuttatott írását Gyurcsány Ferenc.

Úgy folytatja: "látva, hogy miként tiporja sárba a mai kormányzó párt az 1989-es alkotmányosság, a jogállamiság alapértékeit és intézményeit, volt köztársasági elnökként, az alkotmánybíróság korábbi elnökeként, liberális konzervatív értelmiségiként nem gondolja-e úgy, hogy most is meg kellene szólalnia?"

"Vajon látja-e saját felelősségét abban, hogy pár hónapja olyan politikai erő jutott hatalomra, amely nem erősíteni, hanem ellenkezőleg, gyengíteni szeretné a parlamentáris demokráciát, a jogállamiságot? Tapasztalva a nyelvi, politikai, közjogi agresszió soha korábban nem látott elharapózását, nem érzi-e úgy, hogy az Ön által képviselt erkölcsiség bázisán figyelmeztetnie kellene a mai hatalmasokat a demokratikus normák betartására?" - firtatja a volt kormányfő.

Gyurcsány Ferenc szerint Sólyom László korábbi kritikája ebben a helyzetben utólagos hitelesítésre vár, a volt köztársasági elnöknek el kell döntenie, hogy politikai, emberi szimpátiája vagy demokratikus, jogállami meggyőződése a fontosabb.

Olvasóink írták

 • 10. jozko 2010. október 29. 20:54
  „Eredeti tőkefelhalmozás.
  Így nevezte a szocialista polikai gazdaságtan.
  Ja, hogy ez egy kapitalista alaptétel!

  Kisebb bűnökért is végeztek már ki árulókat.
  Még a kommunizmusban
  De most kapitalizmus van!

  Valakiknek a tőkéje már megvan hozzá!”
 • 9. KovácsPistike 2010. október 29. 20:37
  „Gyurcsány már nem bizalmatlan önmagával szemben?

  "Enyhítjük a válságot, enyhítjük a terheket" (MSZP)

  "Egykori MSZMP/ KISZ KB vezető havi 1 millióért szakérti a társadalompolitikát Kiss Péter főkancellárnak"

  "A nyugdíjas BKV-s humánpolitikai igazgató Szalainé Szilágyi Eleonóra, a 100 milliót kapott, 86,2 milliós végkielégítést, a 16,4 milliós titoktartási pénzt a 10,1 milliós prémiumelőleg mellé."

  "A kutyatartás hatásai a közbiztonságra - tanulmány 1,2 millióért"

  "40 centis kilátó épült 40 millióért Bodrogkeresztúron"

  "10 tuskó 3,2 millióért"

  "Klados Gusztávot, a 4-es metró projektigazgatóját havi 8 millió 190 ezer forintért alkalmazták."

  "Simor András a Magyar Nemzeti Bank elnökének fizetése havi 8 millió 11 ezer 800 forint."

  "A napokban távozott posztjáról Cselényi László a Duna Televízió elnöke, aki 49 millió forintos végkielégítést kap munkájáért."

  "70-80 millió forintos végkielégítéseket és 47 milliós bért is fizetett ki a BKV saját alkalmazottainak az elmúlt években."

  "Több mint 67 millió forint végkielégítést kapott távozásakor a MÁV-tól Kugler Flórián, aki négy évig volt a MÁV humánpolitikai vezérigazgató-helyettese."

  "Szamos Alfonz MÁV pályavasúti főigazgató 87 milliós milliós végkielégítéssel vigasztalódhatott."

  Győzik ezt a magyar adófizetők?
  Az EU-ban elhiszem, hogy Kovács László (volt MSZP-elnök, az Európai Bizottság adó- és vámügyi biztosa ) havi 5,3 millió forintos fizetésének a tizennyolcszorosát kitudták fizetni.”
 • 8. történész 2010. október 29. 18:54
  „igazságkereső

  Nem akarlak megbántani ,de nem kellene most a tényről a mostani állapotról beszélni.Az én korosztályom végig élte a Rákosi egypárt rendszer kialakulását amit ti fiatalok diktatúrának hívtatok. Kiábrándító de a most kialakult helyzet,módszer,ripacsok, káder front harcosok tök ugyan azon hasonlósági jegyekkel bírnak mint a 47 utáni időkben. azzal,hogy egy két bértollnok jó fizetésért beordít,hogy Orbán, Gyurcsány takarodj.,nem tesz mást mint elvonja a figyelmet a bajról, és úgy állítja be a kétkedőket,hogy most minden jó csak az a hülye akinek nem tetszik. Valójában súlyos bajok vannak kialakulóban, de nem akarjuk elhinni..de amikor már dinasztikus kinevezések történnek milliárdos vagyonokkal rendelkező cégek élére az bizony gondolatokat ébreszt...és mélyen olyat,hogy miért...na nem a rokoni szálra gondolok...sokkal prózaibb...”
 • 7. szilléri 2010. október 29. 17:31
  „Van hírértéke !
  Gyurcsány Ferenc tud írni. Beszélni, tisztán, artikuláltan magyarul tuti, hogy nem !
  Persze elképzelhető ezt is ,,bértolnok" írja neki mint a ,,blogját".
  ,,Piár" volt, van és lesz, de lehet, az a Lenin nevű pali ????????????????”
 • 6. apátfalvi 2010. október 29. 17:30
  „Gyurcsány takarodj! (a munkatáborba)”
 • 5. rhyyy 2010. október 29. 14:28
  „http://hvg.hu/itthon/20101027_solyom_alkotmanybirosag

  szerintem erre gondoltál:)
  tényleg érdekes”
 • 4. SZERINTEM 2010. október 29. 13:40
  „Sólyomnak volt ezzel (Alkotmány, demokratikus jogállam, ...) kapcsolatos cikke a múlt heti HVG-ben. Érdemes elolvasni. Nem ír hülyeségeket. Meg merem kockáztatni, azon kevés emberek közé tartozik, akinek a kisujjában van az Alkotmány "definiciója"”
 • 3. rhyyy 2010. október 29. 13:04
  „de szerintem azért jogos a kérdés, függetlenül attól hogy ki teszi fel!!!!”
 • 2. igazságkereső 2010. október 29. 12:18
  „Nem gondolja-e Gyurcsány Ferenc, hogy meg kellene szólalnia a 2002-2010 közötti gazdasági rombolás helyrehozásának ügyében? Előbb mindig magunknak tegyük fel a lelkiismereti kérdést- ha ez ugyan Gyurcsány Ferencnél egyáltalán elképzelhető?!- makd ha ezen túljutottunk, akkor tegyünk fel másoknak kérdést! Gyurcsány Ferenc 2004-2010 közötti kormányzása ezer milliárdokban mérhető károkat okozott a magyar társadalomnak,hű párttársával,Lendvai Ildikóval együtt - Lendvai volt egyébként a fő súgómester!-!Mi lesz az országunkban gazdaságilag, pénzügyileg elnyomorított emberekkel,kik már számláikat sem tudják kifizetni Gyurcsány és társai "áldásos" tevékenysége eredményeképp!!”
 • 1. KolompárRómeó 2010. október 29. 12:04
  „Ájrópéer reformer ferencnek abszolúte semmi jogalapja nincs bármibe is beleugatni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavonulót fújt a hideg! Tavaszias meleg a hosszú hétvégére

A hosszú hétvégén sokat süt majd a nap, és tavaszias 15 fok körüli hőmérséklet ígérkezik. Tovább olvasom