Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Gyurcsányék három éjjel az oktatási államtitkárság előtt virrasztanak

A következő három éjszaka az oktatási államtitkárság épülete előtt virrasztanak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai, így akarják felhívni a figyelmet a kormány szerintük elfogadhatatlan oktatáspolitikai intézkedéseire.
Az akcióról Gyurcsány Ferenc pártelnök számolt be újságíróknak kedden.

Elmondta, hogy a DK országgyűlési képviselői, elnökségi tagjai és szimpatizánsai három éjszaka, este 6-tól reggel 6-ig virrasztanak majd az államtitkárság Szalay utcai épülete előtt.

A virrasztást figyelemfelkeltőnek szánják, nem gondolják, hogy attól a kormány meghátrálna, ahogyan nem hátrált meg a felsőoktatási hallgatók tiltakozása miatt sem - fűzte hozzá a volt miniszterelnök. Szerinte már az is eredmény, ha annak hatására sokan felfigyelnek a sokasodó problémákra.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, kaotikus állapotok uralkodnak az oktatási rendszerben: a közoktatásban az államosítás után teljes a bizonytalanság, a felsőoktatás pedig a működőképesség határán van, a kormány döntései súlyos indulatokat váltottak ki. Szerinte a kormány "történelmi bűnt" követ el azzal, amit az oktatásban tesz, hosszú időre tönkreteszi az iskolarendszert.

Arra kérnek mindenkit - folytatta -, hogy támogassák a diákok, a pedagógusok, egyetemi-főiskolai oktatók és a szülők "szabadságharcát". A DK is szimpátiával figyeli küzdelmüket, "ugyanakkor értjük, hogy tartózkodni kívánnak attól, hogy pártok közvetlenül csatlakozzanak mozgalmaimkhoz" - jegyezte meg.

A volt kormányfő szerint mindazonáltal politikai és erkölcsi kötelességük, hogy egy határozott politikai gesztussal "és némi önfeláldozással" kifejezzék szolidaritásukat. Erre szolgál a virrasztás - mondta.

Az akció célja az is, hogy megmutassák a választópolgároknak, nem kell csendben tűrni a kormány rombolását, és nem elég morgolódni miatta, meg kell találni a tiltakozás módját - jelentette ki, emlékeztetve arra, hogy a DK nem először folyamodik hasonló eszközhöz, tavaly ősszel éhségsztrájkkal tiltakoztak a választási regisztráció bevezetése ellen.

Olvasóink írták

  • 2. Mozimasiniszta 2013. február 12. 18:17
    „De zabálni, azért csak menjenek be valami "normális" helyre...!”
  • 1. Cillit_bang 2013. február 12. 12:18
    „Enni azért egyen Ferike! Meg ne fázzon! Juj, úgy aggódunk....De persze q.rvára ráérnek!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Friss perecet kínáló magyar gyorsétterem hálózat indul

Új magyar, úgynevezett bakery café hálózatot hoz létre a magyar Thermotechnika csoport leányvállalata, a Crown Foods Kft. a Széchenyi Tőkebefektetési Alap partnerségével. Tovább olvasom