Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Gyürk András: erősödik az ország tárgyalási pozíciója az energiapiacon

A tagállamok a jövőben több információt osztanak meg egymással az energiaellátás területén kötött kormányközi megállapodásokról.
Magyarország tárgyalási pozíciója is erősödik az energiapiacon annak a dokumentumnak köszönhetően, amelyet csütörtökön fogadott el az Európai Parlament plenáris ülése Strasbourgban - vélekedik Gyürgy András a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője.

A csütörtöki plenáris ülésen elfogadott dokumentum értelmében a tagállamok a jövőben több információt osztanak meg egymással az energiaellátás területén kötött kormányközi megállapodásokról - ismerteti közleményében a Gyürk András, aki szerint az információcsere elősegíti az uniós kormányok fellépésének összehangolását a nagy energiaexportőrökkel szemben, amely révén a tagállamok jobb feltételek mellett juthatnak energiához.

"A tagállamok többsége pehelysúlyúként száll ringbe nehézsúlyú energiaexportőrökkel. Nincs összehangolt tárgyalási stratégia és nem rendelkezünk a sikeres tárgyaláshoz elengedhetetlen információkkal" - hangoztatta Gyürk András.

A képviselő a tagállamok tárgyalási pozíciójának erősítését Magyarország számára is aktuális kérdésnek nevezi, mert - mint rámutat - Magyarország hosszú távú gázszerződése három év múlva lejár.

"Hazánk biztonságos energiaellátása és iparunk versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú, hogy kedvező feltételekkel sikerüljön meghosszabbítanunk a gázszerződést. A mai döntéssel erősödik hazánk tárgyalási pozíciója" - állapítja meg a fideszes EP-képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

El kell készíteni a magyar lakásépítési és -felújítási stratégiát

A következő uniós költségvetési időszakbana kiadható lakásszektorban felhasználható támogatáshoz… Tovább olvasom