Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Hagyó előzetes letartóztatását kéri a rendőrség

A rendőrség előterjesztést tett a BKV-ügyben őrizetbe vett Hagyó Miklós, Lelovics Ottó és Horváth Éva előzetes letartóztatására az ügyészségnek.
Mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen, vallomást azonban csak Hagyó és Lelovics tett - mondta el Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek. A rendőrség Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest, Horváth Évát, a politikus egykori szóvivőjét és Lelovics Ottó kommunikációs szakembert péntek este vette őrizetbe. Bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják őket.

A BRFK péntek délután kiadott közleménye szerint Hagyó Miklóst azzal gyanúsítják, hogy közvetlenül vagy közvetítőin - H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon - keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.

Hagyó Miklóst egyebek mellett azzal gyanúsítják, hogy arra utasította a BKV vezetőit, kössenek tanácsadói szerződést egy céggel a 4-es metró beruházásával kapcsolatos tanulmány elkészítésére 50 millió forint értékben. A BRFK szerint az elkészült tanulmány felesleges és indokolatlan kiadást jelentett a BKV-nak, mert azt a Főpolgármesteri Hivatal által biztosított költségkeretből Hagyónak kellett volna rendeznie.

A gyanú szerint Lelovics Ottó nyomására a BKV vezetői elérték, hogy őt egy kommunikációs ügynökség névleg foglalkoztassa, úgy, hogy a cégtől többletszámlázás elfogadásával a BKV fizette bérköltségét, mintegy havi kétmillió forintot. Ezen kívül "L. Ottó" utasításokat adott szükségtelen és indokolatlan szerződések megkötésére, amelyek a BKV-nak különösen nagy vagyoni hátrányt okoztak - olvasható a BRFK közleményében.

Olvasóink írták

  • 2. szulutyka 2010. május 15. 21:28
    „azt miért nem írták meg, hogy azért tartóztattál le ilyen gyorsan, mert izraelbe akart szökni ez a szocionista féreg?”
  • 1. dodó 2010. május 15. 20:11
    „Koncepciós gyanúsítás! Ártatlan a jó hagyó mint hitsorsosa, Polanski.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

70 ezernél több virágpalántát ültettek el Velencén

Több mint hetvenezer egynyári virágot ültettek el szombaton Velencén, a „virágvárosban". Mintegy hétszázan szorgoskodtak a település szépítésén. Tovább olvasom