Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Hamarosan a gyanúsítottak előtt a Diagon-ügy iratai

Napokon belül a gyanúsítottak elé tárja a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) Központi Bűnüldözési Parancsnoksága a két éve kirobbant iparikémügy iratait; egy szakértő megerősítette a sértett Diagon Kft. feljelentésében írtakat, miszerint a céget 4,1 milliárd forint vagyoni hátrány érte - írta hétfői számában a Népszabadság.
Három gyanúsítottal szemben iparjogvédelmi jogok és üzleti titok megsértése miatt már a közeljövőben vádemelési javaslatot terjesztenek elő. A lap szerint várhatóan még március közepén az aktákat vádemelési javaslattal átadják a Fővárosi Főügyészségnek.

A különféle orvosi diagnosztikumokat gyártó és forgalmazó Diagon Kft. 2008. május 21-én tett feljelentést iparjogvédelmi jogok és üzleti titkok megsértésnek gyanújával a vámőrségen.

A feljelentés szerint a cég volt műszaki igazgatója és minőségbiztosítási vezetője 2007 augusztusa és 2008 márciusa között több mint tízezer, szabadalmi oltalom alatt álló termékleírásokat és technológiákat, valamint üzleti titkokat tartalmazó adatfájlt töltött le a cég szerveréről saját adathordozóikra.

Olvasóink írták

  • 1. varadipal 2010. március 08. 15:28
    „Vámőrség, vámőr, vám- és pénzügyőr, vámügyőrség, pénz -és vámügyőrség, határőr. A firkásznak elég lenne a VPOP rövidítést elemznie. A hatóság neve Vám- és Pénzügyőrség, a hivatásos állomány pedíg pénzügyőrökből áll.
    Ha az újságnak nincs korrektora, ingyen vállalom. Pongyolát meg a fürdőszobában és nem fogalmazásnál viselek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltételekhez kötötte Kenedi a bizottság vezetését

Feltételekhez kötötte Kenedi János, hogy elvállalja a mágnesszalagokon talált adatok tartalmi… Tovább olvasom