Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Három pályázatot zárt le a szociális minisztérium

Több mint 1,5 milliárd forintot oszt szét három pályázaton még decemberben a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM). Többek között azok a nappali vagy szakosított ellátást nyújtó szociális intézmények kapnak pénzt, amelyek idősgondozással, fogyatékosok, pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátásával foglalkoznak - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a minisztérium államtitkára.
A szociális tárca pályázat formájában nyújt egyszeri kiegészítő támogatást a tartós bentlakásos intézmények fenntartóinak, a szenvedélybetegek, fogyatékosok és pszichiátriai betegeknek ellátást nyújtó civil fenntartóknak és az állami, önkormányzati és egyházi fenntartású nappali és egyes szociális szakosított ellátást nyújtó fenntartóknak. Három pályázaton több mint 1,5 milliárd forintot osztanak szét - mondta keddi sajtótájékoztatóján Korózs Lajos a minisztérium államtitkára.

577 millió forintra pályázhattak az idős emberek számára tartós, bentlakásos ellátást biztosítók. A kihasználatlan férőhelyekre ad támogatást a minisztérium, ágyanként 1900 forintot naponta. Ehhez a pályázathoz nem kell önrészt biztosítani.

A szenvedélybetegek, fogyatékosok és pszichiátriai betegek nappali és szakosított ellátását végző intézmények és civil fenntartók 500 millió forintra pályázhattak. Ez meghívásos pályázat volt. Azok vehettek részt, akik a Magyar Államkincstár nyilvántartásában szerepeltek, tehát ebben az évben már biztosítottak ellátást. A szociális minisztérium ennél a pályázatnál sem kér önrészt.

Szintén 500 millió forintos keretösszegre pályázhattak a működési krízisbe került nappali és szakosított ellátást nyújtó önkormányzati és egyházi intézmények, amelyek fogyatékosokkal, pszichiátriai és szenvedélybetegekkel foglalkoznak.

A pályázatok elbírálása már tart, a támogatásokat a tervek szerint még decemberben megkapják a nyertesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötödik Újbor és Sajt Fesztivál november 29-30.

Új helyszínen, de a korábbi években megszokott programok várják az érdeklődőket az ötödik alkalommal… Tovább olvasom