Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Harrach:nem elég a jó kormányzás, be kell mutatni azt is, milyen az ellenfél

A KDNP frakcióvezetője szerint nem elég a jó kormányzás, azzal is szembesíteni kell az embereket, hogy milyen az ellenfél, és mit tett ezzel az országgal.
Ezt a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője mondta a Szentimrevárosi esték csütörtöki rendezvényén a fővárosban.

A KDNP-s politikus kifejtette: a kampányban megjelent "egy derék úr", Ron Werber és egyre inkább az ő világa tükröződik az egyes akciókban. Céljuk az ellenfél lejáratása, és ehhez az eszközökben nem válogatnak - állapította meg, és utalt a bajai hamis videofelvételre.

"Ez a kampány mocskos, a személyt és a közösséget lejárató" - fogalmazott Harrach Péter. Szerinte: ha azt teszik a kormánypártok, amit 2002-ben, még veszíthetnek is.

Nem elég a jó kormányzás, ki kell mondani amit elértek, és azt is, hogy milyen az ellenfél. Szembesíteni kell az embereket azokkal, akik ilyen eszközökkel dolgoznak, fel kell venni a harcot és keményen megküzdeni - fejtette ki.

Leszögezte: el kell menni szavazni, mert mindenkire szükség van. Semmi okuk, hogy elbízzák magukat - mondta, és megjegyezte: ő óvatos a közvélemény-kutatásokkal. Ma Magyarországon sok politikus van, de államférfi csak egy, a kormányfő. Tudja mit akar, van iránya a törekvéseinek és jó irányba vezeti a nemzetet - mutatott rá.

A KDNP frakcióvezetője előadásában felidézte a családok védelméről szóló jogszabályokat, a helyzetüket megkönnyítő intézkedéseket, külön kiemelve a családi adókedvezmény kiterjesztését, a családi napközik erősítését.

Harrach Péter szerint a nők ma nem élveznek teljes szabadságot: mert bár választhatják, hogy a hivatásukat űzik és nem nevelnek gyermeket, vagy gyermeket is nevelnek és dolgoznak is, de nem választhatják azt, hogy csak gyermeket nevelnek, mert az egykeresős modell még nem elég erős. Szólt arról is, hogy napjainkban 30-40 ezerrel többen halnak meg évente, mint ahányan születnek. Ha ez így folytatódik a század végére 5,2 millióra csökken a magyar lakosság a bevándorlókkal együtt, s a népesség kétharmada 65 év feletti lesz - jelezte. Arról, hogyan lehet-e ezen segíteni, azt mondta: szemléletbeli változásra van szükség, és meg kell erősíteni a családokat, valamint a házasság intézményét. Tény ugyanis, hogy házasságban több gyermek születik, mint az élettársi kapcsolatokban - állapította meg.

Kiemelte: ha egészséges a család, egészséges a nemzet. Világossá kell tenni továbbá azt is: a kereszténység nem leszűkítő és kizáró, hanem befogadó.
Arról, hogy mennyire tartja sikeresnek a KDNP-t, azt mondta: nincs még egy olyan párt, amelyik egy olyan megbicsaklás, mint a Giczy-korszak, után talpon maradt. Ha kis párt is a KDNP, de homogén politikusi és támogatói réteg áll mögöttük, és olyan kérdésekben is meg mernek nyilatkozni, amiben a Fidesz nem. Példaként az abortusz témáját hozta fel. Úgy látta: az önálló idejükben és most a szövetségi rendszerben is tudják érvényesíteni elképzeléseiket.

Rétvári Bence, a program házigazdája, a KDNP alelnöke utalva az október 23-i Békemenetre és az ellenzéki tüntetésre azt mondta: jól látható volt a kormányzati és az ellenzéki erők támogatottsága.

Megjegyezte: a másik oldalon kifütyülték, kitapsolták egymást és most kölcsönösen vádaskodnak az összefogást hirdető pártok.

Azt javasolta, mindenki gondolja végig, mit lehet várni egy olyan baloldaltól, amelyik se egy közös listát, se egy közös miniszterelnök-jelöltet nem tud felmutatni, de még egy közös rendezvényt sem tud megszervezni. Aki a saját rendezvényét nem tudja megszervezni, hogyan irányítana egy országot - tette fel a kérdést.

Csizmadia László, a Civil Együttműködési Tanácskozás Fórum elnöke úgy fogalmazott: október 23-án a Békemenettel történelmi esemény zajlott. Bár sokan gondolták, hogy "egál jöhet létre akár létszámban, akár minőségben" menet és az ellenzéki rendezvények között, de nem így történt - mutatott rá.

Szavai szerint itt a lehetőség arra, hogy a nemzet összefogása 2014-ben odáig vezessen, legyen magyar tavasz, túllépjenek a posztkommunista és posztliberális csapdákon és elinduljanak a magyar fejlődés útján. Kérte, hogy vasárnap a Székelyek nagy menetélésén is legyenek ott minél többen, mert figyelmeztetni szeretnék a világot arra: "nekünk is jár az, ami Európában másoknak". Szólt arról is, hogy a fórum képviselői jövő szerdán tárgyalnak a bankszövetséggel a devizahitelesek megmentésének lehetőségeiről.

A rendezvényen jelen volt Hölvényi György egyházügyi államtitkár is.

Olvasóink írták

 • 3. Qllancs 2013. október 25. 10:39
  „Mit akar ez a <moderálva>! Semmi helyük..70 évesen már semmilyen tisztségben ! Kirúgni mindd!
  Csak a fidesznyikok vannak megelégedve a kurmányzással..na meg a haverok, rokonok kik zsíros állásokat kaptak..havi milliós fizuért ! Na meg trafikokat..állami földeket..hozzá sok.sok milliós EU s támogatással !!
  De a kisemberek..akik 4,5 millióan szegénységben élnek !!! a 567 000 munkanélküli!! a 300 000 közmunkás !! és a kb 700 000 akik már külföldre mentek !! Csak 1-6 hónap alatt ..Németországba ... 24 638 fő ment ki ! Már több mint 107 398 fő van kint !!!
  harrag <moderálva> ! Na őket KELL megkérdezni ..mi a véleményük a mai kurmány munkájával !!!”
 • 2. Léni 2013. október 25. 10:32
  „A frakcióvezető először is mondjon le vagy a nyugdíjáról vagy a fizetéséről, sanda gyanúm, hogy a fideszes
  erkölcs és morál nevében mindkettőt felveszi!
  Abban igaza van, hogy NEM ELÉG JÓ A KORMÁNYZÁS, szerintem is fel kellene göngyölíteni az első perctől az
  utolsóig a kormány ámokfutását, aminek ők teljes mértékben aládolgoztak.
  Mondjuk a manyup lerablásától a föld és trafikmutyiig mindent, a KÖZGÉP-re különös tekintettel.
  A KDNP saját legnagyobb sara az oktatási rendszer tönkretétele.
  Volna mit vizsgálgatni szerintem is.”
 • 1. palimadar 2013. október 24. 20:19
  „"A KDNP frakcióvezetője szerint nem elég a jó kormányzás"

  Rossz a szórend Harrach úr!

  Helyesen:
  A KDNP frakcióvezetője szerint nem elég jó a kormányzás.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világháborús rakétát találtak Káván - száz embernek kellett elhagynia otthonát

A robbanótest egy csapadékvíz-elvezető árok ásása közben bukkant elő a földből. Tovább olvasom