Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Hende Csaba: amit vállaltunk, az megvalósult

A fő cél az volt, hogy a honvdéség újra állami intézmény legyen.
Az volt a fő célkitűzésünk, hogy a honvédség legyen újra nemzeti intézmény, és mindenki számára legyen világos, hogy a hadsereg a közjót szolgálja, így nagyon fontos szerepet játszik minden nemzet, a magyar nemzet életében is - mondta a Népszabadságnak az elmúlt négyéves miniszteri teljesítményét Hende Csaba.

A lap keddi számában azt írta: a tárcavezető szerint ahhoz, hogy ezt a célt elérjék, elsőként meg kellett szüntetniük azokat a működési zavarokat, amelyeket "döntő részben az MSZP-SZDSZ-kormányzás nyolc éve, kisebb részben a rendszerváltoztatás óta tartó két évtized átalakításai" magukkal hoztak.

Az elmúlt négy év eredményei kapcsán a szakminiszter a többi között az alaptörvényt és hozzá kapcsolódóan a honvédelmet övező törvényi háttér megújítását, a hosszú távon megalapozottnak mondott fejlesztési terv megalkotását, a medinai lokátor ügyének rendezését és a sikeres nemzetközi missziókat emelte ki.

A lapnak az elmúlt évek kudarcait firtató kérdésére Hende Csaba azt válaszolta: akkor lehetne kudarcról beszélni, ha valamelyik vállalt tervük nem sikerült vagy meghiúsult volna. "Én úgy látom, hogy amit vállaltunk, az megvalósult, vagy éppen folyamatban van. A tartalékosrendszer kiépítése és üzemeltetése régi adósság volt már, de van még mit tennünk a rendszer teljes feltöltése érdekében, a Honvédkórház konszolidációja pedig nagyon jó úton halad".

Demeter Márta, az MSZP szakpolitikusa ugyanakkor úgy vélte: Hende Csaba négyéves minisztersége alatt soha nem látott mértékben pusztult le a honvédség. A lapnak úgy nyilatkozott: "a felelőtlen honvédelmi politika miatt képességek épültek le". Hozzátette: ilyen a merev szárnyas szállítóképesség, a szállítóhelikopter-képesség, a harcihelikopter-képesség pedig meg is szűnt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországi Cigánypárt: földosztásra lenne szükség

Olyan törvényeket kell hozni, amelyek meggátolják, hogy éhezzenek a gyerekek - mondta Horváth… Tovább olvasom