Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Hernádi, az epekedő szépasszony

Hernádi Judit hatalmas, vágyakozó, szemekkel játssza a macsó hóhér után epekedő szépasszonyt.

Hernádi Judit hatalmas, vágyakozó, mélybarna szemekkel játssza a macsó hóhér után epekedő szépasszonyt Tímár Péter kosztümös vígjátékában. A Le a fejjel! jövő héten kerül a mozikba. A népszerű színésznő a filmen kívül színpadon is játszik, bár a legtöbben ma a televízióból ismerik. A médiával ellentmondásos a viszonya: sokat köszönhet neki, ugyanakkor magánélete megsínylette a tévészereplést.

– Valaki a magyar Gyaloggaloppnak nevezte Tímár Péter középkori komédiáját. Mit gondol erről?

– Boldog lennék, ha minél többen mondanák ezt, mert a Gyaloggalopp nagyszerű film, sajátos stílussal, amit sokan szerettek volna már megközelíteni, de eddig nem igazán sikerült. Nem volt célunk a forgatás során, hogy rá hasonlítsunk, bár mi is fontosnak tartottuk az egyéni humort.

– A pohárnoknét alakítja a filmben, ki ez a figura?

– Egy szeretetre méltó asszonyka, aki a férjét is kedveli, de nem bánná, ha a kor nagy férfiideálja, a hóhér, akit Ganxsta Zolee játszik, szemet vetne rá. Rengeteg ilyen vágyakozó asszony van a világon. A pohárnoknénak persze nem jön össze – mint ahogyan az életben nekem sem. Bár a középkorban játszódik a vígjáték, nem korhoz kötöttek a poénok, sok minden rímel benne a mára. Az emberek alapvetően minden korszakban ugyanolyanok: mindig ugyanannak örülnek és ugyanattól borulnak ki.

– Fénykorához képest mostanra sokat csökkent a Heti hetes nézettsége...

– Egy csecsemő megszületik, felnő, majd megöregszik. Akit érdekel, nézze, akit nem, zárja el a tévét.

– Sokat ad arra, hogyan jelenik meg a műsorban?

– Régi barátnőmhöz, az időközben befutott divattervezővé vált Zoób Katihoz járok. Őt kérdezem meg, hogyan legyek felöltözve, ha egy olyan műsorra készülök, amiben szeretnék jól kinézni. A jó barátság alapja persze a pontos elszámolás, nem élek vissza a barátságával. A fodrászomhoz, Szabó Imréhez is hű vagyok. Fontos számomra, hogy a megjelenésem harmonikus legyen. Szeretem a finom, minőségi anyagokat. Amikor az ember fiatal, a bilit is a fejére teheti, mert jól áll. Később is felteheti, de akkor már valami különlegességnek kell lennie.

– Zavarja, hogy ma már sokan inkább közéleti személyiségnek tekintik, mint színésznőnek?

– Nem, mert az látszik jobban. Egyébként pedig mindenki azt gondol, amit akar. Amíg a színházban is ilyen sokat játszom, ugyanakkor a Heti hetesben szerepelek, nem érdekel. Amennyit köszönhetek a médiának, ugyanannyit ártott is nekem. A magánéletem teljesen tönkrement, amiben volt része a médiaszerepléseimnek is.

– Hogyan regenerálódik?

– Soha életemben nem sportoltam, és nem is vagyok hajlandó, mert még hozzászokna a szervezetem. Eljárok néha jógázni, és hetente kétszer tornázom tíz-tizenöt percet. Többre nincs szükségem. Az egészséges étkezés fontosságában hiszek, de nem vagyok beteges önmegtartóztató. Szeretem az árpagyöngyöt, a kölest, a barna rizst és a kuszkuszt.

– Mi kapcsolja ki a legjobban?

– Ha nem csinálok semmit. Persze szeretek olvasni is. Például Hermann Hesse könyveit – az Üveggyöngyjáték a kedvencem. Imádom Milan Kunderát is, sajnos az utóbbi időben nem jelent meg tőle új kötet.

– Nagylányáról mit árul el?

– Tizennyolc éves, az érettségire készül. Nem követ a színészi pályán, egyetemre jelentkezik. Hogy mi lesz belőle? Majd kiderül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai válaszok a Google digitális tékájára?

A francia nemzeti könyvtár feje és elismert történésze, Jean-Noel Jeanneney aggodalmát fejezte ki… Tovább olvasom