Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Hetvenmilliós ingatlanvagyont kapott Tata

Tata önkormányzata helyi közterületeket és azokhoz tartozó közműveket, felépítményeket kapott ingyenesen a magyar államtól.
Tata önkormányzata helyi közterületeket és azokhoz tartozó közműveket, felépítményeket kapott ingyenesen a magyar államtól - közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter és Michl József (Fidesz-KDNP) polgármester pénteken sajtótájékoztatón, a Komárom-Esztergom megyei városban.

Mint arról Michl József beszámolt, 2005-ben kérte az akkori települési képviselő, hogy a katonai lakótelephez kapcsolódó közterület tartozzon a városhoz. Tata képviselő-testülete 2008-ban döntött arról, hogy ezen ingatlanokat térítésmentesen kívánja tulajdonba venni. A honvédelmi miniszter azzal a feltétellel járult hozzá a térítésmentes átadáshoz, hogy az átruházott ingatlanokon lévő felépítmények és a közműhálózat szintén az önkormányzat tulajdonába kerüljön, s a város a saját költségén biztosítsa azok és a közműszolgáltatás üzemeltetését.

Az önkormányzat vállalta a feltételek teljesítését, így kaphatta meg a város a mintegy 72 ezer négyzetméternyi (a lakótömbökön kívüli köztereket, utakat, járdákat magában foglaló) ingatlanvagyont.

Hende Csaba az MTI kérdésére válaszolva elmondta: a terület értéke megközelíti a 70 millió forintot, de ez a nyilvántartási értéket jelenti, nem a kereskedelmit, hiszen a minisztérium nem a piacon üzletel ingatlanjaival. A miniszter hozzátette, hogy a tárgyalások folytatódnak további területek átadásáról.

Michl József ezzel kapcsolatban közölte, sikerült megegyezésre jutni abban, hogy a település egyik legfrekventáltabb helyén lévő Fényes fürdőhöz közeli katonai lőszerraktárat máshová költözteti a minisztérium, így ott további ingatlanfejlesztések valósulhatnak meg. Kitért arra, hogy már készül a most megkapott terület fejlesztési terve, amelyben kiemelt szerepet kap az utak és a járdák rendbetétele, a parkosítás, valamint az új parkolóhelyek kialakítása.

Tavaly december 23-án 42 állami ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról döntött a kormány. Ezek között több a Honvédelmi Minisztérium kezelésében állt eddig, így a tatai, Bacsó Béla úti (volt katonai) lakótelep közterülete és a Fényes lakópark melletti ingatlanok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A férjet gyanúsítják a szigethalmi gyilkossággal

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy férfi… Tovább olvasom