Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Hoffmann: okafogyottak a PDSZ szrájkkövetelései

A köznevelési államtitkár szerint okafogyottak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) sztrájkkövetelései, ugyanakkor örömmel fogadják, hogy az érdekvédelmi szervezet a munkabeszüntetést a megfelelő jogi keretek között akarja elindítani.
Hoffmann Rózsa szerdán egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta: a PDSZ a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) a vagyon- személyvédelemről tárgyalt, és nem a még elégséges szolgáltatásokról.

Kiemelte: az a lényeg, hogy azok a gyerekek, akik iskolába akarnak járni, és tanulni akarnak, ezt a saját intézményükben megtehessék, és ne kelljen 10-20 kilométert utazniuk.

A gyerekek jogainak védelme az elsődleges - emelte ki a köznevelési államtitkár, aki hangsúlyozta: várják a munkaügyi bíróság vonatkozó döntését.

Hozzátette: a köznevelési rendszerben nem csak a Klik az egyetlen iskolafenntartó, és ha egy szakszervezet sztrájkot hirdet, azt nem csak egy fenntartóval kell megbeszélnie.

A köznevelési államtitkár kitért arra is, hogy öt szakszervezettel továbbra is tárgyalásban vannak, a PDSZ követeléseinek jelentős része okafogyott, és azokra a megoldást a kormány és az érdekvédelmi szervezetek közötti megállapodás rögzíti.

Felfüggeszti a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a gördülő sztrájk hétfői kezdését - jelentette be Mendrey László, a szakszervezet elnöke szerdán Budapesten.

"A PDSZ nem mehet bele olyan sztrájkba, aminek a feltételei nem tisztázottak 100 százalékig" - mondta Mendrey László, hozzátéve: szerdán munkaügyi bírósághoz fordult a szakszervezet, hogy mondja ki, a közoktatásban dolgozók nem kötelezhetőek az elégséges szolgáltatás biztosítására.

Ha ezt nem mondja ki a bíróság, akkor fogadja el elégséges szolgáltatásnak azt, hogy tankerületenként legalább egy intézmény legyen kijelölve a gyerekekről való gondoskodásra - ismertette a PDSZ álláspontját az elnök.

Olvasóink írták

  • 1. spiler 2013. március 13. 15:53
    „tegyük még hozzá,hogy a tolvajok fizessék vissza a -16%-ot”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogerősen felmentették a hűtlen kezelés vádja alól Veresegyház polgármesterét

Bűncselekmény hiányában jogerősen felmentette a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen… Tovább olvasom