Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Hoffmann Rózsa: tavasz végére elfogadhatja a parlament az oktatási törvényt

Gyula - A következő év tavaszán kerülhet a Parlament elé, és az ülésszak végére megszülethetnek az oktatáshoz kapcsolódó új törvények - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára pénteken.
Hoffmann Rózsa a közoktatási rendszer tervezett változásairól szóló előadását követően az MTI-nek elmondta: az új közoktatási-, a felsőoktatási- és a pedagógus életpályáról szóló törvények megalkotása mellett dolgozik a tárca az új Nemzeti Alaptanterv kidolgozásán és egy új érettségi reformon is.

A várható menetrendről szólva hozzátette: a felsőoktatási törvénykoncepció tervezete már elkészült és a szövege már nyilvánosságra is került. A közoktatási- és a pedagógus életpályáról szóló koncepció tervezete, mint vitaanyag pedig reményei szerint két hét múlva, vagy azon belül szintén a nyilvánosság elé kerülhet, főként mert azokat a miniszteri értekezlet már jóváhagyta.

Ezután megkezdődik, illetve folytatódik a vita, a nemzeti konzultáció, amely december végére zárul le.

A törvények előkészítésének következő fázisában bedolgozzák a tervezetekbe az észrevételeket, majd január folyamán kerülhet a kormány elé a végleges változat.

Ha a kormány jóváhagyja a tervezeteket, akkor megkezdődhet a normaszövegek kodifikációja, ami az államtitkár várakozásai szerint több hónapot vesz igénybe.

"Tehát a tavasz derekán, vége felé kerülhetnek a törvényjavaslatok a parlament elé, és az ülésszak végére hagyhatja jóvá az országgyűlés, amennyiben semmi nem esik útjába" - mondta Hoffmann Rózsa

Olvasóink írták

  • 3. mosómasa 2010. november 28. 20:18
    „Ha pénzt nem fektetnek a közoktatásba- s itt nemcsak a tanárok bérére gondolok- , akkor semmi sem fog változni. Mondvacsinált intézkedésektől, javaslatoktól, már - gondolom- tele a a közoktatásban dolgozók hócipője. TENNI kellene! Az oktatás a jövő egyik záloga( nagy szavak, de így van! ) , s most nagyon mostoha helyzetben van.”
  • 2. jay_és_néma_bob 2010. november 26. 21:39
    „legyen mindenki ugyan olyan, és mindenki boldog lesz...”
  • 1. KolompárRómeó 2010. november 26. 21:35
    „Bullshit. Évek óta mindig előkapnak valami életpályamodellt, miszerint milyen .... lesz a rendőrnek, közalkalmazottnak, tűzoltónak, stb. És lett belőle valami? Így tessék hinni ennek a nagy felbuzdulásnak is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelőttek egy bankrablót Kispesten

Fegyveresek megpróbáltak kirabolni egy kispesti bankfiókot. Az egyik talán egy panelházba menekült, a lakókat egy iskolában helyezték el. Tovább olvasom