Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Homokot lapátolt és almát szedett - így kezdte az országjárást Gyurcsány

"Vendéglátóinkkal élünk egy-egy napot, velük kelünk, megyünk munkába, ahol tudunk, velük dolgozunk" - írta Facebook-oldalán a volt kormányfő.
Többhetes országjárást kezdett Gyurcsány Ferenc, a volt miniszterelnökhöz pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) több politikusa is csatlakozik. A program kedden homoklapátolással és almaszedéssel indult a szabolcsi Tiszaadonyban.

A DK arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a korábbi kormányfő a következő legalább három hétben az ország nehéz helyzetű településeit keresi fel, az ott dolgozó családok hétköznapjaival ismerkedik, beáll közéjük dolgozni és velük is lakik majd, csak a hétvégéket tölti Budapesten.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k) és Niedermüller Péter, a DK alelnöke (b) bottal almát vernek le vendéglátójuk, a tiszaadonyi Kanizsay család kertjében 2012. október 9-én.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k) és Niedermüller Péter, a DK alelnöke (b) bottal almát vernek le vendéglátójuk, a tiszaadonyi Kanizsay család kertjében 2012. október 9-én.
Fotó: MTI/Taipusz Attila

"Nem akarok protokoll programokat. Vendéglátóinkkal élünk egy-egy napot, velük kelünk, megyünk munkába, ahol tudunk, velük dolgozunk. Alszunk szegénytelepen, alszunk roma vendéglátóinknál, bumlizunk hajnali vonattal vagy busszal" - írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, hogy azért is döntöttek az országjárás mellett, mert a DK parlamenti lehetőségei korlátozottak.

A párt közleménye szerint A mi országunk elnevezésű körút során politikusaik "az ország elveszettnek tűnő, a kormány által leszakadásra ítélt vidékeit" keresik fel. Gyurcsány Ferenc minden állomáson ott lesz, a DK többi képviselője pedig alkalmanként csatlakozik hozzá.

 Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke almát eszik vendéglátója, a tiszaadonyi Kanizsay család kertjében 2012. október 9-én.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke almát eszik vendéglátója, a tiszaadonyi Kanizsay család kertjében 2012. október 9-én.
Fotó: MTI/Taipusz Attila

A program kedden kezdődött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszaadonyban, ahol a volt kormányfő homokot hordott a Tisza partjáról a település játszóterére, majd almarázásban és -szedésben vett részt a helyi emberekkel, délután pedig egy vásárosnaményi fodrászüzletben tartott lakossági találkozót.

Gyurcsány Ferenc a következő hetekben Borsod-Abaúj Zemplén, Heves, Nógrád, Békés és Baranya megyei településekre is ellátogat majd.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. peet6 2012. október 12. 13:02
  „Nem lenne egyszerűbb, ha Fletó az összes romát beköltöztetné magához és ott tartaná őket örökre. De úgy, hogy többet ne jöhessenek ki.... talán akkor Fletóra szavaznék....
  Egyébként szerintem egyszerűen csak feltűnési viszketegségben szenved! Ha egy nap nem szerepel a médiában, az fizikai fájdalmat okoz neki!”
 • 60. czindi 2012. október 11. 11:18
  „Eljöhetne ide Magyarcsanádra is, beállhatna a közmunkások közé, akik lassan három hónapja építik a teret, a Polgármester Úr vezetésével. ( Ezen már elgondolkodtam: vajon ki vezeti a falut?!) Bocsánat, a P.M. Úr építi a teret, a közmunkások meg nézik. (sokszor.)
  De jó lenne, ha ebben az országban végre valakik elkezdenék megkérdezni ( és nem csak Gyurcsánytól ) hova lett a lenyúlt (ilyen-olyan ) pénz? Vagy Ti komolyan hiszitek, hogy zemberek, akik soha életükben nem dolgoztak egy percet sem ( nem végeztek termelő. értékteremtő munkát ) máról hónapra milliárdosok lehettek?
  Jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóreggelt Vietnám! Ébresztő!!!!”
 • 59. nobody13 2012. október 11. 07:11
  „Srácok, senki nem tud rólam semmit, kivéve a nemzetbiztonsági egységet, esetleg a Délmagyart :-D Ne találgassatok, hány éves vagyok, meg kicsoda, meglepődnétek... Nem minden idős hülye, és nem minden fiatal szemellenzős... Ráadásul vannak, akik végigkövették a világ- és magyar történelem eseményeit az elmúlt pár évtizedben, esetleg pár évszázaddal könyvek segítségével, és megy nekik a logika, az információs puzzle-lal jól elboldogulnak, nem színvakok, hát így jön ki egy gondolkodásmód, ami az enyémhez hasonló. Szerencsére vannak elég sokan, akik ugyanazt látják, olvassák ki a kimondott, megtett illetve háttértettekből, szavakból, mint én - igen sok emberrel találkozom nap, mint nap... -, még ha ők nem is írogatnak ide. Szóval a Brehm igencsak vastagra sikeredne :-)) Ennek a rendszernek, ami itt két éve van, szinte csak vesztesei vannak, akik - hogy egy egri hölgyet idézzek - "nem felejtenek"...

  Annak, aki szerint az a baj, hogy Gyurcsány és a Milla vezetője fasírtban vannak, üzenem: az értelmes, ösztönösen magas IQ-jú emberekkel általában az érdekemberek fasírtban szoktak lenni. Speciel Gyurcsánynak megint igaza van abban, hogy nem kellene tüntetésre vinni az embereket a Millának. Miért? Mert a bombára sem szerelnek biztonsági szelepet. Az a kukta... És pont azért, hogy ne robbanjon a gőztől. Itt pedig 2014-ben igenis egy össznépi robbanásra lenne szükség, ami választások formájában nyom nélkül elsöpri a jelenlegi kormányt. Viszont ha a feszültséget időről időre kiengedik amúgy teljesen felesleges tömegmegmozdulásokon, akkor lesz az, hogy 2014-ben nem lesz semmi, mert a fideszfanokon kívül senki nem megy el szavazni.”
 • 58. DobóI 2012. október 11. 05:02
  „51. nobody13 2012.10.10. 15:24
  Gyurcsány és Bajnai sem vette fel a miniszterelnöki javadalmazását. ..

  Hány éves vagy Te, még hiszel a szocialista népmesékben?”
 • 57. kontrapista 2012. október 10. 23:30
  „Valami bűzlik Dániában illetve Gyurcsány-családban, mivel a családfő minduntalan máshol lakik, tavaly Salgótarjánban, nemrég egy sátorban a Kossuth-téren , most pedig a kubikosok és az almaszedők között a szegénytelepen.”
 • 56. Mozimasiniszta 2012. október 10. 22:28
  „nobody13 ! előbb-utóbb helyet kapsz Brehm nagy könyvében...”
 • 55. SP 2012. október 10. 20:20
  „Vándorcirkusz?
  Vagy csak kampányjáték?

  ""Gyurcsány a cigánysoron""

  http://www.hir24.hu/belfold/2012/10/10/gyurcsany-a-ciganysoron/~~fokusz”
 • 54. maci53 2012. október 10. 17:56
  „Inkább a lenyúlt KISZ vagyont add elő Fletó!”
 • 53. szatyi 2012. október 10. 16:39
  „"52. nobody13 2012.10.10. 15:36 "

  "Amit az MDF eladott külföldieknek, azt mind bezárták..." -vagy tönkretették a saját érdekeik miatt!
  Fején találtad szöget, igazad van.”
 • 52. nobody13 2012. október 10. 15:36
  „49: re Lukrécia, ő legalább nem adta el... Megvette, és magyar tulajdonban tartja. Működteti. Az Antall-kormány az egész országot kiárusította, mindegy volt, ki viszi, csak adjon pénzt. Gondolkodj el azon, hogy ha "az ország fél alumíniumipara" nem Gyurcsányé, akkor valószínűleg nincs is alumíniumiparunk... Cipőgyárunk van? Cukorgyárunk? Édességgyárunk? Bányánk? Feldolgozóüzemeink? Kőbányánk az van még, az Orbán-família tulajdonában, ez valahogy senkinek nem piszkálja a csőrét... Amit az MDF eladott külföldieknek, azt mind bezárták, éppen arra köpködnek, aki tényleg hazafelé gondolkodik, és az ipar még meglévő részét itthon és működésben tartja? Fura egy gondolkodás...”
 • 51. nobody13 2012. október 10. 15:24
  „Bömi, neked kéne LEVENNED A SZEMÜVEGET... A rózsaszínt...

  "És csak halkan kérdezem, melyik a tisztességesebb, vagyonosként belépni a politikába, vagy politikusként vagyonra szert tenni?"

  Gyurcsány és Bajnai sem vette fel a miniszterelnöki javadalmazását. Orbán és sleppje nagyon is felveszi. Eláruljam, miért kellett Gyurcsányt leamortizálni, eltüntetni az ország éléről? Nehogy véletlenül az istenadta nép elkezdjen gondolkodni, hogy ha ő nem, akkor talán a többinek sem kéne... Magyarra fordítva: "kinyírni" mielőtt még példaként hivatkozna rá a nép, és elzavarná a megélhetési politikusokat...
  Csak ezen kéne elgondolkodni, és máris szert tenne egy csomó értelmes emberre az ország... Macs, szívből gratulálok :-))”
 • 50. achilleus 2012. október 10. 14:32
  „Őszintén szólva nem igazán értem, hogy Gyurcsány Ferenc miért nem a saját munkásai közé áll be dolgozni a saját üzemébe, 3 műszak MOTIM, legalább egy hónapon át, almaeszegetés nélkül, szigorúan a saját munkásaitól megkövetelt rend szerint. Nem lenne értelmesebb?”
 • 49. lukrecia 2012. október 10. 14:13
  „Ez a :::::meg mindig nem mondott le a politikai szerepvallalasrol hatalomszerzesrol. ? Szerencsere mar direkt modon semmi eselye vezetoszerepre jutni, ambar Bajnai vagy Mesterhazy farvizen meg szeretne a tuz korul melegedni.
  Most egy szerepet jatszik (maskor is) melyben egyenesen Matyas kiralyunk kepzetet vizionalja belenk. Tudat alatt ez sok emberre ismet hatni fog.Na es a kovetkezo valasztasoknal kiugrik a nyuszi a kalapbol, meglatjuk Bajnai ellenfele lesz e;?
  Nobodi meg megragadt a 60-as evekben???? Meg hogy igazsagosan szerezte a vagyonat ..............?
  Egy politikus tulajdonaban sosem jol mutat egy gyar, es magyarorszag fel aluminium ipara.”
 • 48. Queenmargareth 2012. október 10. 13:51
  „41. bömi 2012.10.10. 11:31

  Ádám(Feri)!Tiltott gyümölcsből nem eszünk!!!Üdv. Isten(Viktor)

  én bírom ezt a Fercsit.”
 • 47. Krampampuli 2012. október 10. 12:37
  „Inkább ezt mint az országalmát... :)”
 • 46. macs 2012. október 10. 12:34
  „A 2010-ben indított vizsgálatok közül hány végződött bírósági ítélettel? És senki se mondja, hogy részrehajlás történt, mert az ügyészség, rendőrség alapos munkát végzett.
  És csak halkan kérdezem, melyik a tisztességesebb, vagyonosként belépni a politikába, vagy politikusként vagyonra szert tenni?
  Egyébként javaslom, hogy vessük össze a korábbi évek átalakítási javaslatait, az utóbbi időszakban lezajlottakkal! Érdekes kép fog kialakulni. :-)”
 • 45. kispacni 2012. október 10. 12:25
  „és még ő osztotta ki Bajnait, hogy ne döljön be polulista politikusnak a Milla hétvégi rendezvényén :-)

  Besz@rás :-) Mi ez ha nem populizmus. Komolyan az RTL KLub szinvonalán levó valóságsó. Paris Hilton elment parazstlánynak (Simple Life vagy mi volt a neve). vagy a paraszt feleséget keres, stb :-)

  Feri, csak a Marianna árokból vezet felfelé az út. Szóval van még lejjebb :-)”
 • 44. nemlimlom 2012. október 10. 11:56
  „Napi 4 órába nem lehetne ezt a komát hozzám küldeni?
  Reggel kávé,max 1 sör,szívesen alkalmaznám,nem kell fizetni utánna....stb!
  Cserepesen árulgatna:)))”
 • 43. qrumpli 2012. október 10. 11:53
  „Add uram ,hogy kétkezi munkával keresse meg a kenyerét!”
 • 42. geza 2012. október 10. 11:43
  „Javaslom a következő "munkát" amit kedves etnikumunk csinál: betörés, nemi erőszak, lopás, uzsora...”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: a magyaroknak a génjeiben van a föld szeretete

Orbán Viktor szerint Magyarországnak egy olyan új földtörvényre van szüksége, amely pótolja az… Tovább olvasom