Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Hóvirág Ünnep az Alcsúti Arborétumban

A Biológiai Sokféleség Világévének nyitó rendezvényét, Hóvirág Ünnepet tartanak csütörtökön az Alcsúti Arborétumban.
Az alcsúti arborétumban két és fél hektáron bontotta ki szirmait a hóvirág, a hófehér virágszőnyeget az érdeklődők a www.virtualview.hu/hovirag oldalon is megtekinthetik. Az eseményen a résztvevők szakvezetéssel láthatják az arborétumban fellelhető 24 fajta hóvirágot, elsétálhatnak a kápolnáig, de kézműves foglalkozások, helyi termékek kiállítása is színesíti a programokat - közölte a szervező az MTI-vel.

A világévet és az ünnepélyt Haraszthy László természetvédelmi szakállamtitkár nyitja meg, köszöntő beszédet a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója, Füri András és Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg mond.

A 2010-es esztendőt az ENSZ a Biológiai Sokféleség Világévének nyilvánította azzal a céllal, hogy ráirányítsa az emberek figyelmét a biológiai sokféleség, azaz a biodiverzitás védelmére, amely erkölcsi kötelesség és az emberiség fennmaradása érdekében mindannyiunk felelőssége.

A hóvirág Benkő József (1740-1814) botanikusnak köszönheti a nevét, ő nevezte el így a latinul galanthus néven ismert kis tavaszköszöntő virágot. A 40 hektáros alcsúti arborétum létrejötte József nádor (1776-1847) nevéhez fűződik, aki alcsúti birtokán felépítette Magyarország legnagyobb klasszicista kastélyát és egy schönbrunni kertépítőmesterrel megterveztette az ország egyik első tájképi kertjét, a táj természetes formáit utánzó angolparkját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műfordítás európai uniós támogatással

Műfordítóknak, könyvkiadóknak szervezett szerdán Budapesten konferenciát és kerekasztal-beszélgetést… Tovább olvasom