Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Idén már nem döntenek a dohánytilalomról

Idén már biztos nem kerül a parlament elé a dohányzás szigorításával foglalkozó törvénymódosítás. Vagyis továbbra is lehet még cigarettázni a szórakozóhelyeken, éttermekben.
Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke szerint ugyanis a költségvetési vita és a gazdasági válság miatt nincs a politikusoknak ideje ezzel foglalkozni. Pedig egy uniós felmérés szerint Magyarországon minden negyedik 30 év alatti fiatal rendszeresen dohányzik.

A parlament egészségügyi bizottsága azt tervezte, még idén kitilthatják a dohányzást a vendéglátóhelyekről. Ebből azonban idén már biztosan nem lesz semmi, ugyanis a gazdasági válság miatt megszakadtak az ötpárti egyeztetések a szigorításról. A képviselők figyelmét, és a pártokét is azok az intézkedések kötötték le, amelyek a gazdasági válság miatt lettek szükségesek. És nem volt idő arra, hogy ezzel a kérdéssel többet foglalkozzanak - mondta Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke.

A Füstirtók Egyesületének elnöke 17 napja tüntet az egészségügyi minisztérium előtt a nemdohányzók védelmében. Szerinte megint a dohánylobbi győzött - ezzel viszont tovább veszélyeztetik a füstös éttermekben, kocsmákban dolgozók egészségét. 30 ezer embert kényszerítenek a dohányfüstös helyekre, ezeknek az alkalmazottaknak ugyanis választaniuk kellene a munka vagy a füst között - mondta Félix Péter. A vendéglátósok viszont attól tartanak, hogy a dohányzás megtiltása miatt drasztikusan visszaesne a forgalmuk.

Magyarországon évente több mint 2300-an halnak meg a passzív dohányzás miatt, és minden negyedik középiskolás cigarettafüggő. Kökény Mihály szerint azonban a dohányzás teljes tiltásáról szóló törvény legkorábban csak jövő év elején kerülhet újra a pártok elé.

Olvasóink írták

  • 1. hekaté 2008. november 09. 22:46
    „MOST NEM EZ A LEGFONTOSABB PROBLÉMÁNK, és csak reménykedni tudok, hogy 2009-ben majd ez lesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Biztonsági Tanácsot mozgósítaná a magyarok ellen Slota

Erdély és Vajdaság miatt egy román-szerb-szlovák összefogás lehetőségét vetette fel Jan Slota, mivel… Tovább olvasom