Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Idén Szolnok ad otthont az EFOTT-nak

Szolnok - Idén Szolnok ad otthont az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának, az EFOTT-nak: Magyarország legnagyobb hallgatói buliját július 12. és 17. között az alföldi város zöldövezetében, a Tiszaligetben rendezik meg.
Mint az a házigazda Szolnoki Főiskola tiszaligeti campusának épületében rendezett keddi sajtótájékoztatón elhangzott, az EFOTT története 1976-ra nyúlik vissza, ekkor volt az első találkozó a Pécs melletti Abaligeten, ahol huszonöt főiskola, illetve egyetem 350 hallgatója találkozott. A programsorozat mára az egyik legnagyobb magyar fesztivállá nőtte ki magát. A tavalyi évben minden korábbinál többen, csaknem 69 ezren látogattak el az EFOTT-ra, és a szervezők bíznak abban, hogy idén a Tisza partján is sikerül látogatói rekordot dönteni.

Dajka Zoltán, az EFOTT főszervezője megjegyezte: az új helyszíneken a fesztivál méretei miatt mindig egy kis fenntartással fogadják a rendezvényt, ám amint vége, rendszerint jelzik, hogy a következő évben is szívesen megrendeznék azt. Így történt ez 2010-ben Orfűn is, ám mivel a program egyik alapelve, hogy minden esztendőben az ország más településén tartják, idén végül - több szóba jöhető helyszín közül, elsősorban a Tiszaliget adottságai miatt - Szolnok lett a befutó.

Dajka Zoltán elmondta, hogy az idei program, így a fellépők listája még egyeztetés alatt áll, ám az EFOTT a szokásos színvonalat nyújtja majd: a legismertebb hazai előadókat Szolnokon is láthatja-hallhatja a közönség.

A főszervező hozzátette, hogy a város lakói és a házigazda felsőoktatási intézmény hallgatói kedvezményes jeggyel látogathatják majd a programokat. A hetijegyet váltók pedig a tiszaligeti strand szolgáltatásait ingyen, míg a napijegyesek kedvezményesen vehetik igénybe.

Újságírói kérdésre válaszolva Dajka Zoltán arra is utalt: bár egyelőre a megyeszékhelyen belül kifejezetten a Tiszaligetben gondolkodnak, a következő hetekben-hónapokban alternatív helyszíneket is keresnek a városban, hogy minden váratlan helyzetre, így akár egy rendkívüli árvízre is legyen vészforgatókönyvük.

Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora a tájékoztatón úgy fogalmazott: egyszerre nagy lehetőség és felelősség számukra az intézménnyel közel egyidős EFOTT megszervezése, hiszen Szolnokon még sohasem volt ekkora tömegrendezvény.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta, hogy a nagyszínpad elhelyezése és a látogatók elszállásolása még okoz némi fejtörést a városnak, de Szolnok mindent megtesz annak érdekében, hogy jó házigazdája legyen az idei EFOTT-nak, amelyen fokozottan figyelni fognak a biztonságra is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Influenza - Meghalt egy beteg Zalaegerszegen

Meghalt a Zala Megyei Kórházban egy beteg, akinek a szervezetében a halála után kimutatták az… Tovább olvasom