Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 28°C Még több cikk.

Idős nő gyilkosait ítélték el

Jogerősen 11 év fegyházban, illetve 12 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla hétfőn két férfira, aki egy egyedülálló idős nőt gyilkolt meg és rabolt ki 2008-ban Balmazújvárosban - közölte az intézmény sajtószóvivője az MTI-vel.
Koszta János ismertette: az elsőrendű vádlottat bűnsegédként, nyereségvágyból elkövetett emberölés, míg a fiatalkorú másodrendű vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt ítélte el a táblabíróság, utóbbinál súlyosítva az első fokon kiszabott, 10 év fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetést.

A két vádlott Balmazújvároson élt, és régóta ismerte a szintén ott élő 85 éves idős nőt, a későbbi sértettet. 2008 decemberében az akkor 16 éves másodrendű vádlott ötlete volt, hogy elvegyék az idős nő pénzét, mintegy egymillió forintot. A vádlottak egy este meglátogatták a sértettet, akitől pálinkát kértek, majd amikor a nő elfordult, a fiatalkorú férfi egy karóval fejbe ütötte az asszonyt. Miután a nő földre esett, a vádlott többször is megütötte, majd az akkor 30 éves társával együtt kétezer forintot vittek el tőle.

A vádlottak igyekeztek eltüntetni a nyomokat, ez után Nagykerekibe akarták vitetni magukat egy ismerősükkel, aki ezt - mivel a rendőrség már kereste őket - nem tette meg. A két férfi ezután Debrecenbe ment, itt fogták el őket a rendőrök. A sértett holttestére lánya talált rá, ő értesítette a mentőket, majd a rendőrséget.

A bíróság az elsőrendű vádlottnál enyhítő körülményként értékelte, hogy öt kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, teljes körű tényfeltáró vallomást tett, közreműködött a bűncselekmény felderítésében, illetve megbánó magatartást tanúsított. Büntetett előélete viszont súlyosbító körülmény volt, ahogy az is, hogy a hasonló bűncselekmények rendkívül elszaporodtak.

A másodrendű vádlott esetében a bíróság súlyosbító körülményként értékelte a vádlott kezdeményező szerepét a bűncselekmény elkövetésekor, továbbá azt, hogy büntetőeljárás hatálya alatt állt, amikor cselekedetét az idős asszony sérelmére, gátlástalanul elkövette.

Olvasóink írták

 • 5. KolompárRómeó 2011. február 22. 11:48
  „4. dodó 2011.02.22. 10:24

  Kizárólag a kirekesztés és a félelem vitte őket arra a cselekedetre, aminek a súlyát már jó előre felmérték, mert mentálisan is magas szinten állnak ezek a magyar állampolgárok; de a rettegés és a megélhetés kényszere más lehetőséget nem adott számukra.

  Biztosan már el is tervezték: bedobálják a pénzt a helyi kulturális központban (nem kocsma!) a gépbe és a megnyert összegen (mert azon CSAK nyerni lehet!) megteremtik az 5 gyerek középiskolai és egyetemi tanulmányainak hátterét. Ha lesz még újabb 6-8 pulya, hát azokét is. Így viszont minden reményük elszaladt, hiszen a börtönben legfeljebb a tésókkal tudnak pulyát gyártani, de két férfiember között abból nem lesz újabb kölök.”
 • 4. dodó 2011. február 22. 10:24
  „BORS-cikk: 2008-12-22
  "Védencei ölték meg Manci nénit

  Brutális gyilkosság borzolja a balmazújvárosiak kedélyét: a 85 éves Manci nénit vasárnap délután egy szőlőkaróval agyonütötte két pártfogoltja. A 16 és a 30 éves büntetett előéletű (Róbert rablásért kapott öt évet) fiatalembert a rendőrség pár órán belül elfogta, és még aznap éjjel beismerő vallomást tettek.
  ...Manci néni még 85 évesen is hatalmas gyümölcsöst gondozott, és a termés eladásából származó pénz szépen lassan gyűlt egy kis kazettában. Manci néni azonban nem volt irigy, sőt úgy segített a környék rászorulóinak, ahogy tudott: sokukat a gyümölcsösében alkalmazta, és ha nem jöttek ki a fizetésükből, kisebb kölcsönökkel, de főként élelmiszerekkel támogatta őket.
  A 16 éves Imrének és a 30 éves Róbertnek mindez nem volt elég, nekik Manci néni pénzes kazettájára fájt a foguk. Vasárnap délután átugrottak a kerítésén, és a kertjéből fölkapott szőlőkaróval rárontottak az idős asszonyra, majd agyba-főbe verték őt..."”
 • 3. dodó 2011. február 22. 09:54
  „- 30 éves , többszörösen büntetett, öt kiskorú gyermekről "gondoskodik" (értsd: öt általunk eltartandó potenciális bűnözővel ajándékoz meg minket)
  - 16 éves, (esetleg apa-fia és testvér?) büntetőeljárás hatálya alatt áll

  Mit lehet erre mondani? Szeresd őket, ők a jövő (és sajnos a jelen)”
 • 2. KolompárRómeó 2011. február 22. 07:36
  „Hurrá! A szerencsétlen kirekesztett, leendő adófizető gyilkos 26 évesen, ereje teljében ismét szabad lábon lesz. Ez ám a jog(?)rendszer!

  Szabadulása után beilleszkedik a társadalomba, adót fog fizetni és a 12-15 kölkét iskolába fogja járatni, akik az otthon látott jó példát megtanulva ugyancsak adófizető állampolgárok lesznek. Hát sajnos nem!

  <Magam által moderálva, hogy a moderátor hölgy/úr ne fáradjon vele>”
 • 1. Bunghole99 2011. február 21. 22:58
  „ezután is mi tartjuk el őket..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik lemondásra szólította fel Sebestyén László fideszes képviselőt

A Jobbik lemondásra szólította fel Sebestyén László, fideszes képviselőt és várják tíz havi… Tovább olvasom