Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Ifjabb Kohán István lép fel hétfőn a ˝trónörökösökkel˝

A klasszikus zeneművészet új nemzedékét bemutató, Trónörökösök a színen elnevezésű sorozatban Berkes Kálmán helyett ifjabb Kohán István játszik klarinéton hétfőn az MTA dísztermében Baráti Kristóf hegedű-, Várdai István gordonka- és Fülei Balázs zongoraművész mellett.
A szervezők tájékoztatása szerint először két Ravel-mű hangzik el, a Szonáta hegedűre és gordonkára, valamint az a-moll zongoratrió, majd a huszadik századi kamarazenei irodalom egyik legnehezebb és legszebb alkotását, Messiaen Quartett az idők végezetéig című kompozícióját szólaltatják meg a fiatal muzsikusok.

A most bemutatkozó Kohán István a sorozat legifjabb művészvendége, 1990-ben született Budapesten. Édesapja klarinétművész, a Budapest Klezmer Band tagja. Ifjabb Kohán István 2008-tól a Liszt Ferenc Zeneakadémiára hallgatója, Szatmári Zsolt növendéke. Töretlen sikerrel játszik nemzetközi versenyeken: 2008-ban Freiburg és Carlino (Olaszország) után Újvidék következett, 2009 augusztusában Porto.

Baráti Kristóf németországi Paganini-CD-je után Bach-szólóalbumot készített, a lemez a Berlin Classic kiadásában jelent meg, és március vége óta Magyarországon is kapható.

Fülei Balázs 2009 decembere óta Tel Avivban tanul Krasovsky professzornál. Nagy sikert aratott a Chopin-Schumann-évadot megnyitó január 4-i szólóestje, amelyet élőben közvetített az MR3 Bartók Rádió a Magyar Rádió Márványterméből.

Várdai István 2009-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemnek csak passzív hallgatója volt, mivel annyi koncertfelkérésnek kellett eleget tennie. A főtárgyból megtartotta ugyan diplomahangversenyét, amely óriási sikert aratott 2009 októberében a Zeneakadémia nagytermében, de elméleti záróvizsgái még most következnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezek az ötös lottó nyerőszámai!

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki: Tovább olvasom