Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Játék közben nyakon szúrta társát egy gyerek

Súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett vasárnap egy 11 éves gyermek Isaszegen, mert játszópajtása véletlenül nyakon szúrta - közölte a rendőrség.
Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az elsődleges információk szerint egy 11 éves és egy 7-8 éves kisfiú játszott, illetve dobálózott egy sasliksütő nyárssal, amellyel a kisebbik gyermek véletlenül eltalálta a nagyobbikat. A hegyes eszköz a nyakán sebesítette meg a fiút, akit súlyos állapotban szállítottak kórházba, majd összevarrták a sebét.

A "vétkes" gyermek ellen a kiskorúakra vonatkozó rendelkezések szerint a rendőrség nem indíthat eljárást - tette hozzá a szóvivő.

Olvasóink írták

 • 3. varadipal 2011. március 14. 11:33
  „1., Nováklaci. És te fizeted a kizáró ok miatt feleslegssé vált egész procedura költségeit? A saját pénztárcád ellensége lehetsz, az enyémbe nem túrkálj!”
 • 2. mazsolaszolo 2011. március 14. 08:26
  „2. JÁTÉK KÖZBEN!! Véltetlenül! Halihóóó! Már nem emlékszel arra, hogy milyen voltál gyerekként?
  ha az idióta híreket, amelyekkel agyontapossák és megfojták az embert, buszton-villamoson, közértben, ABC-ben, KV-házban nem klne gyereknek-felnőttnek benyelnie, akkor sokkal kevesebb lenne a probléma. A felnőtt is nehezen boldoul vele, mert folyamatosan megterheli a védelmi remdszerért - te tudod, ugye, az énvédő mechanizmusok használátaáról beszélek -, egy gyereknek ez fejletlenebb. Átforgatja játékba. A szülőnek a felelőssége az többek között, hogy oldja a gyerekben levő feszültséget.

  Nagyon kevés olyan gyerek jön a világra, aki szándékosan akar bosszút állni íjjal-nyíllal a kis barátján, aki megsértette őt, és meg akarja ölni. Nagyon kevés. Ők a veleszületett pszichopaták. Még őket sem büntetheted meg, max. ha megérik a felnőttkorrt és hasonló bűncselekmény elkövetése közben lefülelik őket!

  Egy gyereket csak ne büntessenek semmiféle törvény szerint! Azért gyerek. Van rá 18 éve, hogy megtanulja mi a jó és mi nem, mi a morál és mi az elfogadott egy társadalomban és mi a büntetendő. És NEKÜNK, a felnőtteknek kell megtanítanunk őket arra, hogy ez hogyan is van. Tehát, ha egy társadalomban sok a sérült erkölcsendű ifjonc, akkor elsődlegesen a társadalom felnőtt tagjainak kéne orcapirulással járnia-kelni az utcákon.
  Ugyanis, az kifejezetten aljas, amikor egy felnőtt a saját maga számára el nem fogadható, el nem bírható feszültéséget, pszichés tartalmat (neked leírom, mert úgy vesztem ki a szavaidból, hogy érted, miről beszélek) ÁTTOLJA a következő nemzedékre - amit olyan szépen megírt Karinthy a Számtanlecke c. novellájában -, aztán nagy pofával bünteti azt azért, ami valójában a maga baja, hibája vagy bűne, köülönönsen ha ezek pszichés következménye.

  Egy gyerek legyen csak gyerek, amíg gyerek, a felnőtt pedig ne irigyelje a gyerektől a gyerekkort, sem a tinikort, hanem emklkezzen arra, hogy ő is volt gyerek és fiatal. Szomorú, ha a háború vagy a rossz szülő vagy a szegénség tönkretette a saját gyerekkorát, de ezt leverni ártatlan gyereken nemcsak aljasság, de nagyfokú rosszindulat is.

  Szerintem.”
 • 1. novaklaszlo56 2011. március 13. 21:29
  „Alapvetően elhibázott törvény. A kiskorú bűnelkövetővel szemben is le kellene folytatni a büntetőeljárást, hogy a cselekmény minden részlete világos legye, s a büntetőeljárás végén a bíróságnak kellene megállapítania, hogy van-e büntethetőséget kizáró ok. Jelen esetben van: a bűnelkövető életkora - a jelenlegi törvények szerint. A büntehetőség korhatárát nem is kellene megváltoztatni, az szerintem reális és életszerű.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél nap alatt több tucat avartűz

Fél nap alatt harmincegy avar- és bozóttűzhöz riasztották Pest megye településeinek környékére a… Tovább olvasom