Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Jobbik: a kormány ellehetetleníti az önkormányzatokat

A Jobbik szerint a kormány mind a költségvetésen, mind az igazgatási rendszer átalakításán keresztül ellehetetleníti az önkormányzatokat.
Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: idén az önkormányzati adósságrendezésen túlmenően összesen mintegy 150 milliárd forint hiányzik a helyhatóságok büdzséjéből amiatt, hogy költségvetéseiket nem tervezhetik hiánnyal. Szerinte ezzel a kormány a kegyelemdöfést adja az önkormányzatoknak, az IMF és az Európai Unió elvárásainak megfelelően.

Felhívta a figyelmet a költségvetés módosítására benyújtott előterjesztésére, amely 160 milliárd forintot juttatna az önkormányzatoknak és bírálta a kormányt, mondván, a kabinet által javasolt büdzséváltoztatás érdemi segítséget nem jelent, csak technikai jellegű.

Úgy vélte: a kormány másik módszere az adminisztratív megszorítás. Az új önkormányzati törvény ugyanis az ország egyes megyéiben – például Zalában – 40 százalékkal csökkenti a hivatalok számát – fűzte hozzá. Rámutatott, főleg az apróbb falvakban fordul elő, hogy a hivatal az egyetlen munkaadó.

Arra szólította fel a kormányt: valljon színt, mikor akarja ténylegesen megszüntetni az önkormányzati rendszer kistelepülési szintjét.

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2013. március 14. 18:33
    „Hegedűsné azért széjjel nézhetne, mivel az unió kívánságait fel lehet emlegetni, de IMF-re való hivatkozást
    mellőzhette volna...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a művészeti díjakat - íme a névsor!

A szakmai díjakat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át. Tovább olvasom