Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Jobbik: a párt nem éget keresztet

A Jobbik elvárja Szanyi Tibor szocialista képviselőtől, hogy ha igazat állít Gyöngyöspatával kapcsolatban, akkor "egy marék hamut szolgáltasson be bizonyítékként", ha viszont hamisat állított, akkor "hintse fejét (...) hamuval". Az ellenzéki párt vasárnap közölte: a Jobbik nem éget keresztet.
Szanyi Tibor budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány haladéktalanul tegyen rendet Gyöngyöspatán, és zavarja el azt a "fekete sereget", amelyet a Jobbik odaküldött. Közölte: "a Jobbikhoz köthető paramilitáris alakulatok" egy kettős fakeresztet állítottak fel Gyöngyöspatán; a keresztet meggyújtva "tombolva kiáltoztak" az ott élőknek.

Sneider Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke erre reagálva közleményében úgy fogalmazott: "Szanyi Tibor sajtótájékoztatója újból ráirányította a figyelmet a saját szellemi leépülésére, amikor kettőskereszt-gyújtogatással vádol Jobbikhoz kötődő embereket". Jelezte: a Jobbik az a párt, amelyik állítja a kereszteket, és nem égeti. Az a párt, amelyre Szanyi Tibor gondol, még nincs jelen a magyar politikai életben - tette hozzá.

A Jobbik elvárja Szanyi Tibortól, hogy "amennyiben egyetlen szava is igaz lenne, legalább egy marék hamut szolgáltasson be bizonyítékként. Ha viszont kiderül, hogy hazudott és még hamut sem talált, akkor jó indián szokás szerint hintse fejét az általam ezekben a pillanatokban kályhából kikotort és gondosan becsomagolt hamuval, melyet a szerdai ülés előtt megtalál asztalán" - írta az alelnök.

Szerinte Gyöngyöspatán valóban nagy a feszültség a cigányok által lakott településrészen. "Hetek óta nem lehet normális körülmények között fát lopni, pincét feltörni, magyarokat fenyegetni" - tette hozzá.

Ezért a helyzetért a jelenlegi kormánypárt is felelős - írta Jobbik alelnöke -, mert csökkentette a közmunkaprogramra fordítható támogatásokat.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március eleje óta járőröznek 2.800 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. A Jobbik helyi vezetője Juhász Oszkár, az MTI-nek korábban azt mondta: azért járőröznek, mert sok bejelentést kaptak vagyon elleni bűncselekményekről, garázdaságról, zaklatásról és a bűncselekményekkel helyi cigányokat vádolják.

A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint - mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a településen. Vona Gábor a párt elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetést" tartottak a községben.

Olvasóink írták

 • 4. Csonka László 2011. március 16. 09:37
  „Tomket csőbe húzta Szanyit !!!!!”
 • 3. deszkás 2011. március 13. 21:35
  „"Egy két pofon".... Ki is mondta? Csak nem akar leesni.”
 • 2. queenmargareth 2011. március 13. 20:37
  „dodó, ők miért kapnak 1500-al többet, mint a fehér?”
 • 1. queenmargareth 2011. március 13. 20:14
  „és, ha égetne?amikor embert égettek jogos volt?pedig keresztény világ”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játék közben nyakon szúrta társát egy gyerek

Súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett vasárnap egy 11 éves gyermek Isaszegen, mert… Tovább olvasom