Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Jobbik: a tárgyalódelegáció hazautazása a nyomásgyakorlást szolgálja

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság tárgyalódelegációjának teátrális hazautazása és annak tálalása nyilvánvalóan a nyomásgyakorlást szolgálja - írta közleményében Hegedüs Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese vasárnap.
A politikus arra reagált, hogy két hétig tartó intenzív tárgyalássorozat után az IMF küldöttsége visszatér Washingtonba, az Európai Bizottság (EB) pedig elhalasztja a magyaroknak nyújtott hitel felülvizsgálatának lezárását. Az IMF továbbra is törekszik a magyar féllel támadt nézeteltérések áthidalására, az EB pedig helyesnek tartaná, ha egy későbbi időpontban folytatódnának a tárgyalások - közölték a szervezetek szombat este az MTI-vel.

A politikus a Pál utcai fiúk című regényhez hasonlította a történteket, e szerint "vagy odaadjuk önként a Nemzetközi Valutaalapnak és az Uniónak azt, amit kérnek, vagy +jól megvernek+ minket és - szándékuk szerint - úgy kényszerítik ki tőlünk".

Hegedűs Tamás szerint borítékolható, hogy hétfőtől a globális pénzügyi hatalmak iránt elkötelezett politikusok, elemzők és sajtómunkások falkában esnek majd neki a kormánynak azért, mert nem hódolt be a külföldről érkező nyomásnak.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a nemzeti szuverenitást visszaszerzése még nem történt meg, de az IMF és EU delegációjával folytatott tárgyalások a gazdasági szabadságharc fontos frontvonalát jelentik.

Leszögezte: pártjának sok vitája van a kormányzó többséggel, de ameddig a kormány a tárgyalásokon a nemzeti érdeket védi és Magyarország szuverenitásának bővítéséért küzd, addig ebben támogatni fogják. "Radikális, azaz gyökeres változásra, a szuverenitás tényleges visszaszerzésére csak akkor számíthatunk, ha nem állunk meg félúton, és kitörünk az elmúlt húsz év zsákutcát jelentő gazdasági modelljéből, valódi paradigmaváltást hajtva végre a gazdaságpolitikában" - tartalmazza Hegedűs Tamás közleménye.

Olvasóink írták

 • 15. jq 2010. július 19. 14:18
  „Jobban szeretnéd, ha mondjuk a fizetésedet csökkentenék 15-20 %-kal mint Romániában?”
 • 14. zoolii 2010. július 19. 10:02
  „Már esik a forint,mint állat, az MNB kamatot fog emelni, stb. Ismét pár százezren megszívjuk a hitelünkkel együtt! Bravó Viki, bravó Matolcsy! Jól megmondtátok a frankót ennek a nemzetközi bagázsnak! Csak megint szartok arra, hogy mi lesz velünk. Elvégre megszokszorításokkal nem lehet önkormányzati választásokat nyerni...
  Na de fő, hogy van hatalom, gyerekek. De meddig?”
 • 13. jq 2010. július 19. 08:13
  „Az IMF-nek nyilván nem érdeke, hogy elveszítsen egy ügyfelet, akinek mindig hitelre van szüksége, tehát ha ellenzik a megoldást, akkor jó úton járunk :)
  Ők mást se tudnak, csak megszorítást javasolni, ezzel sok országot bevittek már az erdőbe. Szerintem szorítsák meg azt, amire gondolok :)
  A pálinkafőzés kifogásolása meg egyszerűen nevetséges: Szlovéniában, Romániában, Portugáliában, Spanyolországban, Olaszországban, Ausztriában és még ki tudja hány EU tagállamban szabad, akkor mi a baj?”
 • 12. jozko 2010. július 18. 21:23
  „Sorsod hagyd az Úrra , és bízzál híven!
  Bátran menj az úton, amin Ő viszen!

  Megreformálva is megegyezünk a lényegben!”
 • 11. dodó 2010. július 18. 20:52
  „Hagyjad az Úrra a te utadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti.
  (Zsolt.37:5)”
 • 10. jozko 2010. július 18. 20:27
  „Jó az irány. Kellünk az Uniónak! És ennek a Magyar Kormány megkérheti az árárt! Kemény diplomáciai és gazdasági csatározások és nyomásgyakorlás várható-de jók az esélyeink. Bárrmelyik párt, aki most belpolitikai tőként akar magának kovácsolni és ebben a törekvésében nem támogatja a Kormányt- az áruló, és a nemzeti érdekeink ellen tesz. Vannak kérdések, amelyekben a magyaroknak egységet kell mutatni akár az Unió ellen is, a hosszútávú érdekeink ezt kívánják. Ez most ilyen helyzet!”
 • 9. achilleus 2010. július 18. 19:02
  „4. hozzászólás dodó 2010.07.18. 17:45
  Én meg úgy érzem, hogy a "disznófejű nagyurak" /Ady/ félnek. Félnek, hogy más népek is követik a példát, ezért akarják már csírájában elfojtani azt a kezdeményezést, amely ki akar törni a nemzetközi pénzoligarchia igájából.”
 • 8. Léni 2010. július 18. 18:51
  „Reméljük Hegedűs Tamás nem tudja mit beszél!”
 • 7. achilleus 2010. július 18. 18:50
  „Lassan eljön annak az ideje, hogy a gerinces magyar emberek figyelmeztessék ezt az IMF-es EU-bankár bandát, hogy betelik a pohár. Egy néma tüntetés ezen szervezetek székházai előtt kezdetnek megtenné. Nagyon úgy néz ki, hogy az EU nem fog addig tartani, mint a Szovjetunió....”
 • 6. achilleus 2010. július 18. 18:46
  „3. hozzászólás PLATÁN 2010.07.18. 17:40
  Veled is 100%-ban egyetértek.”
 • 5. achilleus 2010. július 18. 18:44
  „A Magyar Szociális Fórum szerint felelős magatartást tanúsított a kormány azzal, hogy nem engedett az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap feltételeinek. Közleményük szerint a nemzetközi szervezeteknek tudomásul kell venniük, hogy Magyarország stabilitása nem pusztán pénzügyi, hanem társadalmi kérdés is. Azt pedig elfogadhatatlannak tartják, hogy a bérből és fizetésből élő rétegekre újabb terheket rójanak, miközben a bankszférát megkímélik a 200 milliárd forintnyi különadótól. Simó Endre, a szervezet elnöke úgy véli, hogy a helyzetet nem szabad dramatizálni, az egyeztetések folytatódni fognak és reményei szerint a magyar társadalom számára előnyös alku születik majd.”
 • 4. dodó 2010. július 18. 17:45
  „Amíg a rabszolgák nem teljesítik a parancsaimat, addig semmi. -Lábhoz, magyar kutya!-szólt a (zsidó) bankár.”
 • 3. PLATÁN 2010. július 18. 17:40
  „Néha kételkedtem a kormánypárt hűségében az ország iránt, de ez a hír azt jelenti, hogy komolyan harcol a kormánypárt az idegen érdekek ellen, és ezért nagyra becsülöm őket, ha kitartanának a hazai érdekek mellett. Pénzügyi óriásokkal szembeszállni, és nem megfutamodni , számomra csodálatosan bátor jelenség! Lehet hogy kibírhatatlan nyomást gyakorolnak emiatt a kormányra, és ezért kiegyezésre kényszerítik, de már a próbálkozásuk is csodálatra méltó! Körülbelül akkora bátorságot tanúsítottak, mintha egy gyalogos kiállna a tank elé és megpróbálná megállítani...
  Hol volt az unió akkor, amikor itt a népet verték azért, mert nemzeti ünnepét akarta megünnepelni?
  A szabad pálinkafőzés viszont szemet szúr neki?! Képmutató farizeusok!”
 • 2. olmosnyomdasz 2010. július 18. 16:26
  „Az egyszeri kocsis is elmondhatta: Én tízet húztam rá a szalmakalappal, míg ő, egyet rám, a lőccsel!”
 • 1. achilleus 2010. július 18. 15:48
  „100%-ig osztom a Jobbik álláspontját.
  "Ebben a kérdésben meg különösen: Hegedűs Tamás szerint borítékolható, hogy hétfőtől a globális pénzügyi hatalmak iránt elkötelezett politikusok, elemzők és sajtómunkások falkában esnek majd neki a kormánynak azért, mert nem hódolt be a külföldről érkező nyomásnak."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villámcsapás ért két embert a Nyíregyházi Állatparkban

Villámcsapás ért két embert a Nyíregyházi Állatparkban; egy fiatal fiút a helyszínen újra kellett… Tovább olvasom