Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Jobbik: az Európai Unió kettős mércét alkalmaz

Az EU már annyira eltávolodott a saját alapelveitől, hogy az kérdésessé teszi, Magyarország ehhez az unióhoz csatlakozott-e.
A Jobbik véleménye szerint az Európai Unió kettős mércét alkalmaz és már annyira eltávolodott a saját alapelveitől, hogy az kérdésessé teszi, Magyarország ehhez az unióhoz csatlakozott-e - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Staudt Gábor.

Az országgyűlési képviselő minderről az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülése kapcsán beszélt, amelyen a magyarországi alkotmányos helyzetről folytatnak vitát.

A politikus kijelentette: a Tobin-ügy fájdalmasan rávilágít arra, hogy Viviane Reding uniós biztos "elképesztően cinikus módon" akár aktuálpolitikai ügyet is képes csinálni a két magyar gyerek halálából. A szerdai, európai parlamenti ülés pedig ráerősített arra, hogy az EU-ban "mi csak másodrendű tagok vagyunk és a rajtunk számon kért jogelvek más esetekben nem fontosak" - mondta.

A Jobbik tartózkodott az alaptörvény negyedik módosítása során, de az ügyben zajló vitákat belügynek tekintik, amelyeket a magyar parlamentben kell megoldani - mondta. Hangsúlyozta, határozottan visszautasítják a magyar belügyekbe való beavatkozást, amit a szuverenitás korlátozásának tekintenek. Hozzátette, hogy a Jobbik EP-képviselője, Morvai Krisztina a szerdai brüsszeli vitában rámutatott: "a magyar alkotmányosságért pontosan az az EU-bizottság aggódik, amelyik sorozatos önkényt alkalmaz".

Végül közölte: azt szeretnék, ha a kormány népszavazást írna ki arról, hogy az emberek milyen Európát szeretnének. Alapvetően két irány látszik: a Jobbik által elutasított "Európai Egyesült Államok" vagy pedig a nemzetek együttműködésén alapuló nemzetek Európája - közölte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös nyilatkozatot írtak alá a Felsőoktatási Kerekasztal résztvevői

Balog Zoltán elmondta, sikerült megállapodni minden kérdésben. Tovább olvasom