Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Jogerős a Herz elleni felszámolási kérelem

Szerdán jogerőre emelkedett a Herz Szalámigyár Zrt. elleni felszámolási kérelem, aminek következtében 350 ember veszítheti el munkáját és egy 120 éves magyar vállalat szűnhet meg.
A cég többségi tulajdonosa ennek elkerülése érdekében változatlanul megegyezésre törekszik a hitelező bankkal és a beszállítókkal - áll a cég közleményében.

A Herz nehéz anyagi helyzetét nem a húsiparban megfigyelhető problémák okozták, termékei iránt folyamatos az érdeklődés itthon és külföldön egyaránt. A cég működését a forgóeszköz-finanszírozás leállítása és a finanszírozási tárgyalások elhúzódása lehetetlenítette el - olvasható a Herz közleményében. Emiatt már kénytelen volt elküldeni 130 embert, nem tudott nyersanyagot vásárolni és bért fizetni.

A főtulajdonos Jámbor János reméli, hogy az utolsó utáni pillanatban a hitelezők és a beszállítók belátják, ők is sokat veszítenek, ha nem lesz egyezség a felszámolás során. A bank akkor kaphatja vissza hiteleinek egy részét, ha a Herz képes folyamatosan termelni, és akkor a beszállítók is megrendeléshez jutnak, ha most lemondanak bevételük egy részéről - hangsúlyozza a többségi tulajdonos.

Mint írja, eddig maga is 800 millió forinttal járult hozzá a vállalat működéséhez és szándékában áll további százmilliós nagyságrendű tehervállalásra. Jámbor közreműködésével öt év alatt 4,75-ről 3,15 milliárd forintra csökkent a Herz hitelállománya, és 3,5 millió euró kamatot fizetett.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2009. május 28. 16:13
    „ÉS a kormány mikor akar végre közbelépni? A banki hiteleket nyugodtan átvállalhatná hogy a későbbiekben a cég felé tartozzon. Ami hosszútávon előnyös lenne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyveres rablás Miskolcon - két nap alatt a második

Kisboltot akart kirabolni egy férfi szerda délután Miskolcon. A támadó pénzt követelt, amit nem… Tovább olvasom