Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Jogerősen pert nyertek Veres János fiai

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletét a nyírbátori üzleti vita néven ismertté vált ügyben, így Veres János volt pénzügyminiszter fiai jogerősen pert nyertek a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft., valamint a Hír Televízió Zrt. ellen - közölte a felperesek jogi képviselője kedden.
A lap- és könyvkiadó, valamint a televízió a jogerős ítélet szerint megsértette Veres Gábor és Veres Tamás jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait, valamint visszaéltek a képmás- és hangfelvétel védelméhez fűződő jogokkal is - mondta Győrfi Attila ügyvéd.

Hozzátette: az ítélőtábla az első fokon hozott döntést jóváhagyva kötelezte a kiadót és a televíziót, hogy 15 napon belül külön-külön fizessen a volt a pénzügyminiszter fiai részére 500-500 ezer forint kártérítést. Emellett a két intézménynek a perköltséget is meg kell térítenie.

Az ügyvéd közlése szerint a másodfokon eljáró bíróság is megállapította ítéletében: a kiadó lapja, a Magyar Nemzet 2007. augusztus 17-ei számában A Veres fiúk esete a nyírbátori büféssel című cikkében valótlanul állította, hogy Veres János gyermekei a nyírbátori AzFeszt Fesztivál szervezésénél zsarolást követtek volna el, illetve valótlanul állította azt is, hogy Veres Tamás végignézte volna egy helyi büfés bántalmazását.

A bíróság szerint a lap internetes honlapja, az mno.hu 2007. augusztus 21-ei Veres-klán című írásában ugyancsak valótlanul állította, hogy Veres Gábor és Veres Tamás "legprimitívebb maffiózóként" megfenyegettek volna egy büfést, erőszak alkalmazását helyezték volna kilátásba, illetve, hogy Veres Tamás jelenlétében fojtogatás történt volna. A közlemény továbbá olyan hamis látszatot is keltett, hogy a nyírbátori strandon egy büféssel kialakult üzleti vita önbíráskodásnak, vagy zsarolásnak minősülne. A Hír Televízió 2007. augusztus 17-én sugárzott Célpont című műsorában hozzájárulás nélkül, rejtett kamerás felvételt készített Veres Gáborról, míg Veres Tamásról képmást és hangfelvételt tett közzé jogtalanul - mondta az ügyvéd.

Olvasóink írták

 • 6. szandokán 2010. június 16. 12:59
  „Lehet,hogy a média személyiségi jogot sértett,de ettől függetlenül a büfést még zsarolta a filmen látható Veres fiu.Nyilvánvaló,hogy kilóra ki lett fizetve mindenki a tárgyalások előtt.Veres Jánost legalább kétmillió ember látta amikor szándékosan majdnem felöklelte a hir tv kameráját,majd éphogy nem fellökte a riportert is,aztán azt mondta,hogy nem igaz,milyen ember az ilyen? <moderálva>”
 • 5. szilléri 2010. június 16. 10:56
  „,,Veres Gábor és Veres Tamás jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait, "

  Az igazság és a törvény két dolog.
  Veres maffia jó hirneve ????????????”
 • 4. zoltanszabo 2010. június 16. 10:48
  „A bíróság jogot szolgáltat NEM igazságot. Személyes tapasztalat.a"tyúk perem "3évig húzták,az ítélet és a valódi igazság között fény évnyi távolság van.”
 • 3. deszkás 2010. június 16. 10:25
  „Felháboritó! Jogalkotók hajrá!”
 • 2. cyt 2010. június 16. 09:47
  „A józan paraszti ész ma már sokkal "bölcsebb" és igazságosabb, mint az állami jogrend és igazságszolgáltatás. Itt az ideje az utóbbiaknak az előbbihez való igazításának.”
 • 1. KolompárRómeó 2010. június 16. 06:50
  „Helyes eljárás maffiózó Veres elftárs maffiózó fiaival szemben. A zsarolás kutyát nem érdekli, mert az idióta törvények miatt jogellenesnek számít egy felvétel közzététele. Hajrá magyar "jog"(?)rend(?)!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MDF: Nagy Tamás pályázik az elnökségre

Versenybe száll a Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnöki posztjáért Nagy Tamás Győr-Moson-Sopron megyei… Tovább olvasom