Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Jogi lépések az egri kórházvédők ellen

Jogi lépéseket tett az Egri Kórházvédők Egyesületének képviselőjének kijelentései miatt az egri Markhot Ferenc Kórház vezetése - tájékoztatott az intézmény sajtóreferense csütörtökön.
A kórházvédők sajtótájékoztatója nyomán megjelent valótlan, rágalmazó állítások, a kórház jó hírnevét, a betegellátást biztosító egészségügyi dolgozók egészét sértő kijelentések miatt a kórház haladéktalanul megtette az összes szükséges jogi lépéseket - közölte Szegedi Erzsébet.

Az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatot Banyó Tamás ügyvezető igazgatón kívül aláírták az érdekképviseletek vezetői, az üzemi tanács, illetve a szakmai vezetőtestület elnökei.

Az Egri Kórházvédők Egyesületének szerdai sajtótájékoztatóján a többi között kormánybiztos kinevezését sürgette a szocialista vezetésű Heves Megyei Önkormányzat társasága által működtetett egri kórház élére Pócs Alfréd az egyesület képviselője.

Azt állított: ez azért szükséges mert immár eléri a 300 millió forintot a megyei illetékességű intézmény adóssága.

Úgy vélekedett, hogy az intézményben az elmúlt időszakban, több mint 1,3 milliárd forint plusz egészségpénztári és kormányzati támogatást költöttek el a kórházban. Ennek ellenére halmozódott fel a 300 milliós tartozás.

Arról is szólt, hogy - megfogalmazása szerint - BKV méretű végkielégítést készül fizetni az intézmény a most távozó gazdasági igazgatónak.

Tudomásuk szerint Bodnár Krisztina tervezett végkielégítése 34 millió forint - mondta korábban Pócs Alfréd.

A kórházvédő egyesület azokat a volt kórházi dolgozókat tömöríti, akik nem írták alá a munkaszerződést 2008-ban, amikor a HospInvest Zrt. átvette az intézmény üzemeltetését.

Azóta a HospInvest csődje nyomán, 2009 szeptember 1-től újra a megyegyűlés működteti a kórházat egy nonprofit társaságon keresztül. Ugyanakkor a megüresedett álláshelyeket azóta már betöltötték, így a HospInvest ellen tiltakozók többsége nem kapta vissza munkahelyét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bántalmaztak egy önkormányzati képviselőt

Bántalmazták Siklós egyik független önkormányzati képviselőjét csütörtök délelőtt a településen;… Tovább olvasom