Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Józsefvárosi választás: eddig 7,17 százalékos a részvétel

Rendben zajlik a voksolás a józsefvárosi időközi polgármester-választáson, vasárnap délelőtt egyetlen rendkívüli eseményről vagy kampánycsendsértésről sem érkezett bejelentés a helyi választási bizottsághoz; a rendőrség sem tud rendbontásról.
A 11 órakor közzétett adatok szerint eddig a mintegy 59 ezer VIII. kerületi választópolgár 7,17 százaléka (összesen 4209 szavazó) adta le voksát a szavazókörökben. A részvételi aránynak egyébként nincs jelentősége a polgármester-választáson, mert itt nincs második forduló. A szavazókörök reggel hat és este hét óra között vannak nyitva, az időközi választáson négy jelölt közül választhatnak a józsefvárosi polgárok.

A helyi választási bizottsághoz a nap folyamán (délelőtt 11 óráig) egyetlen olyan beadvány sem érkezett, amelyben a választás tisztaságának megsértését jelezték volna.

A bizottság még pénteken a rendőrség külön figyelmét kérte a szavazás idején a hajléktalanszállók és melegedők környékén. Pénteken ugyanis több jelzés is érkezett a testülethez arról, ismeretlenek ezer forintot fizetnek hajléktalanoknak azért, hogy lefénymásolhassák személyi igazolványukat és lakcímkártyájukat. A bejelentést tevők azt vélelmezték, hogy az adatokat az ismeretlenek választási csaláshoz akarják felhasználni. Az esetet ismertető egyik kifogást a választási bizottság a rendőrséghez továbbította a "tények tisztázására".

A főváros VIII. kerületében, Józsefvárosban azért tartanak időközi polgármester-választást, mert Csécsei Béla, a kerület szabad demokrata polgármestere szeptember elején megromlott egészségi állapotára hivatkozva lemondott posztjáról.

Olvasóink írták

  • 1. TELSTAR 2009. november 22. 12:16
    „hát ez nudli...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új nevek és azonnali cáfolatok a bundabotrány kapcsán

Németországban egyre több gyanúsított játékos, illetve klub neve merül fel a héten kirobbant… Tovább olvasom