Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Katát először február 12-én kell fizetni

Február 12. az első fizetési határidő a kisadózók számára.
A kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) választó vállalkozónak egész évben lényegében csak arra kell ügyelnie, hogy az adót a "katás" hónapokat követő hónap 12. napjáig befizesse - hívja fel az érintettek figyelmét legfrissebb tájékoztatójában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közlemény emlékeztet: a főállású kisadózók után fizetendő kata havi 50 ezer forint, a nem főállásúak után 25 ezer forint. Ez kiváltja a vállalkozás társasági adóját, valamint a kisadózóként bejelentett magánszemélyek személyi jövedelemadóját, járulékait és a rájuk tekintettel fizetett szociális hozzájárulási adót, valamint az egészségügyi- és a szakképzési hozzájárulást is.

A befizetés határidejét pontosan be kell tartani, mert ha az összeget a vállalkozó nem utalja át 2013. február 12-éig, adótartozása azonnal végrehajthatóvá válik. Ezen felül, ha a kisadózónak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál nyilvántartott végrehajtható adótartozása a naptári negyedév utolsó napján (először március 31-én) meghaladja a százezer forintot, automatikusan megszűnik számára a kata lehetősége, és 24 hónapig nem választhatja újra ezt az adózási módot.

A kisadózóknak tehát legkésőbb február 12-én a 10032000-01076349 NAV Kisadózó vállalkozások tételes adója bevételi számlaszámra (adónemkód: 288) kell befizetniük a "kata-adót" - tartalmazza a közlemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzt és cigi követelt egy 12 éves fiútól, aztán késsel támadt rá

Késsel támadt egy férfi egy 12 éves fiúra Nagykanizsán, az utcán, miután pénzt és cigarettát… Tovább olvasom