Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Katonai Főügyészség: nem rendeltek el nyomozást Gyurcsány Ferenc ellen

Budapest – Nem helytálló a sajtóban szerdán megjelent hír, mely szerint Gyurcsány Ferenc ellen terrorcselekmény bűntette miatt nyomozást rendelt el az ügyészség – közölte a Katonai Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
A közleményben az áll: a beadványt a Katonai Főügyészség a Debreceni Katonai Ügyészségnek küldte meg. A Debreceni Katonai Ügyészség a beadványt az előttük folyamatban lévő – a 2006-os őszi eseményekkel kapcsolatban rendőrségi vezetők cselekményeinek vizsgálatára irányuló – nyomozások irataihoz csatolta, tekintettel arra, hogy a beadványban szereplő ténybeli adatok illeszkednek a nyomozásokban vizsgált tényállásokba.

Felhívták a figyelmet: a nyomozó hatóságoknak a beadványokat az azokban megfogalmazott ténybeli állítások alapján, vagyis tartalmilag kell elbírálni. A beadványokban szereplő, a beadványozó jogi minősítésre vonatkozó véleménye az eljáró hatóságokat nem köti - olvasható a közleményben.

Az mno.hu szerdai értesülése szerint az ügyészség terrorcselekmény gyanújával nyomoz Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök és egyes rendőri-politikai vezetők ellen a 2006 őszi tömegoszlatások kapcsán.

Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére aznap azt mondta: „Megfelel a valóságnak, hogy Völgyesi Miklós feljelentést tett az ügyben".

Völgyesi Miklós – aki a 2006. őszi események feltárásán miniszterelnöki megbízottként dolgozó Balsai István szakértői csoportjában is tevékenykedett – két héttel ezelőtt tett feljelentést a legfőbb ügyésznél. A beadvány Gyurcsány Ferenc mellett egyelőre ismeretlen állami-politikai vezetők, illetve a tömegoszlatások végrehajtásáért felelős rendőrparancsnokok ellen is irányul.

A Balsai-jelentésre hivatkozva a feljelentésben leírja: 15 különféle bűncselekmény mellett felvethető a terrorcselekmény gyanúja is. „A terrorcselekmény megvalósulásához nem szükséges, hogy a lakosságot 'eredményesen' megfélemlítsék, elég az arra irányuló szándék" – idézi Völgyesi Miklóst az mno.hu, több példát is hozva a megfélemlítési szándékra a 2006. október 23-i tömegoszlatásból.

Olvasóink írták

 • 4. csafe 2011. október 20. 23:10
  „4. deszkás
  Nem számít! Majd visszamenőlegesen beöltöztetik ! A cél, szentesíti az eszközt...”
 • 3. deszkás 2011. október 20. 18:57
  „Mikor volt katona (egyenruhás) ) Gyurcsány? Legfeljebb sok háborús filmet látott.”
 • 2. sadap12 2011. október 20. 18:08
  „a lakosságot nem Gyurcsány félemlitette meg akkor sem.....és nem is a rendőrség!”
 • 1. Berlusconi 2011. október 20. 17:40
  „Nekem se pro, se kontra, de amennyiben terrorcselekménnyel gyanúsították volna meg, akkor valóban azt hinném, hogy diktatúrában élünk. Remélem nem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: az MSZP ingatlanadót akar, a Fidesz nem

Az MSZP nem tud megszabadulni az árnyékától, korábban is ingatlanadót akartak bevezetni és most is… Tovább olvasom